Post Danmark og post til tiden?

Fyns Stifttidende skriver:
Kun fire ud af 18 bryllupsinvitationer kom frem til tiden. Forældre fik besked til sidst og hørte om brylluppet ad omveje inden.

Fire breve nåede efter planen frem lørdag, mens de resterende 14 stadig lå på postkontorer rundt om i landet.To nåede frem mandag, en enkelt tirsdag, tre onsdag og fire om torsdagen ugen efter afsendelsen. Citat slut

Det kan man da kalde post til tiden. Portoen er steget fra 4,75 til 5,50 ved årsskiftet for private kunder, der ikke har adgang til mængderabatter, som gælder for de store kunder i posten. En stigning på 15,78%, som dækker både løn- og prisstigninger flere gange, så der er betalt for rettidig omdeling af den private kunde.

Alligevel er det ikke en enlig svale, men det sker for mange forbrugere i denne tid. Postens ledelse forsvarer sig med at lovens krav bliver opfyldt, da 93% af posten er fremme dagen efter.

Jeg mener det er en forkert fortolkning af postloven, da det aldrig har været den politiske holdning, at Post Danmark har ret til at forsinke brevene på deres vej rundt i Danmark, men det har været et sikkerhedsnet for omdelingen, at der er områder der af den ene eller anden grund ikke kan nåes inden for et døgn i Danmark.

Det er i denne sag bemærkelsværdigt at ministeren er tavs i denne sag, men det gælder måske for ministeren at sikre et godt økonomisk afkast fra sin aktier i Post Danmark i stedet for at se på samfundets og borgernes tarv i denne sag, nemlig post til tiden.

Jeg har et forslag til til Post Danmarks nye slogan:
Du har vundet i postlotteriet, for du får post i dag.

Læs Fyns Stiftstidendes artikel her……tryk

Share This Post

Fuchsia plantet i dag

Vi har gravet vores Fuchsia op i dag.  Det er næsten en måned forsent! Sidste var vi også sent på den, men alligevel var det den 6. april vi gravede dem op sidste år.

Prisen på plantesækken var i år 3×50 liter til 49,95 i Dagli´Brugsen i Ansager. Der var udsolgt i Jem&Fix, hvor en plantesæk kostede 8,00 kroner.

Græsplænen blev slået for første gang i år. Der er meget mos i den, så der må gøres noget ved det mos. Vi har talt om at leje en mosfjerner i Stark i Ølgod.

Musvitter og solsorte har lært at gå på foderbrættet – ja sågar vores Flagspætte har besøgt det, men den var mere sky, så den sad der ikke så længe.

I dag har solen skinnet hele formiddagen og på et tidspunkt var der 20,8 grader på vores gårdsplads. Her i skrivende stund regner det udenfor og der er en temperatur 11,0 grader.

Vores nabo er ved at få nyt tag. De har været heldige med en uge uden regn, så nu er det dækket med undertag og nye spær, så vandet skulle ikke løbe ind i huset.

Share This Post

Morfar igen

Jeg er blevet morfar igen til en dreng på 4.000 gram og 53 centimeter, der blev født på Roskilde Sygehus klokken 20:54, den 22. april 2008.

Jeg fik bekeden på vej gennem Ulfborg klokken 23:15 i det vestjyske land efter besøg hos min bror og svigerinde i et sommerhus i Harboøre, Vrist – Horizonvej 3, Langøre.

Det var en dejlig meddelelse efter en god dag i det vestjyske.

Share This Post

Sommerdag

Søndagen blev til en næsten sommerdag, der var temperatur på 18,8 grader på vores termometer i Ansager. Der er tale om store temperatursving. I går aftes da jeg gik i seng var temperaturen 1,8 grader.

Musvitten har taget vores nye foderbræt i brug. Det står cirka 2 meter fra vores vindue i havestuen, så vi ser fuglen på tæt hold.

Stæren har bosat sig i stærekassen i birketræet i vores baghave. Det er nu en ny stærekasse, men den er placeret på samme sted, hvor vi haft en beboet stærekasse i over 10 år, så det er åbenbart et godt sted for stære. Stæren i vores hus skunk oppe under tagrenden er endnu ledig, hvilket er en servicemeddelelse til omstrejfende stærepar:-)

Spættereden i pæretræet er endnu engang beboet af et stærepar, men spætten smed det første stærepar igen i år. Det er en seance der udspiller sig hvert år. Desværre ser det ikke ud til spætten vil bo der, men dens redetræ på sportspladsen overlevede Varde Kommunes udtyndning og træfældning i foråret, så den afventer måske kommunens motorsav fælder det gamle redetræ inden den bosætter sig permanent i vores gamle Belle de Boskop æbletræ?

Knopperne brister i denne tid og vores hække bliver grønnere for hver dag. Træernes knopper bliver større og snart springer de ud, men vi har også snart maj måned. A´propos maj, så har jeg fået en ny kollega på arbejdet, der hedder Mai og hun er opkaldt efter maj måned 🙂 Hun er en frisk ung pige, der har gå på mod, men hun er desværre Esbjerg fodbold fan.

Min weblog er blevet opdateret, hvilket ikke er sket uden problemer. Først forsvandt alle æ, ø og å´er, det blev løst med et ændret tegnsæt, men min spamfanger Askimet lukker hele administrationen af bloggen ned, så den må slås fra, hvilket betyder jeg skal slette en masse spam manuelt. Jeg søger efter løsninger på nettet.

Share This Post

Arbejde på en lørdag i Post Danmark

Jeg er en af de heldige, for jeg arbejder nemlig på en lørdag efter Store Bededag i Post Danmark. Det er ikke alle beskåret at arbejde på lørdagen mellem Store Bededag og søndag …….. alle mine chefer holder fri, hvilket er tankevækkende.

Vi har 2 dages post på en dag og reklamerne skal omdeles på en dag mod normalt 2 dage. Her er ingen tale om belastningsudjævning og andre hensyn til den enkelte medarbejder….. nej det er på cyklen og så knokler vi derudaf…. for familien holder fri og kan ikke forstå vi ikke bruger den lørdag sammen med dem…….. for cheferne holder jo fri!

Men sådan er der jo så meget og det skal jeg ikke tænke på………for cheferne holder fri og de kan ikke forstå, der er overliggende post til mandag, så jeg knokler derudaf for at nå at undgå overliggende for så kan min postmester ikke klandre mig for at misbruge postens tid 🙂

At jeg så kan se lørdagen er ødelagt, familien er uforstående over jeg træt og udkørt……
det er en helt anden sag. Det er helt min egen sag……

For hverken familien eller den postmester, der ikke arbejder på lørdage har forståelse eller erkendelse for jeg har knoklet for kunderne og dermed er for træt til at holde fri resten af lørdagen, men kun kan sove til familiens store fortrydelse!

Se det var mit eget valg……

Men jeg håber kunderne blev glade for at få deres post på denne lørdag…….

Det sker måske ikke næste lørdag?

Share This Post