Benzin priser

Jeg faldt over denne overskrift i Jyllands Posten i dag!

Hos OK Benzin planlægger man at gøre det lovligt at køre fra regningen.
Flere tusinde danskere, som har deltaget i testforsøg, har allerede sagt ja tak til at lade deres biler “tagge” med den lille RFID-mikrochip, som OK kalder en OK Bizz…………………….

Den lille chip sættes i den bagerste siderude ved bilens tankdæksel. De enkelte tankstandere er udstyret med kraftige RFID-læsere, som genkender bilen og på den måde aktiverer kontoen. Og proceduren er enkel: kør hen til en stander, som siger ens navn og byder velkommen. Derefter er det blot at indtaste pinkoden, tanke og køre videre igen. Citat slut 

I samme artikel var der et billed med priser!

 

Fede benzinpriser, men det er fortid!

 

Det er fede benzinpriser, der er på billedet. Det er fortid – også hos OK, der i dag tager 10,42 kroner for en liter 95 blyfri benzin.

Jeg tror det gav flere kunder i butikken med lavere priser end elektronisk registrering af den enkelte kundes benzin køb? Jeg kan ikke huske året for de priser, men vi skal flere år tilbage. Ved du hvornår OK tog 7,90 kroner for en liter 95 blyfri benzin? Så skriv det i kommentarer.

Men man skal aldrig sige, at det ikke bliver en succes. Jeg har lige fået en gratis BroBizz til Storebælt! Det sparer jeg 5% på i broafgift og jeg kører så direkte gennem betalingsanlægget.

Jeg er spændt på om der er store køer der, når jeg skal over!

Share This Post

Fortelt sat op igen

Vi var på Stjerne Camping i dag for at sætte vores fortelt op igen. Vi konstaterede, at vi er sluppet heldigt fra stormen, da der kun er fire bukkede rør på vores to læsejl. Vores fortelt har fået 2 mindre rifter, som vi mener kan repareres med tekstil imprægnering.

Det tog tid at få teltet op, da der skulle snakkes med naboerne om skaderne på campingpladsen og hvordan vi bedst sikrer forteltene fremover, da vi må forvente mere af denne slags vejr fremover.

Hjemmee igen gik jeg tur med vores hund og så vandstanden i Ansager Å var faldet med godt 40 cm. fra i går. Jeg bruger broen på Søndergade som målestok! (I går gik vandet til underkanten af broen)

Det var mørkt i vejret med tunge regnskyer og ingen vind. Barnebarnet fra Rårup fylder 10 år i dag.

Share This Post

Storm og regn i Syd Danmark

Klokken 8:00 blev vi ringet op fra vores campingplads. De fortalte vores fortelt ikke havde det så godt, hvilket var meget sandt konstaterede vi senere på dagen!

Vi bor bag store bøge- og ahorntræer, så vi havde ikke bemærket stormvejret! Men et kik ud på græsplænen overbeviste mig om det var helt galt. Der lå en masse blade og afrevne grene på den! Vi kørte efter en hastig påklædning til Vejers Stjerne Camping for at se på skaderne.

Storm på Stjerne Camping

På vej derud fornemmede vi den stærke storm og regnvand i stride strømme. Der er til dato faldet 111 mm vand i landsgennemsnit. Rekorden er på 123 mm. og dateres tilbage til år 1946.

 

Oprydning efter stormskade

Vi gik i gang med at rydde op efter en kort vurdering af skaderne. Det så ikke ud til forteltet havde lidt skade, udover det var væltet og inventaret var blevet vådt i det forrygende storm- og regnvejr. Stængerne til læsejlet var bøjet og en enkelt krog var faldet af en teltstang. Vi tog teltet ned og med hjem til tørring og eftersyn. Bohavet blev læsset ind i vognen.

Naboens fortelt er ødelagt.

Naboens fortelt er ødelagt. Det er fløjet hen over campingvognen og teltdugen er revet i stykker og teltstængerne er bøjede og ødelagte. Det lød ikke som det var forsikret, da vi talte med naboen. Jeg tilbød min hjælp til at nedtage forteltet, men jeg tror ikke hun forstod mine hensigter, for hun sagde nej tak.

