En komponist bliver 60.

En af min favorit sangere og komponist Sebastian ( Knud Kristensen) bliver 60 år den 19. december 2009.

DR.dk skriver: Troubaduren, sangskriveren og komponisten Sebastian – født Knud Christensen – fylder 60 år den 19. december. Det fejres allerede nu med et hyldestalbum, hvor nyere navne som Aura, Sys Bjerre, Søren Huus fra Saybia, Isam B, Tue West og Randi Laubek genfortolker Sebastians sange. Kunstnerne er alle håndplukket af Sebastian selv.

Lyt til 3 af hans sange på http://www.dr.dk/Musik/Artikler/2009/10/21113038.htm , det er ganske gratis 🙂

Sangene udkom den 26. oktober 2009, nyd dem.

Share This Post

Julebryggen kommer!

Jeg er så glad i dag for julebryggen kommer på gaden idag og jeg skal i følge traditionen skal jeg smage den første på Hjørnekroen – (Bjarnes Bar) – i dag. Tidligere drak jeg den første julebryg på Ansager Hotel, men den er lukket, vistnok, ingen ved, hvad der skal ske med det hotel, men det er lukket og kun åbent efter bestilling!

julebryg

Jeg skal smage øl nummer 4 fra venstre, hvilket er led i traditionen, men de andre frister også.

Mens jeg venter på min første juleøl fra Tuborg, så læser jeg lidt i netaviserne og faldt lige over farfatteren Johannes Møllehaves utro kone og hans glæde over hendes utroskab i Ekstra Bladet.

Det blev jeg glad for, ellers havde jeg ikke mødt ham. Jens Otto Krag flirtede med Herdis, og hun kom også til at føle undertrykkelsen, da han inviterede hende op til sit sommerhus i Skiveren. Her opdagede hun, at hun var blevet inviteret for at passe hans handicappede dreng. Selv kom Krag ikke. Herdis var dybt såret, for hun havde glædet sig vildt,  fortæller Johannes Møllehave i ny bog. Præster er lidt anderledes end jeg er 🙂 

Læs bogen der udkommer på forlaget Verve med titlen –  Med venner i lys – af forfatteren Øjvind Kyrø.

Tilbage til Tuborgs julebryg. Jeg skulle lige se hvornår jeg kan få den og gik ind på Tuborg.dk.

julebryg_3

………………. og her så jeg tidspunktet 20:59 og mine øjne faldt på teksten: “SE HVOR SNEEN FALDER“.

Således opstemt – for det må betyde – at man får del i den gratis sne her………… søgte jeg på stedet 6823 Ansager og fandt ud af……..

julebryg_1

……………………………………. at http://www.tuborg.dk ikke lader sneen falde i vores område!

Søgefunktionen siger “Intet resultat“, men det blev jeg noget sur over og skrev til Tuborgs marketingsafdeling for at få et svar på det.

Men jeg er på Hjørnekroen klokken 20:59 for at smage på Tuborgs Juleøl.

Share This Post

Et valg – Ældrerådsvalg!

aldrevalg

 

Jamen jøses da……….    Er jeg blevet ældre?

Og hvornår er der opstillet kandidater og hvad er reglerne omkring ældrerådet? Det har kommunen måske meldt ud og måske ikke?  Det har helt sikkert undgået min opmærksomhed med opstilling af kandidater, men det sker ikke næste gang!

Følgebrevet beskriver en del opgaver, som vedrører mig på sigt, tandpleje, hjemmehjælp, plejehjemscentre, hjemmehjælp, aktiviter for ældre og frivilligt arbejde. Alt sammen vigtige politiske forhold for os ældre og så er der ikke en eneste kandidat opstillet fra vores område af kommunen.

På trods af min ringe indsigt i Ældrerådet så har jeg gennemgået stemmesedlen og fundet en kandidat, som jeg vil stemme på. Jeg kender den pågældende fra anden sammenhæng. Kuverten med stemmesedlen lægges i postkassen i morgen 🙂

Share This Post

Målet helliger midlet?

