En sommermorgen

Den sidste uge af ferien starter i dag. En ny arbejdsperiode truer i horisonten. 3 ugers ferie går hurtigt. I modsætning til sidste år har det været indendørs sysler, der har kendetegnet min ferie, så jeg er ikke bleven overdreven solbrændt.

I går indviede Ansager sit springvand i rundkørslen mod Kviesø. Vores byrådsmedlem fra Lokallisten Niels Haahr Larsen holdt talen og roste arkitekten Anne Haarh Pedersen (Hans datter) for det stilrene design, der havde udgangspunkt i Ansager Å.

Der var også ros til det nystartede anlægsfirma (Som jeg ikke husker navnet på) og de øvrige sponsorer og frivillige hjælpere. Der var afsyngelse af fælles festsang med Helge Engelbrecht på guitar.

Der var mødt cirka 120 mennesker op til indvielsen og Helge havde kun lavet 70 sange, så vi måtte kikke over skulderen for at synge med! Sangen hed “Go´morgen lille land” og den er skrevet af Niels Brunse og Carsten Mørck (Til indvielsen af StoreBælts Broen), så man kan ikke sige vi går i små sko i Ansager!

Borgerforeningen var vært på Nørregade Autos parkeringsplads med en øl og rød pølse med kartoffelsalat. Det var Tican, Merko, Dagli’Brugsen, Nørregade Auto, og Ansager Hotel, der havde sponseret mad og drikkevarer, så Borgerforeningen lagde kun “kræfter” i arrangementet!

Den almindelige opfattelse under spisningen af den røde pølse var, at rundkørslen var kendetegnet ved et godt design og håndværk, men springvandet på torvet var en fejlinvestering og en klodset skabning. En af de lokale håndværkere, der sad ved samme bord som mig, sagde lakonisk “Det bliver svært at fjerne, der er meget jern i det springvand på Torvet”.

Pressen var repræsenteret ved Jyske Vestkysten, Helle Ansager Ugeavis ved Rita og TVSyd. Jeg så mig selv i aftenens TVSyd udsendelse.

Share This Post

Endnu en dag med regn, men ledigheden falder!

Vandmåleren står på 366 mm i dag, så regntiden fortsætter. Det er blevet til 11 mm vand i det seneste døgn.

Polimikken om Michael fortsætter i dag. Der er mediekrav om lukning af Tour De France, men det kører videre med Contedor i den gule trøje. Ryttteren der har en verserende dopingsag, siger:”Jeg er ren”.

Den anden ferieuge kører på sin sidste dag, det er overskyet og stormer ind i mellem.

Der er godt nyt om arbejdsløsheden. Den er faldet til 3,5% eller 97.400 ledige, heraf er der 2.2.% ledige i Vestjylland.Men ledigheden stiger blandt murerne skriver 3F bladet.

 

Ledigheden i juni 2007 - 2,2 % i Vestjylland

 

Share This Post

Mellem regnbygerne!

Michael – Michael ?

Hvad foregår der i Tour de France? Og hvad er Michaels andel? Hvad begrunder Rabobank sin fyring med? Spørgsmål er der mange af, men svarene flyver lidt i vinden!

Men ferien går videre, selvom jeg brugte min skønhedssøvn til at se TV2News og surfe rund på nettet for yderligere informationer om Micahel Rasmussens fyring fra Rabobank.

Lige nu er der ophold mellem regnbyerne. Regnmåleren står på 353 mm og der er lovet mere vand i dag, men i skrivende stund ser det ud til opklaring i Ansager. Det betyder 7 mm på 2 døgn, hvilket er “under standard” for dagsnedbøren!

Naboen har inspiceret sit blommetræ, men var ikke tilfreds med udbyttet. Men der er blommer på i år og det er et fremskridt – for det er første gang i træets levetid.

TV2 skal have ny chef, hvilket måske er godt. Mediebilledet ændres hele tiden og det er uklart om TV2 forbliver på danske ejere. Jeg mener det fortsat er en opgave at sikre 2 danske tv-huse uden dominerende udenlandsk kapital. Vi har brug for mangfoldighed i det danske mediebillede!

Admiral - Foto Morten Filskov - www.danskesommerfugle.dk

Sommerfuglebusken havde besøg for første gang i år. Der er sprunget en lilla blomst ud. Den besøgende sommerfugl var en Admiral. Besøg Danske Sommerfugle for at få mere information om den smukke sommerfugl.

Share This Post

Ferie og regnvejr.

Det har regnet her til morgen! Jeg vågnede ved de store dråber slog mod vinduer og tag. Jeg kikkede på regnmåleren til middag, den står på 346 mm, hvilket vil sige der er faldet 29 mm vand i det seneste døgn. Det svarrer til halvdelen af juli måneds gennemsnitlige nedbør. Heldigvis ligger vores hus mange meter over Ansager Å.

Vores hund kan holde sig i flere timer, når regnen pisker mod vinduet. Intet kan lokke den ud, ikke endgang når jeg står ude i regnen med snoren og en godbid, vil den ud! Den kikker undrende på mig og vender om og går op hundekurven. Så er den ikke til at komme i kontakt med før regnen holder op.

Dagens største nyhed er Lars Løkke Rasmussens skade på Team Rynkeby – se 3. dags dagbog fra Team Rynkeby.

Den anden nyhed – Er Michael Rasmussen dopet eller ikke dopet – ja det er et spørgsmål som helt truer med at ødelægge hans triumf i Tour De France!

Men han er nu et kvaj – selvom han kommer fra Tølløse – min gamle hjemsteds kommune – at han undlader at fortælle dopingkontrollen om en 22 dages tur til Mexico,  det er jo ligesom at bede om tæsk? 4 advarsler er i min håndbog 3 for mange! Specielt da hans image – selvskabt eller medieskabt – er perfektionisme!

Share This Post