Vinter i Danmark

Det har været vinter i Danmark i lang tid. Temperatur ned til 15 graders frost et par gange siden sidste gang jeg skrev i dagbogen.

Snevejr er afløst af tø og sneen forsvandt et par dage, men vendte frygtelig tilbage medio januar måned med over 10 cm. sne.

Den 18. januar 2006 blev der lagt et pænt isslag over Danmark. Jeg havde parkeret i Esbjerg, der var flere millimeter is på bilen. Jeg kom hjem ved forsigtig kørsel.

Der er forskel på isslag og islag. Det er ikke kun stavemåden. (Isslag er underafkølet vand, der fryser, når det rammer en kold overflade)

Nu sidder spætten og spiser fuglekugler ude på vores fuglebræt så den er sulten. Det bliver spændende om den tager sin bolig i besiddelse i år.

Den har i flere år bygget bo i vores gamle æbletræ (Belle de Boskop). De to sidste år har et stærepar brugt den til rede!

Det første år smed spætten for stæreparret ud af boet. Men de byggede rede igen i boet efter uddrivelsen af spætten – og fik så lov at bo der det år og det gentog sig i år.

I dag ligger der et flot lag rimfrost på træerne i haven (En meget smuk udsigt!) og der er nu 1,3 graders frost ude og inde er der også koldt.

Vi har været på farten i flere dage og skal til fødselsdag i dag.

Share This Post