Statsministeren er blevet smagsdommer?

I denne uge indgik Statsminister Anders Fogh Rasmussen, som smagsdommer i Dansk Politik og undsagde ytrings- og pressefriheden i en ordstrid om DR’s dokumentarfilm om “Den glemte krig” – fra krigen i Afghanistan. En film, som DR erkender der er enkelte faktuelle fejl i, og DR retter disse fejl i den offentlige debat med berigtigelser. Så langt så godt.

Statsministeren har åbenbart ændret syn pp grundlovens § 77:
Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres……….

Kommentar til §77: Ethvert anslag mod ytringsfriheden er pr. definition forkert for ikke at sige ulovlig, og den selvcensur tegnere, bladfolk, forlæggere, politikere – ja, sågar stand-up komikere må lægge sig selv for at tækkes religiøse politiske eller andre forhold skal og må ikke ske.

—————————————————————–

Her er der i statsministerens verden en forskel fra Muhamed krisen – nemlig, at nu er han selv under pres! Derfor er DR er sat under kritisk lup for at aflede opmærksomheden fra det egentlige, at regeringen ikke vil gennemføre en undersøgelse af forholdene for de tagne krigsfanger i Afghanistan og behandlingen AF DEM I AMERIKANERNES VARETÆGT. Tillige er der mystik om en tidligere chef for de danske soldater? – nu venstremand Per Dahl, som havde et “liberalistisk forhold” til behandling af krigsfangerne i Afghanistan, så liberalistisk, at han blev fjernet som chef for de danske jægersoldater, da politikkerne ikke kunne forsvare denne indstilling, han mente tortur kunne forsvares under visse forhold!

Hvad sker der på sigt?
Vil journalisterne i DR rette ind efter statsministerens ønsker, vil DR’s bestyrelse tabe hovedet og sætte medarbejderne under pres for at behage regeringschefen? Vil DR’s ledelse behage de politiske magthavere med Pia og Anders i spidsen? Ja – så er de demokratiske frihedsrettigheder for alvor sat under pres!

Min opfordring til DR’sledelse og medarbejdere er – fortsæt Jeres arbejde som hidtil med en kritisk journalistik og uafhængig position i forhold til statsmagten, det fortjener det danske folk!

Share This Post

Fødselsdag i familien.

Min svigerfar “Niels Smed” fra Juelsminde -tidligere Klejs Smedie – fylder 80 år i dag. Vi var i Klejsdalen ved Juelsminde i dag for at fejre ham. Han holder sin fødselsdag senere i februar måned for familien og venner i As Forsamlingshus.

Om aftenen var vi til fødselsdag hos vores venner i Skovlund. Lars fylder 53 år i morgen søndag.

Hunden var meget glad for os, da vi kom hjem sent på aftenen. Han veg ikke fra os og forlangte at lege med bolde og kæledyr, selvom det var sent på aftenen! Der var en masse energi, der skulles bruges!

Share This Post

Konen hjemme igen!

Konen er hjemme igen. Det er dejligt. Jeg havde været hos “Smagsgalleriet” – den lokale slagter, hvor jeg havde købt gode bøffer til 145,00 kroner for 516 gram! Kødet var oksemørbrad, der havde hængt, så det var godt mørt og havde den rigtige smag og konsistens.

Konen købte en god rødvin i Dagl’Brugsen, det var en “Chaunteneuf-de-Pape” Reserve des Argentiers 2004. Den var blød rund og alligevel med en krop, der passede til bøffen. Vi fik aspargeskartofler vendt i honning og stegt i ovnen, Bretagne ærter, flødekartofler og blandet salat samt rødvinsauce tilsat hele peberkorn til.

Konen havde haft et godt ophold på Dallund Slot sammen med Kræftens Bekæmpelse og 21 deltagere fra hele Danmark. Der var taget en masse erfaringer med hjem til at leve videre med hendes sygdom.

Share This Post

Førstehjælp på arbejdet.

Efter et par feriedage var jeg igen på arbejde. Det er koldt og der ligger et par centimeter sne og is. Det er glat på cykelstierne under broerne. Torsdag efter frokost var jeg på vej til min postrute. Lige uden for Gjesingcentret lå en mand på fodgængerfeltet – han virkede noget fortumlet – jeg stoppede og spurgte om han havde?brug for hjælp?

Vi fik ved fælles hjælp ham op at stå igen. Han blødte fra et sår i hovedet og han havde hudafskrabninger på den ene hånd. Han røstede  meget i kroppen og på benene. Jeg snakkede med ham for at danne mig et overblik om hans tilstand. Han var ikke beruset og lugtede ikke af alkohol. Jeg spurgte til hans blodsukker – han var nu blevet lidt mere klar og han fortalte mig at han havde sukkersyge og det var derfor han var faldet. Jeg var en del hjulpet af, at jeg selv i perioder har problemer med mit eget blodsukker, så derfor genkendte jeg de symtomer, som jeg fandt hos ham denne dag.

Jeg forslog at ha, at han kom ind at sidde i centret indtil han var helt klar, men det ville han ikke! Jeg var lidt bekymret da han gik hjem, men jeg kunne ikke forhindre ham i det. Jeg håber, at jeg ser ham igen.

Da jeg kom hjem gjorde jeg rent i huset. Konen kommer hjem fra kursus i morgen fredag, så der skal bare være rent!
Jeg lavede et velkomst skilt, som jeg satte op i forgangen. Så var det tid til gåturen med hunden og jeg gik i seng efter gåturen.

Share This Post

Eksamen i familien

Min datter var til afsluttende eksamen i går og hun fik et flot 11. tal i sin afsluttende bacheloropgave. Det var en dejlig dag – også for den stolte far!

Der var faldet meget sne natten til i dag tirsdag i Ansager og det var glat hele vejen til Holsted. På motorvejen fra Holsted til Ringsted var der stort set ryddet for sne og is. Jeg var i Roskilde klokken 11:55 en halv time for sent, hvilket skyldtes at jeg sov over mig. Det skyldtes ikke vejret. Det er bare for dårligt af en voksen mand, netop på denne dag!

Vi fik en god dag og jeg var hjemme igen klokken 21:15. Jeg var træt og gik direkte i seng efter at luftet hunden. Det frøs 4 grader og der var en flot klar stjernehimmel samt en svag vind.

Share This Post