TV2 og Anima dyreaktivisterne er på kant med loven, men jeg ved egenligt ikke om det er moralsk forkert at trænge ind på pelsfarmene for at dokumentere dyrenes levevilkår, så længe der ikke lukkes dyr ud eller der sker skade på pelsfarmen.

Men ulovlig indtrængen på privat ejendom er stadig grænseoverskridende for mig og kunne de samme optagelser ikke være sket, hvis filmholdet havde banket på hoveddøren og gået sammen med pelsdyravleren ud på staldene samme dag?  Branchen bryster sig af åbenhed!

Jeg kan ikke dømme om Operation X og Anima har hold i sine påstande om forholdene i den danske pelsdyrbranche? I en besætning vil der altid være døde dyr og dyr der er skadede, uanset hvor tit avleren tilser sine dyr.

Det er et skøn om dyret kan helbredes eller det skal slås ihjel. Men jeg er enig med folkene bag udsendelsen, at dyr, der har mistet et ben ikke hører hjemme i stalden. Dyret har ikke sin fulde mobilitet i buret på 3 ben og det har lidt i en længere periode, da det mistede benet, det er uomtvisteligt. Og alle syge dyr skal i sygeafsnit med det samme.

Men jeg er enig med Operation X i at der ikke må lukkes pelsdyr og især mink ud i naturen. Det er skadeligt for faunaen, da mink ikke hører naturligt til i naturen – og det er dyremishandling, fordi minkene ikke  har den naturlige fødesøgning, da de er domisterede dyr, der er vant til at blive fodret! Mange af dyrene vil derfor dø af sult inden de får lært at søge føden!

Overfor Operation X og Anima’s påstande står Veterinærkontrollens resultater, der siger, at ntet tyder på, at der er udbredte problemer med dyrevelfærden på de 1.500 danske minkfarme med baggrund i resultaterne af de seneste fem års kontrol med dyrevelfærden på minkfarme.

Men jeg mener pelsdyrbranchen skylder en forklaring, når den er færdig med at klage over TV2’s udsendelse og fremfor alt skylder pelsbranchen at rydde op i de fremførte klager.

Nu råber mange politikkere op om forbud mod minkavl, det mener jeg er helt ude i hampen. Det er udtryk for det seneste års opninionspolitik, hvor de løber efter medierne og kommer med popuilisstiske forslag for at behage vælgerne. Den slags politik kan jeg ikke lide.

Den krise dansk pelsavl er ude i må medfører der lægges vægt på pelsdyrenes levevilkår fremover fra den enkelte avlers side, ellers går dansk minkavl svære tider i møde fremover!

Share This Post

Boykot Superbest for kæden er uden samvittighed!

BT skriver i dag:
SuperBest-butikker taget i mærke koteletter fra staldgrise, som var de vokset op på friland. Fødevarestyrelsen sætter straks ind…………

og senere i samme artikel:
SuperBests direktør Frank Sørensen ville i går ikke forholde sig til, om han skal fyre endnu et par SuperBest-slagtere oven i de syv, som han allerede har fyret…………..

Hvad er der galt i dansk detail?

Er Superbest tvunget til at snyde på kød for at klare sig i konkurrencen med Dansk Supermarked, COOP og andre detailkæder?

Det spørgsmål kender jeg ikke svaret på og jeg ved ikke om de nævnte kæder snyder med deres kød, men  den kedelige kendsgerning er at Superbest og Frank Sørensen gang på gang er taget med bukserne nede i kødskandaler.

Enten er kødet gammelt eller fejlmærket og hvergang ser vi en Frank Sørensen fremtone i TV med en bortforklaringer og løfter om forbedringer, men hvad sker der egentlig i Superbest, for ugen efter er der nye afsløringer af fusk i Superbest kæden!

Det er ikke godt nok Frank Sørensen, du er dumpet med glans og du burde frivilligt fratræde din stilling i Superbest!

Jeg er færdig med at handle i Superbest og jeg opfordrer andre til gå forbi Superbest i lang tid fremover, for vi kan ikke stole på Superbest og Frank Sørensen.

Kort sagt en forbruger boykot er det eneste der kan ændre på forholdene i Superbest og dansk detailhandel.

 

Share This Post