En regnfuld dag

Det har regnet i dag. Der var lovet opklaring omkring middag her i Vestjylland, men opklaringen lod vente på sig! Regnvejret gav mere vand end min sparebruser hjemme i vores brusekabine.

Vores hund er blevet bedre til at komme, når der bliver kaldt. Vi tror den på den lærer det, hvis den får lov til at løbe frit i havcen og den kommer næsten hver gang der bliver kaldt. Også selvom der er fugle i haven! Det er en klar forbedring, da den ikke tidligere var til at kalde til sig, når den havde fået færten af en solsort eller en kat.

Jeg så DR1 i dag – Teenage testen – Charlotte Havgaard og hendes familie gennemgik et forløb denne udsendelse. Jeg er sikker på Charlotte kommer fra Kornerup, hvor jeg havde familien Havgaard, som kunder i min landposttid? på Gevninge-Kornerup ruten. De boede i “Stines Hus” i nummer 4 skråt overfor præstegården.

?

Share This Post

Personlighedstest – Jeg er en “ENTR” type!

Det er moderne med personlighedstest! Jeg har derfor underkastet mig en gratis personlighedstest på Jobindex.

Den viser følgende resultat:
“Fokus på innovation og at overvinde forhindringer”

ENTP-typer er ofte entusiastiske, udadvendte og iderige personer, der interesserer sig for mange forskellige ting og holder af at debattere. Deres talent ligger ofte i at udvikle og opbygge idegrundlaget for nyskabende projekter, som de får sat i gang. De er ofte meget uafhængige personer, der kan lide at finde nye metoder at anvende teorier på så de kan effektivisere de eksisterende processer i organisationen eller produktionen. De ser ikke problemer, men kun muligheder for udvikling.

For ENTPer er det derfor vigtigt, at organisationen eller virksomheden er ubureaukratisk og har en flad struktur med få regler, der muliggør hurtige forandringer. Ofte vil man finde ENTPer i job, hvor de kan bruge deres evne til at skabe fornyelse og forandring, så de kan overvinde forhindringer og løse opgaverne på en ny og smartere måde. Da de er interesserede i nye metoder og processer, finder man dem i mange forskellige typer stillinger, der er karakteristisk ved, at deres analytiske sind udfordres. Citat slut.

Nu kan man have mange meninger om personlighedstest, men jeg kan godt genkende mig selv i de skrevne ord. Jeg går ind for forandringer, bedre arbejdsmetoder og en flad beslutningsstruktur, så derfor synes jeg testen ligger tæt på min egen opfattelse af mig selv 😉

Share This Post

Nyt flertal?

Kommunernes budgetter, indenrigsministerens håndtering af budgetkonflikten med kommunerne, befolkningens krav om et godt velfungerende samfund, Dansk Folkepartis eksklusioner af medlemmer, betyder det et skifte i dansk politik?

Jeg kan kun glæde mig over et skiftende flertal i opponionsmålingerne, som ser ud til at være af længere varighed. Det ser ud til at danskerne fortsat ønsker et velfærdssamfund. Det gælder nu for opposionen at blive enige om et godt alternativ til den siddende regering og dens støtteparti og deres økonomiske- og velfærdspolitik.

Share This Post

Kompostbeholder

Vi har fået en kompostbeholder – ja endda fem. Jeg har opdaget det er en videnskab at kompostere sit haveaffald ved at kikke på emnet på nettet. Der er flest sider fra Danmarks kommuners hjemmesider. Der flere kommuner, som har virkelig gode sider om emnet hjemmekompostering.

 

Graf kompostbeholder

 

Vores kompostbeholder hedder Graf og rummer 280 liter. Den er i grøn plast. Jeg ved ikke om den er lavet af miljø plast?

Det bedste tidspunkt at starte med hjemmekompostering er i april/maj måned, så mit projekt med kompostering er startet på et forkert tidspunkt. Det går ikke godt med omsætningen i kolde perioder og formering af kompostormene går i stå og ormene fryser væk i vinterperioden 🙁

Nå – jeg starter alligevel med at stille kompostbeholderen op og køber så orme i foråret 2007 🙂

Share This Post

Vi mangler lørdagsafløsere!

Lørdag den 7. oktober 2006 var endnu en dag med underbemanding i team 20 på Esbjerg V. Postkontor. Forlods var der varslet nedlæggelse af 2 distrikter, hvilket blev til 3 distrikter inden fyraften i går, da man havde glemt en medarbejder var syg!

Ledelsen glimrede ved sit totale fravær til morgen, trods den mandskabsmæssige situation. En sygemelding mere lørdag morgen betyde en nedgang på ialt 4 distrikter. Det er ny rekord i nedlæggelse af distrikter!

Vores lørdagsafløser sagde lakonisk, at han ikke med den nuværende situation i Post Danmark ville anbefale arbejdspladsen til en eneste kammerat. Han sagde videre, at de unge vil hellere have arbejde efter skoletid og så holde fri i weekenden.

Den nuværende situation er helt og aldeles uholdbar. At posten kom ud var absolut ikke ledelsens fortjeneste, den var som tidligere beskrevet fuldstændig væk.  Der var en distributionsleder på Esbjerg B. Postkontor, som kun havde den kommentar: “Vi har brugt de to disponible, som vi har til rådighed! Så I må sjusse Jer igennem dagen i dag”, citat slut.

Til min kollega, som ringede til ham, sagde han videre: “Det er ikke mig, du skal være gal på, men dem der er syge”, citat slut. Grunden til posten kom ud i dag – ja det var som tidligere beskrevet absolut ikke ledelsens skyld, men skyldes alene et godt samarbejde på tværs mellem de tre teams på Esbjerg V. Postkontor udført af loyale og kompetente medarbejdere. Tilbage står ledelsen med et gevaldigt forklaringsproblem!

Share This Post