En krig og dens ofre!

På vej på arbejde hører jeg to danske soldater er dræbt i Afghanistan i en træfning med Taleban styrker i Helman Provinsen.

Tænk 2 danskere døde på en umulig ekspedition. Russerne kunne ikke vinde krigen, englænderne heller ikke, men nu fortsætter koalationen med USA i spidsen kampen mod “Terrorristerne” i Helman provinsen!

Det får mig til at stille spørgsmålene:
“Hvad laver den danske krigsmagt i Afghanistan”?
“Hvad er motivet for at sende danske soldater derud”?
“Hvilke tanker gør det borgerlige danmark sig om kampens mål og sigte for løsningen”?

Mit svar til det er, at der er ingen logik i det danske angreb på Afghanistan, bortset fra venskabet mellem kammerat Bush og Anders Fogh Rasmussen, men er det ikke for tyndt et grundlag?

Lad os få de danske soldater hjem straks og brug pengene på den danske efterforskning mod danske celler af terrorrister. Brug penge på intergrering af islamisterne og fremfor alt giv udtryk for din respekt overfor indvandrerne i både ord og handling.

De skal vide, at de mister noget ved deltagelse i terror rettet mod danskere og den vestlige verden.

Det hjælper langt mere end soldater i Afghanistan!

Share This Post

En efterårsmorgen.

I morges da jeg stod op var der 5,7 graderes varme og en stjerneklar himmel med en næsten fuld måne. Efter en gang morgenmad og morgenkaffe samt et dejligt varmt morgenbad gik turen til køleskabet for at smørrre en madpakke.

Hunden fik sin pennicillinpille, da han stadig lider af eftervirkningerne efter et mideangreb i huden, så var det tid til at køre på arbejde.

På vej til Esbjerg ud gennem Ansager Plantage lå tågebankerne i smukke mønstre ud over landskabet og vejen og ovenover tågen skinnede månen med hårde blålige lys og skabte en helt særegen belysning af nattelandskabet.

Jeg sad i bilen og funderede over lykken om at stå tidligt op og opleve det sceneri der udspandt sig lige uden for bilen og som kun kan opleves i lige netop dette tidspunkt, klokken 6:05. Ja, det er dejligt at leve!

Share This Post

Travl søndag

Vi har fået flyttet vores campingvogn hjem i denne weekend. Det er vemodigt at tænke på den sommer nu er forbi og efteråret udfolder sig for fuld skrue uden for vores vinduer denne aften, hvor dette skrives, med regn og stærk blæst!

Vi fik også taget afsked med med vores naboer gennem denne sommer, Elise, Bruno og Bjørg. Vi ses forhåbentlig til næste sommer. De øvrige naboer var taget hjem, da vi kom til Vejers Strand Camping klokken 13:55 i dag.

Turen hjem med campingvognen gik fint og vi hentede det sidste med vores trailer. Vi var færdige og hjemme klokken 19:15.

På vej derud var vi i Blåvand på Galleri B, hvor vi så dagens udstilling.

Share This Post

En travl dag.

Det har blæst voldsomt i dag. Der er fløjet en masse blade ned på græsplænen og der ar faldet mange bog fra det store gamle bøgetræ.

Jeg har slået græs, savet bræde og beskåret vores lyserøde slyngrose. Brændet kommer fra vores gamle Belle De Boskop æbletræ, som mistede en stor gren for en måneds tid siden! Nu har jeg savet grenen op til brænde, der skal bruges på bålpladsen til næste sommer. Der var faktisk meget træ i den gren.

Vores gråpæretræ serverer fortsat mange pærer på græsplænen og gangstien. I dag kørte jeg en hel trillebør gråpærer ned på kompostbunken til solsortene. De havde spist op fra sidste gang, hvor jeg også kørte en trillebør pærer derned.

Inden jeg slog græsset samlede jeg madæbler op, så nu er der æbler til æblegrød og æblekage.

Der er mange svaler i vores have om eftermiddagen. De sværmer højt og lavt ud over græsplænen mellem de store træer. Der må være mange insekter, siden de bruger deres tid i vores have! Om aftenen i tusmørket tager flagermusene over. De er også mange i antal.

Efter at have slået græsplænen kom turen til støvsugning og gulvvask, så nu skinner huset indvendigt igen. Vores lille forkælede hund så skeptisk på vores anstrengelser med rengøringen, ligesom om den ville fortælle:” Har I ikke glemt mig“?

Om aftenen væltede jeg mig træt om i sofaen og så filmen “Arven” på TV2. Den gør stadig et stærkt indtryk på mig på trods af det er tredie gang jeg ser den. Efter den så jeg et glinmt fra Dansk Folkepartis årsmøde 2007.

Det fremmedhad, som Pia Kjærsgaard står for sammen med sit parti, er nærmest fanatisk! Når jeg ser og hører hende som i aften på landsmødet, så er jeg oprigtig ked af at være dansker!

Vi burde bruge indvandrernes ressourcer til gavn for Danmark, istedet for at skabe en fjendtlig atmosfærer mod dem!

Share This Post

Kolesterol og alder!

De fleste voksne danskere har på et eller andet tidspunkt hørt eller læst om “forhøjet kolesterol”.

Mange forbinder “forhøjet kolesterol” med personer, der spiser forkert eller vejer for meget, og sådan hænger tingene ofte også sammen“, skriver http://www.sundhed.dk.

Den almindelige debat ved kaffebordet med venner og familie omhandler ind i mellem kolestroltal og alle de ting som et forhøjet kolesteroltal medfører.

Derfor har jeg gennem lang tid puslet med tanken om at få målt mit kolesteroltal! Det lykkedes i torsdag i sidste uge.

Jeg gik i denne uge og jeg havde ikke lyst til at få resultatet oplyst. Jeg har det egentlig meget godt, specielt når jeg tænker på min alder, som er 58 år. Jeg cykler 26 km. dagligt på arbejdet som minimum og tit og ofte 5-8 km. mere. Det tynger ikke min hverdag.

Jeg fik endelig i går fredag taget mig sammen og ringet til lægehuset for at få “dommen”.

Tallet er 6,5 og det er ganske pænt i forhold til min alder, siger min læge.

Det ligger lige præsis på grænsen af “normalt” og “lettere forhøjet” kolesteroltal, skriver http://www.netdoktor.dk. Det er normalt tallet stiger med alderen.

Lægen ville dog ikke leve mig et par års længere levetid på den baggrund! Jeg fik ikke spurgt hvorfor? Så nu nager det mig mere end mit kolestoroltal!

Hvorfor svarede hun sådan ? 🙂

Min morale er – besøg kun lægen, når du er syg!

Share This Post