Rengøring

Rengøring er en tilbagevendende begivenhed i mit hjem og ind i mellem giver det anledning til debat i hjemmet, for vores syn på rengøring er ikke ens.

Rengøringsvognen har vi ikke, men sådan ser den ud

Jeg har fundet en lille ting om hvor lang tid rengøring må vare! Og hvad den måske reelt varer.

Teoretisk tid – Rent på 19 minutter. ( I praksis: 2½ time)

Køkkenet: 4½ minut ( I praksis: 30 minutter)

 1. Rengør vasken, ½ minut
 2. Aftør komfuret, 1 minut
 3. Aftør køkkenbordet, 1 minut
 4. Aftør eller støvsug gulvet, 2 minutter

Badeværelset: 2 minutter  ( I praksis: 15 minutter)

 1. Rengør håndvasken, ½ minut
 2. Rengør toiletkummen, 1/4 minut
 3. Aftør spejl og vandhaner, ½ minut
 4. Aftør brusenichen, ½ minut
 5. Spray brusekabinen mod kalkaflejringer, 1/4 minut

Soveværelset: 6½ minutter  ( I praksis: 15 minutter)

 1. Red sengen, 2 minutter
 2. Hæng tøjet på plads, 4 minutter
 3. Ryd op på natbordet, ½ minut

Dagligstuen: 6 minutter  ( I praksis: 30 minutter)

 1. Støvsug, 1 minut
 2. Ryst puder og fold tæpper, 2 minutter
 3. Aftør bordplader og døre, 1 minut
 4. Læb bøger, blade og CD’er på plads, 2 minutter

Kilde: Maria Cilley, forfatter til bogen – “Sink Reflections” og websiden: www.flylady.net.

Det er min oplevelse at rengøringen varer det meste af en dag 🙂

Mit fagforbund 3F har på hjemmesiden i dag en proffessionel rengøringsdame på web-TV der giver gode råd om rengøring, se den her……………

 

Share This Post

Jeg er 60 år i dag!!!

Jeg har 60 års fødselsdag i dag...

Jeg fylder 60 år og det er jeg ikke spor glad for. Den eneste fordel jeg umiddelbart kan se er, at jeg er berettiget til efterløn!

Hvordan er det så at blive 60 år?

Jeg føler ikke den store forskel, men Danmarks Statistik fortæller gennemsnitslevealderen for mænd er 76 år, så der er kun 16 år tilbage?

 Morfar sammen med Magnus - mit yngste barnebarn

Nu melder spørgsmålet sig, er jeg så i den 3.die alder? Det må jeg nok sige ja til, uanset efterløn eller ej.

Hvad skal man bruge den 3.die alder til?

De fleste bruger den til at læse bøger, rejse, passe hus og have, passe børnebørn, spille croket, golf, kort, læse avisen, ja nogle løber sågar på rulleskøjter på trods af lægens forbud!  
(Jeg er en af dem der har rulleskøjter og lægeforbud)

Jeg er ikke parat til efterløn lige nu og hvad så…………………????

Det jeg tænke over………………….
indtil videre…………

Men dagen i dag har alligevel været god!
Tak for gaverne og tak for alle de gode fødselsdagshilsener og tak for fødselsdagssangen, som jeg blev vækket med i morges af min datter og børnebørn og tak til min kone for for det dejlige digitale kamera.

Kærlig hilsen
Flemming

Share This Post

Forbud mod kamphunde.

www.bt.dk skriver i dag:

Rimmers 19-årige kæreste i chok: Hendes hund flået af kamphund

Stand-up-komikerens unge kæreste gennemlevede sit livs mareridt, da hendes elskede lille hund blev overfaldet af en kamphund. Læs hele artiklen her…

Jeg og min lille pudelhund Ivar Pjevs blev en sen aften omkring klokken 23:45 overfaldet at to kamphunde i vores egen indkørsel.

Vi var på vej ud på vores sidste aftentur og lige pludselig og uden varsel var de to kamphunde direkte i angreb på min lille hund. De fik ikke fat i hunden, da jeg resolut rev min hund kontra i hundesnoren og direkte op i min favn!!! (Den hev noget efter vejret efter den behandling – jeg ved ikke om det var min hiven i snoren, eller chokket over de to hundes overfald?)