Godt gennemblødte kørte vi hjem til Ansager klokken 10:12. Der blev sat varme på i huset, da vi var forkomne efter arbejdet på campingpladsen.

DMI skriver om dagen:
Årsagen til det triste sommervejr skal som så ofte før findes i et lavtryk. Denne gang dog noget mere potent end normalt for årstiden med et centertryk på omkring 980 hPa over det sydlige Kattegat.

“Vi har kun målt så lavt som 980 hPa i juni få gange før. Det samme gælder vindhastigheder af stormstyrke på over 24 m/s”, fortæller afdelingsmeteorolog Stig Rosenørn, der dog som altid har et par eksempler på rede hånd.


“En gang var ved Hirtshals 7. juni 2001. Her målte vi 27 m/s med stød på over 31 m/s. En af de andre gange – den 30. juni 1997 – havde vi skypumpelignende tilstande i København . Her væltede store træer i Tivoli og der blev målt næsten 29 m/s ved Drogden Fyr”. Citat slut.

Tekstsiderne på DR1/TV 2 skriver om vindhastigheder i området Vejers Strand/Blåvand med en middelvind på 24 sek/m og stormstød på 30 sek/m. – så det er ikke underligt, at det er gået ud over campisterne på vestkysten.

Share This Post

Sct. Hans aften

Heksen er på plads!

I går var på stranden i Vejers for at fejre Sct.Hans aften. Det er ved at blive en tradition! Først spiste på Stjerne Camping i dejligt sommervejr med sol og god mad på bordet. Vi fik først krabbekløer og så en bøf fra Titan slagteriet i Thisted. Den var dog ikke så god og mør, som det var beskrevet uden på kødpakken!

Vi fik uventet besøg af sønne og svigerdatteren fra Esbjerg. Det var dejligt, de kunne finde de gamle! Efter at have delt bøfferne gik vi på stranden og hørte borgmesteren i Varde holde båltalen. Indholdet virkede ikke vedkomennde for mig. Jeg ved ikke om det var blæsten, dårlige højtalere eller hans indhold i båltalen, der forplumrede min oplevelse af denne?

Heksen er fløjet! Det blev for varmt.

Vi kørte hjem til campingvognen og fik en god kop kaffe.

Søndag hyggede vi os på campingpladsen. Vores genbo på campingpladsen var kørt tidligt søndag morgen, men han havde doneret deres søndagsavis til os. Herligt!

Share This Post

Pindsvin i indkørsel

Min sene aftenluftning af vores hund afslørede, at vi også i år har et pindsvin på vores grund. Det sad nok så flot midt på gårdspladsen, da hunden og jeg kom hjem fra gåturen.

Pindsvin

Hunden var meget opsat på at snakke med det, men jeg havde ham heldigvis ham i snor, så han måtte nøjes med at se på pindsvinet, der sad helt uanfægtet og så på hundens voldsomme adfærd! Det gjorde pindsvinet sikkert i overbevisning om at hunden ikke kan gøre det noget, men kun får de sylespidse pinde i næsen, hvis den angriber pindsvinet?

Jeg lukkede hunden ind og betagtede pindsvinet i nogen tid på dets færden i søgen efter mad på gårdspladsen, inden det forsvandt gennem hækken ind til naboen. Det bevæger sig faktisk hurtigt, men det er dets adfærd med at være passiv og rulle sig sammen, når der nærmer sig en fare, der koster det livet i trafikken? Tror jeg?

Du kan læse mere om pindsvinet på Skov og Naturstyrelsens hjemmeside

Vinbjergsnegl

 

I aften satte jeg Vinbjerg Snegle ud i min baghave. 6 styk i alt blev sat ud på vores skråning og de var friske at se på. Det varede ikke længe før de forsvandt ind i buskabet. Jeg glæder mig til at se resultatet næste år, specielt om der er de rigtige vilkår for dem i udsætningsområdet?

Share This Post