Fødselsdag i familien

I dag har min svigersøn fødselsdag. Han bliver 31 år Jeg har mailet til ham og vil ringe til ham i aften.

I dag er vi lovet en rigtig god sensommerdag. Temperatur op til 25 grader. Nu er det 16,4 grader udenfor og solskin. Dagen i går var med temperatur på 22,3 grader og med sol stort set hele dagen.

Jeg har ferie og det er den anden uge. Hvorfor går ferien altid så hurtigt?

Vi har været på tur via Hvide Sande, Glyngøre, Agger Tange og Sallingsundsbroen (Pinen og Plagen). Der besøgte vi Højstrup Slot.

En anden dag var vi på tur for at se “Sort Sol”. Vi så mange fugle, viber, gæs, svaler, lærker og stære i store flokke.

En enkelt mindre sort sol blev det også til. Vi er ikke helt enige om, hvor vi finder de store sorte sole. Jeg mener det skal være i områder med store rørskove hvor stærene sover om natten.

I søndags var vi i Århus og besøge “Den gamle by”. Vi drak det hjemmebryggede øl. Det smagte som dovent øl. Jeg erindrede smagen som det stod i ølglasset dagen efter en større brandert i min ungdom. Vi kørte ned i bymidten efter besøget i “Den gamle by”.

På havnen så vi en krydstogtskib, der hed “Westerdam”. Det var registreret i Rotterdam, Holland. Det er det største skib jeg har set i en dansk havn! Det har kapasitet til 1.848 passagerer og mandskab på 800 personer. Se mere om skibet på http://www.hollandamerica.com/fleet/fleetHome.do?ship=we .

Vi kørte hjem via kystvejen Århus, Odder og Horsens. En smuk tur med kuperet landskab og løvtræer, men vi så ikke Marselisborg Slot! Det ligger på Kongevejen 100, 8000 Århus C. fandt vi ud af dagen efter på http://www.krak.dk .

Vi sluttede af på Jensens Bøfhus i Horsens. Denne gang var der gjort rent. (Vi klagede over rengøringen sidste gang vi var der!) Jeg fik ben ad libitum og fruen fik salat og hvidløgsbøf.

I ferien har jeg lavet tag på udestuen og udbygningen mod nord på huset.
Det har været et større projekt med lån af stige og fugepistol hos naboerne. Min gamle nabo Holger Pedersen har godkendt arbejdet med bemærkningen “det har du gjort godt” 🙂

Haven og indkørselen har også fået en tur i ferien. Det kan man ikke længere se, der er faldet en del regn ca. 30 mm. vand i ferieperioden, så ukrudtet gror hæmningsløst igen! Min regnmåler står nu på 139 mm vand siden 25. maj 2005.

Share This Post

Ferietid

Det var regnvejr i går. Vi fik 23 mm vand hele formiddagen og indtil klokken ca. 13,45 regnede det. Til dato har vi fået 231 mm vand siden ultimo maj måned.

Vi var i Ølgod. Fruen skulle klippes og jeg gik i boghandlen for at kikke på bøger Jeg købte 4 bøger, som jeg glæder mig til at læse i min ferie.

Vesten for månen – Jane Aamund
Sæt pris på dig selv – Githe Nielsen og Trine Nathasia Nielsen
Brdr. Olsen “Et stjerneskud” – Jan Eriksen
Uden Cigar – Peter Ålbæk Jensen

Efter bogindkøbet kørte vi til Bilka i Esbjerg, hvor der stod grønsalat på programmet. Efter at have vendt samtlige hylder gik det hjemad, afbrudt af et besøg på Varde Fritidscenter.

I dag står den på reparation af sternen på udhuset. Vi fik materialerne leveret i går fra Stark i Ølgod. Lige nu er der 19,2 grader og fuld sol udendørs.

Jeg har været i haven de sidste dage og derfor er der ikke blevet til meget skriveri i de sidste dage. Jeg nåede næsten hele vejen rundt inden det begyndte at regne onsdag aften. Der henstår nu to bede omkring huset, en beskeden arbejdsindsats, så er det løst.

Share This Post

Grill party og køretur

Det er sommer igen i dag. Der er 25,8 grader her klokken 18. Vi har været en tur i Bork Havn. Der har vi set på båd og drukket kaffe med en belgisk vaffel med soft ice til. Det smager pragtfuld.

Vi så en LM 23 fods motorsejler med 18 hk Bukh motor, men familien ville ikke sælge den. Manden oplyste den var fra 1978 og han mente den koster 70.-75.000 kroner. Vi var enige om det var en båd for os.

Solen skinnede i Bork Havn og der var mange mennesker.

Min nye bil kører godt.

Historien bliver ikke længere da jeg skal til grill parti. klokken 18,30.

Share This Post

Sommer igen og ny bil!

Hej igen.
Så er det tid til endnu et afsnit i min dagbog.
Det er blevet sommer igen. Solen har skinnet hele dage og der er i skrivende stund 16,3 grader udenfor.

Flagermusene har fløjet rundt i haven igen. De er eminente flyvere og de kommer næsten helt ind til huset i deres jagt på insekter og rundt om træerne og ind gennem stammerne på de store træer.

Fruen er “gået  på vægtvogterne”, så nu skal vores mad vejes på en vægt. Jeg må få abrikoser, det svarer til et æg. Fedt må jeg også få, men ikke sukker og rødvin, slet ikke!

Det er det værste ved kuren, at jeg ikke må drikke rødvin, for maden der er lavet efter vægtvogter principperne smager faktisk ret godt 😉

Nå – jeg snyder mig til rødvinen, når fruen sover!!!

Min gamle bil er udskiftet med en anden gammel bil. Det har kostet mig 4.000,00 kroner, forskellen på forsikringens udbetaling og prisen på den nye bil. Hertil skal så tillægges stigningen på den nye forsikring.

Det er ferie nu!
Vi holder ferie i ugerne 34, 35 og 36 år 2005.

En varm hilsen til alle jer, der er på arbejde de næste tre uger.

Share This Post