Flytter stæren ind?

Der er stære i hobetal ved vores æbletræ i dag. De undesøger de 3 stærekasser der hænger på stammen. Det er spændende om der kommer beboere i den første sværm eller de søger længere nord på i landskabet?

Der er en skarp konkurrence om de kære fugle. Der er en del kolonier af stærekasser i Ansagerområdet og stæren er en fugl, der ønsker at bo i koloni.

Der er en del landmænd der har opsat mange kasser på en gammel elmast, da de har erfaret de tidligere år, at stæren er god til at fjerne skadelige insekter.

Jeg ønsker stæren i min have, da den tager mange stankelbenlarver hen over sommeren. Larverne er skadelig for græsplænen, da de gnaver i græsset spæde rødder. Her er stæren så en virkelig god forbundsfælle, når den morgen efter morgen spankulerer hen over græsplænen og finder larverne.

Bagdelen – bogstavelig talt – er en stærk indelugtende eskrement dynge under æbletræets stærekasser, men et gammelt ordsprog siger:”Ingen roser, uden torne“. Men dyngen kan hurtigt kultiveres ned i jorden og æbletræet kan tåle stærenes afføring under sin krone.

Share This Post

Sygdom er hver mands herre!

Overskriften er et gammelt ordsprog. Det gælder for mig i denne tid. Sygemeldt på grund af halsbetændelse og bihulebetændelse med feber – ja så er der ikke megen energi og overskud tilbage i den gamle mand!

Jeg læste Politiken om et røveri på et herberg i Rønne på Bornholm:
En 35-årig mand gik brutalt til værks, da han overfaldt en anden mand på et herberg på Zarhtmannsvej i Rønne, oplyser politiet. Offeret blev overfaldet med slag og brændt med en cigaret, før den 35-årige tog 150.000 kroner fra hans skab på herberget”.

Her undrer det mig så, hvorfor boede den frarøvede mand så på herberget, når han havde 150.000 kroner i kontanter?

Share This Post

Surt

Surt – her ligger jeg syg af feber, halsbetændelse og bihulebetændelse med dynen trukket godt op over min syge krop. Næsen skal pustes konstant og der skal hostes.

Jeg skriver lidt på min weblog. Jeg har da heldigvis min bærbare, så jeg kan gøre det. Det går ikke så stærkt og inspirationen er ikke så stor.

TV2 nyhederne fortæller om endnu et brandattentat på et solcenter i København. Ert det den samme ohg er han kommet i konflikt med underverdenen….. eller er det bare en fortsættelse af indvandrer frustration?

Villy Søvndal, formand for SF, skriver på partiets weblog:
Hizb ut-Tahrir er ikke alene galt afmarcheret – de er simpelthen gået forkert. Hvis de er så fladpandede, at de virkelig ønsker Kalifatet og Sharia indført, så er de simpelthen kommet til det forkerte land. De har intet at gøre i Danmark, og de vil ikke opnå det, de stræber efter“.

og videre…..

Og til dem, som føler sig tiltrukket af Hizb ut-Tahrir, og som nok møder modstand i tilværelsen – nøjagtig som alle andre mennesker møder modstand i tilværelsen: Kom ud af offerrollen. Kom ud af middelalderen. Hav modet til at betjene jer af jeres fornuft. Anerkend demokratiets historiske overlegenhed, anerkend kvinders myndighed og ligestilling, anerkend fornuft og viden som grundlag for at møde andre mennesker. Så skal det nok gå alt sammen“.

Læs hele indlægget her på  sf.blog.com.

Jeg er meget enig med Villy i de tanker, men det må suppleres med en dialog med de unge indvandrere og deres familier, for det er helt uholdbart, at de render rundt på gadernes og brænder biler, affaldscontainere og huse af.

Læs også Informations artikel om Villy Søvndals weblog udtalelser.

Share This Post

En kronprins og hans mål?

Jyllands Posten skriver leder om kronprinsens kandidatur til Den Internationale Olympiske Kommité (IOC):
Et politiserende kongehus ville hurtigt blive et forhenværende kongehus.  IOC beskæftiger sig ikke med partipolitik, men den beskæftiger sig med emner, som politiske partier i høj grad tager stilling til, og alene af den grund kan kronprinsen ikke undgå at bringe sig i vanskeligheder“.

Jeg er fuldstændig enig med lederskribenten ipå Jyllands Posten!

Jeg kan ikke forstå, hvorfor den tidligere formand for Dansk Idrætsforbund, Kai Holm, kunne komme på den tanke at foreslå kronprinsen og jeg kan slet ikke forstå kronprinsen kunne komme på den tanke at modtage opfordringen!

Det er manglende omtanke fra kronprinsens side, at han med en arvefølgeret til at blive konge engang kan blande sig i verdslige politiske ting, som en post i IOC, som tager politiske standpunkter og beslutninger hver dag om idrætspolitiske sager.

Hvilke tanker har kronprinsen om den post og hvilke tanker har han om en kommende gerning som konge af Danmark?

Det er i orden, hvis han keder sig i sin mors skygge, men hvis han vil være konge i en nær fremtid, så må og skal han holde sig ude af politik på alle områder. Det Danske kongehus har ikke været politisk siden hans oldefar Christian den X blandede sig i politik og fremkaldte “Påskekrisen” i 1920, da han forsøgte at vælte regeringen Zahle II og fremkalde et nyvalg for at indlemme Flensburg i det danske rige! Siden har ingen i kongehuset taget politiske standpunkter.

Men kronprinsen måske glemt hans oldefars uheldige politiske handlinger, da det er længe siden.  Kongehuset og dets rådgiverne må gribe ind og forklare kronprinsen om hans rolle i det danske monarki, eller han må opgive arveretten til det danske kongehus!

Personlig er jeg ligeglad med hvilken vej han vælger, men kronprinsen kan ikke både arve det hele kongerige og være idrætspolitiker samtidigt. Det er bare min mening og derfor er jeg enig med Jyllands Posten lederskribent.

Share This Post