Glade nyheder for storkefolket

Roskilde Avis skriver i dag storkene i Gundsølille ved Roskilde venter småfolk!

Læs artiklen på  http://roskilde.lokalavisen.dk/storke-venter-unger-/20100330/artikler/703309871/1620

Nu hviler oplysningen på forventninger, da storkene endnu ikke ruger på æg, men det er tale om et stabilt ynglepar, der er ankommet til Gundsølille. De sidste 6 år er der opfostret 16 unger, selvom ikke alle har overlevet den danske sommerkulde, så har de sjællandske storke alligevel bidraget med regeneration af storkebestanden.

I 2008 blev æggene ikke udruget og i 2009 omkom to ud af tre storkeunger i reden på grund af dårligt vejr i ynglesæsonen. Kun en storkeunge blev flyvefærdig, siger Jess Frederiksen, der håber at dette år vil bringe mere lykke til storkefamilien.

Hvad melder Ribe så om? Danmarks storkeby har ikke haft unger på vingerne de sidste år.

Ugeavisen Ribe skriver i år:
Ribe er klar til storken!

Vi gør jo mest det her for nostalgiens skyld. Fordi Ribe er kendt som storkenes by. For livsbetingelserne for storken er ikke længere til stede i samme grad som tidligere, tilføjede storkeekspert Hans Skov. 
 
 Der blev sidst set i en stork i Ribe i 2007 oplyser Ribe Storkelaug.

Share This Post

Havestart!

Sæsonen er startet i haven. Der er revet blade sammen.

Vi har mange gamle træer i vores have og en offenlig sti med flere høje gamle træer.

Det er fint nok – udover Ansagers hundeejere lufter deres hunde ud for vores have, uden at fjerne hundelortene! Det lugter specielt om sommeren og skaber en tilgang af spyfluer.  Dem har vi mange af. Jeg tror de kommer fra vores lokale slagteri her i Ansager.

Men det største problem er de mange blade i vores have. Her i efteråret overraskede jeg to kommunefolk i gang med at rive bladene fra det kommunale område op i vores hæk ud mod den offentlige sti. Jeg bad dem dem fjerne bladene, hvilket de gjorde nødtvungent, men jeg tror så de fortsætter med den uvane, for det er noget nemmere end køre dem bort!

I sidste uge har jeg fjernet en masse blade! Men her i weekenden har der været en kraftig vestenvind, som har medført jeg kan starte forfra, for der er blæst blade ind fra det kommunale område og fra landmandens areal på den anden side af stien. Det er rent ud sagt, rigtig træls!

Til de mere glædelige pligter i haven. Vi har købt blomster til vores blomsterkummer i Skads Blomster ved Esbjerg.

     

 Påskeliljer til 14,95 kr., set i Dagl’Brugsen til 29,95 kr., Stedmoderplanter til 29,95 kr.  for en bakke, 8 pelargonier for 99,95 kr. Så vi følte vi havde gjort en god handel!

Nu mangler vi bare at plante dem i vores blomster krukker, så er foråret begyndt på vores gårdsplads.

Foråret er forlængst kommet til haven.

Der har siden sneen smeltede stået vintergækker i fuldt flour og Erantis og Krokus fulgte snart efter. Nu er Påskeliljerne stærkt på vej og de vil blomstre inden for kort tid, hvis vi får lidt varme i påsken!

Trompetblomster, og nogle jeg ikke husker navnet på og Fuchsia står og venter længselsfuldt på vores loft for at komme ud i sommersolen og varmen

Jeg har købt to havebøger her i foråret.

Den første var John Seymors “Den nye selvforsynende have” og den anden var en genbrugsbog til en “rund femmer”, nemlig bogen “Den lille Havebog – Haven året rundt“, der tager udgangspunkt i naturens gang i haven, og måned for måned er den haveejerens trykte dagbog for, hvad der skal ske i haven.

Bogen  giver mig allerede stress, for der står i overskrifter for marts måned:
Plantning og pasning af træer, plantning og pasning af stauder, såning af sommerblomster, plantning af liljer, gødning af tulipaner, drivning af knoldbegonier, græsplænen luftes og gødes, såning af tomater og meget mere om køkkenhaven, den springer vi over her, da vi ikke har en sådan, heldigvis!

