Et tabt partnerskab om Folkeskolen!

Regeringen Lars Løkke Rasmussen tabte partnerskabet om folkeskolen i går på Marienborg!

Partnerskabet mellem regering, Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening var det fundament en kommende skolereform skulle hvile på, men nu er det blevet til en af de mange sager, som vores statsminister Lars Løkke Rasmussen taber på gulvet!

Statsministeren siger:” Det er ærgerligt Danmarks Lærerforening ikke vil være med.”

Hans undervisningsminister smed Danmarks Lærerforening ud af forhandlingerne i tirsdag, uden at komme med forklaring, men kun med nogle få fornærmede ord om lærernes indsats.

Anders Bondo Christensen siger:
Vi har kommet med det ene indspark efter det. Vi har simpelthen syntes, at partnerskabet var ikke-eksisterende i lange perioder. Derfor har jeg henvendt mig direkte til statsministeren og kommet med et 15 sider langt udspil til, hvordan et partnerskab kunne organiseres, og hvad det kunne indeholde. Vi har ikke få ét ord respons på det oplæg.”

Og internt til lærerne skriver Anders Bondo Christensen:
Vi vil blive ved med at kæmpe for den bedst mulige folkeskole. Og så vil jeg sige – lad nu være med at lytte til alt det øregas om, at Danmarks Lærerforening ikke har ambitioner på skolens vegne. Vi har enorme ambitioner på folkeskolens vegne. Det er regeringens måde at komme udenom, at de ikke vil tage ansvar for at løse de konkrete udfordringer, vi har.”

KL beklager, at undervisningsministeren i dag foreløbigt har afblæst det partnerskab om folkeskolen, som der har været lagt op til blandt folkeskolens parter. Vi har lige så store ambitioner om den danske folkeskole, som regeringen har, så det er naturligvis ærgerligt, at vi ikke kan finde fælles fodslag“, siger formanden for KL (Kommunerne Landsforening) Jan Trøjborg.

Det der undrer mig mest i denne sag, det er pressen skriver meget lidt om den i dag. Udviklingen af Folkeskolen er dog vigtigere end om Bjarne Riis vigtigste cykelrytter  er dopet?

Pointen i denne sag er “Lille Lars fra Græsted” har tabt endnu en sag på gulvet ved sit manglende politiske lederskab, for parterne i forhandlingen omFolkeskolen har været opsat på at finde et fælles løsning, men undervisningsministeren og statsministeren evnede ikke føre en almindelig demokratisk forhandling med KL og Danmarks Lærerforening!

Jeg mener det er stort problem for Folkeskolen at Danmarks Lærerforening er sat uden for døren, for skal en reform af Folkeskolen kunne fungere i praksis, så er det vigtigt lærerne har et medejerskab på skolereformen!

Et kendt citat: “Den der har skoene på, ved hvor de trykker!

Share This Post

Lene lyver for Folketinget!

Så er partiformanden for Det Konservative Folkeparti igen i avisernes overskrifter.

Lene har udtrykt sig upræcist i Folketinget på spørgsmål stillet af et SF folketingsmedlem Jonas Dahl angående en overpris på 25% betalt til de danske privatsygehuse.

Det siger hun selv, men sandheden er hun lyver for Folketinget eller i bedste fald smykker sig med “lånte fjer”.

Lene Espersen sagde i Folketingssalen til SF’eren Jonas Dahl, citat:
Det er ikke et udspil, der bygger på noget fakta fra Økonomi- og Erhvervsministeriet eller fra andre steder, men det er sådan set noget, vi har arbejdet med i den konservative folketingsgruppe“, citat slut.

Det sker mod din viden hun har, nemlig hendes talepapir er produceret i Sundhedsministeriet!

Den daværende sundhedsminister Jacob Axel Nielsen har ikke kunnet få statsminister Lars Løkke Rasmussen i tale. Statsministeren har ansvaret for overbetalingen af privatsygehusene, der er fastsat i hans tid som sundhedsminister. Lars har rigeligt med problemer selv, så han har ikke brug denne sag indhenter ham, så derfor må sundhedsministeren gå til sin partiformand Lene Espersen, for at få løftet overbetalingen op i Folketinget.