Kamphundene løb hen mod os, men ejeren fik heldigvis styr på dem inden de angreb os igen, men min hund og jeg var mildest talt meget rystede over den oplevelse! De varede mange dage inden min hund turde gå ud af indkørselen igen. Det må være et traume hunden fik denne dag.

Hundeejeren var på trods af mine henstillinger ikke mindet for at få kamphundene i snor, men efter jeg helt utvetydigt havde fortalt ham, at der blev indgivet en politianmeldelse, hvis jeg så dem løse fremover kom de i snor! Det skete med bemærkningen:”At det var min lille hund der havde angrebet dem”. En bemærkning helt uden propersion med det, der skete den aften.

Der skal lovgives om kørekort til den slags hunde og det kan ikke ske for tidligt! Det bedste der kunne ske var et totalforbud mod dem.

Wikipedia.org skriver om racen American Staffordshire terrier:
Vores hund blev overfaldet af to disse hunde, en meget uhyggelig oplevelse for os begge to!


Den Amerikanske Staffordshire Terrier er en race af kamphunde. Racen er en fætter af den amerikanske Pit Bull Terrier. Tidlig Bulldog-Terrier krydsninger blev bragt til USA med de britiske og de irske bosættere, især efter borgerkrigen, hvor de blev hovedsagelig benyttes som kamphunde, men også som jagthunde og vagt hunde.

I begyndelsen af 1830-tallets tyre kampe, især den tidligere meget populære tyr-baiting og bearbaiting (rødder, som går tilbage til den gamle romerske arenaer) blev ulovligt i gamle Storbritannien og Irland, efter Human Etik Act passeret. Fra da af folk begyndte at organisere ratfights og dogfights, fordi de var meget lettere at skjule fra embedsmænd end kampe med store dyr som tyre. Ved de første kampe, blev en lille terrier stamme brugt i rotte-og hunde-kampe, som de gamle engelske White Terrier og dens sorte og tan fætter, i dag kendt som Manchester Terrier, som blev kendt for deres ekstreme bytte-drev og gameness. Nogle af disse hunde blev krydset med Bulldogs, for at skabe en race, som beholdt evner af Terriers, men med den styrke og kæbe bid af Bulldogs.(Oversat af Google.dk)

 

 

 

Share This Post

God nyhed

Danmark har en ny statsminister inden for en måned, siger Hans Engell på Berlingske.dk

Hans Engell forudser Foghs afgang fra dansk politik inden for en måned

Det er da en god nyhed og hvad indebærer det!

Jo det indebærer en magtkamp mellem Lars Løkkeridder og Lene E. (Den talende kavalergang) om statsministerposten i en ny borgerlig regering efter Fogh Rasmussen.

Men der er en tredie mulighed, som nok ikke er særlig sandsynlig, men i min optik kunne Fogh overraske den danske befolkning med et nyvalg og dermed overlade til vælgerne, hvem der skal efterfølge ham.

Aktører som statsminister kandidater ville da blive Lene Espersen, Lars Løkke og Helle Thorning-Schmidt med Pia K. og Villy S. stående på sidelinien. Denne løsning kunne hindre en masse frustrationer mellem Venstre og Det Konservative Folkeparti i en ny borgerlig regering, men det kan også indebære et tab af regeringsmagten.

De Radikale og Liberal Alliance vil ikke få indflydelse, da de er på vej ud af dansk politik og Søren Amnitsbøll vil slet ikke deltage i valgkampen, for Søren A. vil ikke nå at indsamle de godt 22.000 stillere som Indenrigsministerriet og lovgivningen kræver.

Pia Kjærsgaard vil nok gå styrket ud af den valgkamp, men vil hun kunne bruge sin valgsejr til noget?

Ja…. det kræver en markant borgerlig sejr, hvor hun stadig kan bestemme, hvad der skal ske i dansk politik og navnlig hvad der ikke skal ske!

De Radikale skal have en markant leder for at overleve i den kommende valgkamp, om det er Margrethe Vestager, det ved jeg ikke, men hvis det er hende, så skal hun i medierne med markante synlige radikale mærkesager.

Hvis der skal ske et regeringskifte ved Fogh ‘s afgang til Nato, så kræver det radikal medvirken, så derfor håber jeg også på et stærkt radikalt parti efter et kommende valg til Folketinget.

Share This Post