Som tidligere beskrevet, så skal jeg starte forfra med at fjerne de nys tilkomne blade, så jeg er langt – langt – bagefter 🙁

Men jeg trøster mig foråret og havesæsonen er forsinket på grund af en lang vinter med frostvejr og masser af sne.

Lad mig slutte af med et lille dig af Johan Skjoldborg:

Når vinteren rinder i grøft og i grav,
og rugens krøllede blade
sig ranker i solen som spejles i hav,
jeg griber med længsel, knap véd jeg deraf,
min hakke, min skovl og min spade.

God arbejdslyst!

Share This Post

Regeringen er naiv!

Nu tror man straks det er en af de røde, der udtaler sig!

Men nej det er en af Venstres ultra liberale medlemmer, nemlig den afgående formand for KL (Kommunernes Landsforening ) og borgmester i Rudersdal Kommune, Erik Fabrin (V), der udtaler de vise ord!

Kommunerne føler sig mere og mere trængt af populistiske politikkere på Christiansborg og en regering, der ikke tør tage upopulære beslutninger, fordi de er bange for den danske vælgerbefolkning.

En af de fremmeste eksponenter for det, det er Venstres næstformand Kristian Jensen, der kun kan fremstamme i Dansk TV: “Oppositionens forslag er ufinancieret og rodet og usammenhængende og rød blok har undsagt skattestoppet“! 

Det gør han mange gange på TV, uden en eneste af mikrofonholderne drager ham til ansvar og beder ham fremkomme med dokumentation for sine påstande. Afgrunden i Dansk økonomi udgør i dag 34 milliarder. Skattestoppet og regeringens ufinancierede skattelettelser udgør mere end 80 milliarder kroner i tabt skat! Min påstand er det er udtryk for Anders Fogh Rasmussens minimalstat!

Nu spørger jeg, og sikkert mange andre, hvornår træder “Lille Lars fra Græsted” ud af sin osteklokke og opgiver skattestoppet, så han og regeringen kan få skabt balance i Dansk økonomi? Det ser ud til statsministeren maler sig op i krogen og får det meget svært at klare den danske økonomi fremover. Det er ikke nok at klandre de røde for at opgive skattestoppet!

Sygehusene fyrer personale, kommuner skærer ned på folkeskolerne, staten giver skattelettelser, samtidig varsler man økonomiske stramninger på 34 milliarder kroner i 2011. Vejene skriger på vedligeholdelse, kommunernes drift, for langt de fleste kommuner, hænger ikke sammen!

Alle bortset fra VKO kan se, det holder ikke!

Erik Fabrin siger i dag på KL’s Landsmøde:
Jeg forlanger ærlighed fra regeringen. Den skal indrømme, at der kommer nedskæringer. – Der kommer ikke flere penge til bedre velfærd, så længe krisen kradser. Hverken til ældre, yngre, veje, skolebørn, handicappede, kultur eller miljø. Der må prioriteres og effektiviseres – og skæres, hvor det er nødvendigt.

Jeg tager afstand fra Dansk Folkeparti, der benytter finanslovsforhandlingerne hvert efterår til at uddele særlige gaver til bestemte grupper, typisk de ældre. Som sidste år, da der faldt 300 millioner kroner til ældreplejen. Det var ikke diskuteret med kommunerne om pengene gjorde mest gavn præcis på dét område. Var det kun betalingen for to gange fem minutter i den bedste sendetid.

Det er hårde, men sande ord fra Erik Fabrin, men det politiske og ideologiske slagsmål er for alvor startet i dag, hvor oppositionen har opgivet skattestoppet definitivt.

Valget står forenklet mellem de 2 modeller:

Regeringen:
Fastholdelse af skattestoppet, med skattelettelser, større arbejdsløshed og nedskæringer af velfærdssamfundet

Oppositionen:
En behersket skattestigning, med plads til udbygning af velfærdsamfundet og anlægsinvesteringer, der kan skabe bedre skoleforhold, ældreforsorg og infrastruktur i Danmark.

Valget er ikke så svært, vel “Lille Lars fra Græsted”? De danske vælgere vil vælge dig fra, når valget udskrives, hvis du ikke skifter retning.

.

Share This Post

Meget for kendte programmer på TV2

Kære TV2 Direktion.