Det retfærdiggører ikke Lene Espersen lyver om sine oplysninger og det retfærdiggør heller ikke statsministeren accepterer hans ministre lyver i Folketinget, for at redde ham selv i en pinibel politisk situation.

Den borgerlige regering har et flertal i Folketinget, så derfor får denne løgn ikke parlamentariske konsekvenser for vicestatminister Lene Espersen, men den påvirker vælgerne.

Der er konservativt landsmøde i den kommende weekend, så her må sagen give problemer for den konservative leder, eller har Det Konservative Folkeparti givet køb på sine grundlæggende værdier, som for eksempel ærlighed, for at bevare regeringsmagten?

Den borgerlige regering Lars Løkke Rasmussen kan ikke tryne med sit flertal i Folketinget,  at vicestatsministeren har løjet over for et folketingsmedlem og statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin tid som sundhedminister har favoriseret de private sygehuse med en overbetaling på 25%.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen bruger sit flerttal på ikke at ændre på de forhold og Dansk Folkeparti støtter automatisk op om hans gerninger, hvilket ikke overrasker mig!

Share This Post

Uro i bankerne

EIK Bank A/S er på vej mod kollaps og Amagerbanken har fået tilført nye penge, men der rumsterer rygter om yderligere nedskrivninger og behov for flere penge til Amagerbanken for den kan overleve!

Hvis Karsten Ree holder vejret i denne tid, så kan jeg godt forstå det. Han har i følge eget udsagn cirka 730 millioner i klemme i form af en nylig investering i banken. Selvom han solgte “Den Blå Avis”  for rigtig mange penge, så må han med den investering i Amgerbanken kunne skimte bunden i sin pengekasse.

Der er sendt to medlemmer i bestyrelsen af Finanstilsynet til at rydde op i Amagerbanken og fyre direktøren, men de mødes med modstand fra bestyrelsesformanden, så det er med til at skabe utryghed om bankens fortsatte drift.

Dertil kommer krav om nye nedskrivninger af bankens udlån, så det bliver spændende om Karsten Ree skal ud på lånemarkedet for at spytte flere penge i Amagerbanken i den kommende tid?
Eller sluger han kamelen og afskriver 730 millioner af sin formue?

I EIK Bank A/S har jeg kun en beskeden tillægspension, som jeg har gennem min tidligere arbejdsgiver, så den er dækket at indskudsgarantien, går jeg ud fra?

Jeg kan ikke lade være med at tænke på det fråds og uansvarlighed som er skyld i vores bankkriser, som nu har stået på i nogle år.  Roskilde Bank, en mindre bank i provinsen, der gav en bankdirektør aktieemisioner på over 100 millioner kroner og som havde enkeltudlån til byggeprojekter på 900 milioner kroner og flere andre lån der var i nærheden af det beløb. Den naturlige følge af det var et reelt bankkrak, men direktøren sidder i sin fine villa på Frederiksborgvej i Roskilde og lever af sit “tyveri fra banken”, som en uansvarlig bestyrelse godkendte.

Bestyrelsen i Roskilde Bank bestod af folk som ikke havde forstand på bankdrift. Deres adgang til bankbestyrelsen var dels arvefølgeret og dels en erhvervsposition i Roskilde (Korsbæk), men fordi man er en god VVS-mand, så er det ikke sikkert man er god til bestyrelsesarbejde i banken.

Det fik store konsekvenser for mange små aktionærer i Roskilde Bank, der mistede deres opsparing.

Men hvornår er bankkrisen afblæst i Danmark erhvervsminister Brian Mikkelsen?

Hvor mange gange skal vi se banker komme i problemer med likviditet og hvor længe varer det inden du får en lovgivning på plads om aflønning af bankdirektører, samt krav om uddannelse af bestyrelsesmedlemmer, så de kan varetage en ansvarlig bankdrift?

Medens erhvervsministeren overvejer sin stilling, så krydser jeg fingre for min pensionsopsparing i EIK Bank A/S.

Share This Post

Hvem har styr på økonomien?

