TV2 vejret skriver i dag om rekorder i vinteren 2006/07

December og januar lagde grunden til varmerekorden
De første to vintermåneder slog hver for sig ny varmerekord, blomsterne blev ved med at blomstre – og langt ind i januar var haveejerne ude med græsslåskinen. Så det er ikke helt uventet, at også vinteren som helhed – med en februar, der blev 2 grader varmere end normalt – sætter ny varmerekord.

Is år var december måned med hele 7,0 grader usædvanligt varm – men også januar slog med 5,0 grader ny rekord. Samlet set bliver vinterens middeltemperatur ifølge DMI 4,7 grader, der er 0,2 grader varmere end den hidtidige rekordvarme vinter i 1988/89 – og 4,2 grader varmere end normalt (0,5 grader).

Den rekordvarme vinter 2006/07 svarer stort set til, hvad man temperaturmæssigt normalt oplever i Paris.

Den våde januar hjalp nedbørsrekorden på vej
Det var ikke kun varmen, der satte sit præg på vintervejret. Også nedbørsmæssigt var der med en våd december og en rekordvåd januar med oversvømmelse flere steder i landet lagt op til, at kun en tør februar kunne ødelægge nedbørsrekorden for vinteren som helhed.

Vinterens tre måneder fik vi 210 mm nedbør, de fleste af dem som regn – og det er hele 37 mm mere end rekorden fra 1994/95, og 184 mm eller det der svarer til 146 % mere end i en normal vinter.

Trods en kraftig snestorm og kulde i dele af februar måned, så har vi på papiret haft den mindst vinterlige vinter siden 1874. Citat slut!

Vores græsplæne er fuld af mos! Huset er mærket af det våde vejr, der er dannet alger på taget og udsatte steder på muren. Der ligger en masse døde grene i bedene og på græsplæenen. Det nederste stykke af vores grund ligger under vand, da vandstanden i Ansager Å er meget høj selv for denne årstid.

Men i morgen går vi kalendermæssigt ind i foråret 2007, så kommer den store oprydning i have og klargøring af huset med fjernelse af alger og maling af døre og vinduer og træet. Det bliver et travlt forår så jeg håber, det kommer tidligt. Vandindholdet i træværket skal ned på under 18% for jeg kan begynde at male det.

Share This Post

Dagli’Brugsen i Flemming og Ansager!

FLEMMING – Borgerne i Flemming skal sandsynligvis snart se sig om efter andre steder end den lokale brugs, når de skal handle ind.

I aftes kom brugsen et stort skridt nærmere en lukning, da foreningens generalforsamling stemte for en nedlæggelse.

DagliBrugsen Ansager har i følge JyskeVestkysten det bedre. Den har i sidste halvår 2006 en omsætningsfremgang på 5%. Det skal ses i lyset af at Brugsen i Skovlund i samme periode er nedlagt og erstattet af en anden dagligvareforretning.

I Ansager tror de på fremtiden og udvider forretningen med 150m’2 i disse dage!

Share This Post

Stæren er kommet!

I dag så jeg stæren oppe i vores store bøgetræ. Jeg troede ikke mine egne øjen, men sandt var det! Jeg kikkede op i toppen af træet og lige der sad de! Der var 6 stære, hvoraf de 4 fløjtede hver sin sang! Nu er det forår!

Vildænderne i Ansager Å i gang med at skabe deres revir. Der er en hunand for lidt, så det skaber grobund for kampe mellem de tre andrikker. Det bliver spændende at se hvem der må finde et andet sted?

Der er en masse fuglesang af mange forskellige småfugle og gærdesmutten så jeg?i hækken i dag, så der er chanche for et par kuld gærdesmutter i sommer.

Ivar Pjevs holder hus med solsortene og lige nu i skrivende stund sidder han på madmors” stol og kikker ud på stien og skælder en lille pige der går på stien “huden fuld”.

Jo – han er blevet en rigtig vagthund. Ingen opgave er for lille til en god bjæffen! – her er det Ivar Pjevs, der er hjemme!

Share This Post

Vi venter på snestormen?

Kommer årets føste snestorm i nat mellem tirsdag og onsdag? DMI har varslet den begyndende med regn fra vest og så tiltagende vind fra øst som betydere regnen slår over i slud og i nat op til 25 cm. sne i Nordjylland med snefygning. Det yderste sydligste Jylland skulle gå fri.

For at forberede mig på et par dage med sne og salt, så har jeg vasket bilen i dag. Det er flere måneder siden den er blevet vasket sidst. Den har fået  Nørregade Auto Guldvask til 88,00 kroner, det pyntede gevaldigt!

Taget har fået fugemasse fra K10-Byggemarked i Varde til 109,00 kroner, så nu håber jeg det er tæt igen.

Vi har brugt eftermiddagen til at se på emhætte på nettet. Vi kan konstatere, at det ikke kan betale sig at hente den i Tyskland hos Fleggaard, men derimod hos Skousen i Grindsted, hvis det er en Elektrolux EFT 6405, som koster 2.000,00 kroner. Sugeeffekt 420 m3 og støjniveau 40-55 DB. En forhøjelse af støj fra 50 til 60 DB giver en fordobling af støjen, hvilket kan ses på prisen. Dem der støjer over 60 DB kan fåes til halv pris.

Ivar – vores hund – er jeg stolt af i dag! Jeg lå oppe på taget og så en Rothweiler komme gående sammen med ejeren. Jeg tænkte – hvad gør jeg nu “lille du”? Jeg kunne ikke nå ned fra taget og vores hund var ikke i snor, samtidig var Ivar kun en mundfuld for Rothweileren! Nå – men jeg holdt vejret! 🙂

Ivar sprang ud til stien og gav Rothweileren sin velkomst med gøen og med rank hale, men han stoppede i direkte skel! Og han blev stående selvom den anden hund og dens ejer viste interesse for ham. Herefter afpatruljerede han hækken ud til stien på den rigtige side!

Share This Post

DR’s Landsindsamling til fordel for Aids.

www.danskindsamling.dk skriver:
Hvert minut dør et barn af aids, og fire unge smittes med hiv. Hele den seneste uge har alle sejl været sat til i “Danmarks Indsamling” for støtte til Afrikas kamp mod hiv og aids.

Det kulminerede d. 19. februar, hvor danskerne tilsammen gav 52.750.000 kroner til de syv organisationer bag indsamlingen, nemlig Dansk Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Red Barnet, Læger Uden Grænser, UNICEF, Børnefonden og SOS Børnebyerne.

Pengene skal nu bruges til syv projekter for at forebygge og bekæmpe hiv- og aidsepidemien, der er ved at ødelægge dele af Afrika. Det er ikke for sent at give et bidrag...citat slut.

Den vigtigste opgave af alle i vores tid blev ikke støttet af min arbejdsgiver Post Danmark! Jeg vil foreslslå 10 kroner pr. medarbejder til min chef Helge Israelsen i København. Det kan ikke være rigtigt Post Danmark kun støtte cykling via Post Danmark Rundt og andre lignende arrangementer. Kom til lommerne Helge!

Rederiet A.P.Møller – vores største danske virksomhed manglede jeg også på indsamlingsdagen og ikke mindst den danske regering. Ville det ikke være en god ide Anders Fogh Rasmussen, som minimum, at fordoble det indsamlede beløb?

Share This Post