Efter før omtalen af “Helvedes Kok”, så lyder det til at være et plagiat af Gordon Ramsay’s TV-programmer vist på flere andre TV-kanaler i Danmark. Et andet eksempel er udsendelsen “Hvem vil være millionær?”

Har jeg ret i min påstand om plagiat/købt koncept, så mener jeg det er for slapt af en dansk TV station, hvorfor ikke udvikle nye koncepter til underholdning af danskerne, som TV2 kunne tjene penge på ved at sælge konceptet videre?

Jeg er oprigtigt skuffet over et delvist licensfinancieret TV2 bruger deres penge på at købe udenlandske TV-koncepter.

TV programmerne der sendes på TDC’s kabelnet ligner hinanden mere og mere, så det er ligegyldigt om man ser TV2, TV3, Kanal4, SVT4 og sågar flere af de tyske private TV-kanaler, så er det kun sproget der er forskelligt, programmerne er ens!

Stram jer lidt op på TV2 og begynd med et “nyt boost” i TV verdenen, som TV2 var for mange år siden, da I pustede liv i det dengang gamle hensygnende DR!

Nu venter jeg spændt på svaret 🙂

Efterskrift:

TV2 har sendt et svar, som jeg publicerer i uddrag, udarbejdet af Michael Hansen, redaktør T V  2 | K o m m u n i k a t i o n, på TV2 direktionens vegne:
Det er helt rigtigt, at TV 2 i dette tilfælde har valgt at lave en dansk version af et udenlandsk tv-koncept. Hvilket er helt almindeligt over hele verden – på både reklamefinansierede kanaler og licensfinansierede kanaler.

TV 2 finder også selv på nye programmer og sælger dem til udlandet, som det f.eks. har været tilfældet med “Den Store Klassefest”, “Venner for livet”, “Mandags Chancen” og forskellige comedy- og fakta-formater, men vi vil også gerne lave danske versioner af de bedste udenlandske tv-formater. Sådan har det altid været hos TV 2 – og i dansk tv generelt, hvor f.eks. DR’s to største seersucceser på underholdningsområdet er udenlandske formater, “X Factor” og “Talent”.

Den danske version af “Hell’s Kitchen” er ikke en nøjagtig kopi, men en tilrettet, dansk version.

Det nemmeste her i verden ville være at købe nogle udenlandske programmer – og sende dem på udenlandsk. Og det er selvfølgelig også en fremgangsmåde, som benyttes på nogle tidspunkter af døgnet af DR og TV 2 – og af alle andre kanaler i en stor del af døgnet.

En dansk udgave af “Hell’s Kitchen” er ikke den ny skabelse, som bringer dansk TV videre, men det er forventeligt TV2 forfølger en udenlandsk succes, men det udvikler ikke TV2 og skaber ikke nye spændende TV-udsendelser i det danske sprogområde. Men det er meget prisværdigt TV2 sender mig et svar.

Jeg har samme holdning til DR’s udenlandske successer, XFactor og Talent  🙂

 

Share This Post

Håndskriften er ved at uddø!!!

Ja, der er hold i overskriften, hvis vi ikke passer på! Nu har jeg allerede tilkendegivet min holdning til påstanden om, at håndskriften er ved at uddø.

www.24.dk skriver i dag:
Vi bruger efterhånden kun håndskriften, når vi skriver huskesedler til os selv. Det er et spørgsmål om tid, før børn ikke længere skal lære at skrive i skolen, forudser fremtidsforsker Johan Peter Paludan fra Instituttet for Fremtidsforskning“.

Det kan være besnærende at hoppe med på den bølge, der er stemt for at droppe undervisning i håndskriften på skolerne og bruge computeren i stedet for. Men jeg er nu glad for jeg kan skrive og skrive så det kan læses af andre, selvom min håndskrift ikke er noget stilstudie værd!

Fremtidens computere vil også kunne skrive via vores stemme, så vi kan undvære vores tatatur og de bliver i mobilstørrelse, så de kan tages med overalt, så mit argument med man kan komme i situtioner, hvor man ikke kan bruge computeren bliver mere og mere uaktuel 🙁

Ja,  jeg bliver nok nød til at erkende, fremtidsforskeren får ret på den lange sigt.

Læs hele artiklen på 24.dk .

Share This Post