1. uge af ferien er gået

Det er læne siden jeg sidst har skrevet i min weblog. Det er dejligt sommervejr. Temperaturen er nu klokken 8:25 – 14,3 grader udenfor og der er fuld sol uden en sky på himlen.

Mine katte er ved at være voksne. Det kan jeg mærke fra larmen på loftet. Nu skal de ud, for de er begyndt at lugte og de roder i isoleringen. Ølgod Kommune holder ferie, så derfor svarer de først efter 14 dage på min mail. Svaret fortæller de så ikke har tid til at tage sig af problemet før efter ferien! Nu mangler jeg bare Ølgod Kommune siger, at det ikke er deres problem med vildkatte!

Kattens Værn siger Ølgod Kommune ikke samarbejder med dem, så derfor koster det 2.000 kroner i grundgebyr og 500 kroner pr. kat, hvis de skal tage sig af problemet.

I går købte jeg en sofa til sommerhuset i et dejligt lyst stof.

Jeg så Tirpitz stillingen, der nu er museum, i Blåvand. Den blev aldrig færdig, men den kunne heller ikke sprænges væk efter krigen! Der er foretaget 3 sprængninger på vestsiden, som efter dem er en del beskadiget og derfor afspærret. Men vandet i bunkeren er væk efter de foretagne sprængninger.

Der er en mindre udstilling om bygningen af Tirpitz stillingen og der vises to film. Den ene om flytningen af dengang verdens største kanonrør til  Tøjmuseet i København.

Kanonrøret kom til Guldager Station og har aldrig værett monteret i Tirpitz stillingen. Den indgik i Vestfront forsvaret og bygherren var det tyske rige. (For danske penge)
Pris 25 kroner for en voksen.

Blåvand Zoo har jeg besøgt i ferien. Det så lidt rodet ud. Men dyrene parrede sig mange steder i Zoo og derfor tror jeg de trives. Jeg så blandt andet kæmpeskildpadderne parre sig, det lød som om hannen var ved at dø! Pris 75 kroner for en voksen.

En tur i Blåvands forretningscentrum blev det også til. Der var rigtig mange mennesker og de brugte penge. Der var kommet mange nye forretninger og spisesteder. De gamle havde mere eller mindre fået nyt udseende.

Jeg købte en “Havskum” fra Ceres og “3 håndmader” fra Super Best. Dem nød jeg på en rasteplads i HO.

Vi ses igen om en dag eller to.

Share This Post

Dagbogen kan ikke konkurrere med den danske sommer!

Min dagbog kan ikke konkurrere med den danske sommer, derfor har mit skriveri ligget stille i en periode.

I går var der 31,8 grader på gårdspladsen klokken 16,00. Det har nu været sommer i en lang periode. Der er faldet 6 mm vand siden jeg sidst skrev om det, så nu er den samlede nedbørsmængde siden midten af maj måned 74 mm vand. Det kan ses på haven, der er blevet tørkeramt

Det har været en travl weekend. Vi var til grill hos gode venner i fredags, lørdag havde vi en ung mand på visit, så der skulle både cykles og fiskes, det tager på en gammel mand.

Søndag holdt vi fødselsdag for den unge mand i huset med familien. Han blev 20 år. Vi spiste i haven og var stort set kun i huset for at lave mad og vaske op.

I dag har jeg snakket med barnebarnet, som sagde sine første ord:” Hej, Hej”.

Det bliver rart når vi kan snakke rigtigt sammen mellem landsdelene morfar og barnebarn!

I går var der potentielle købere til huset, det bliver spændende at se om det det bliver til noget. Men sommerblomsterne viser sig flot frem, det hjalp med varmen.

Share This Post