Politiken.dk skriver:
Når polemikken skæres fra, har den borgerlige blok ikke bedre styr på økonomien end den røde opposition. Begge blokke kalkulerer med enorme milliardindtægter og besparelser fra fremtidige hændelser, som de ikke selv er herrer over.

Men alligevel slipper Peter Christensen, politisk ordfører for Venstre,  godt fra i alle mulige sammenhænge at fremhæve VKO’s “genopretningsplan” som være den sande medicin for dansk økonomi og nedgøre oppositionens forslag, uden at studieværten sætter spørgsmålstegn ved hans postulater.

Trods hans forsøg på at nedgøre oppositionen, så kan han ikke dække over regeringen ikke har styr på dansk økonomi.

Regeringen mangler 13 milliarder i deres financiering siger førende økonomer og oppositionen mangler 7 milliarder i følge finansministeriet og finansminister Claus Hjort Frederiksen.

Regeringens plan forudsætter 0-vækst i kommunerne. Nationalbanken, Dansk Industri og tidligere vismænd siger i deres rapporter,  der mangler 9,2 milliarder det første år og beløbet vil stige til de omtalte 13 milliarder i regeringens genopretningsplan.

 Regeringen indfører øget brugerbetaling for uddannelse og oppositionen med LO i spidsen vil spare 1,2 milliarder på uddannelsen, samtidig med de vil uddanne flere.

Alle siger der skal skabes arbejdspladser og VKO må erkende vores arbejdsløse udgør 6,3%  – 170.000 – af arbejdsstyrken efter statistikken omlægges i denne tid, så dem i støttede arbejdsløshedsprojekter indgår i den.

Samtidig banker de borgerlige økonomer, Dansk Industri og flere politiske partier løs på efterlønsordningen, hvor der er 125.000, der har valgt denne aftrædelse fra arbejdsmarkedet. Skulle samtlige efterlønnere ud på arbejdsmarkedet så ville der være en arbejdsløsheds procent på 10,9. Og til hvilke jobs?

Der er ingen tvivl om der skal ske en vækst i den private sektor for at skabe baggrund for en fortsat udvikling af vores velfærdssamfund. Men VKO går den modsatte vej med deres genopretningsplan, den koster 18.000 mennesker deres job i den kommende tid. Samtidig har de ingen plan for en ekspansiv udvikling af den private sektor.

Socialdemokraterne holder kongres i Aalborg i denne weekend og partiet kan komme meget tæt på regeringsmagten, hvis der kommer en ekspansiv plan om udvikling af den private sektor fra kongressen. Vi har behov for det store oppositionsparti gør op med regeringens nedskæringspolitik basseret på skattestop og 0-vækst i kommunerne.

Lad Jer – kære socialdemokrater – nu ikke forfalde til en jubelkongres, fordi formandens mand er frikendt i “skattesagen”.

Jeg glæder mig til at se en plan for udviklingen af den private sektor, for der et stort behov for at skabe flere arbejdspladser i den private sektor for at bevare vores velfærdssamfund.

GOD KONGRES!

Share This Post

Ny bolig!

Frederik den 8's Palæ

Kronprinsens nye bolig, Frederik den 8's Palæ, Taffelsalen

 

Frederik d. 8.’s Palæ er i dag “overdraget” til kronprinsen og hans familie. Danske kunstnere har bidraget med moderne kunst og de bedste håndværkere samt arkitekter har brugt 220 millioner kroner på projektet.

Samtidig er det 1.660 kvm store baghave moderniseret for 4,4 millioner kroner. I sandhed en uhyrlig sum for en bolig til en kommende konge af Danmark.

Hvor meget af det skyldes så vores kulturarv og hvor meget skyldes hensynet til en moderne bolig for kronprinsen? Det kan jeg ikke gennemskue, men vores finansminister så meget glad ud på TV i dag foran palæet.

Men hvad tænker alle de arbejdsløse, som har fået halveret deres dagpengeperiode og alle de andre, som bliver berørt af regeringens  og Dansk Folkepartis “genopretningspakke” og hvad tænker de 18.000 borgere som mister arbejdet i den kommende periode på grund af genopretningspakken?

Selvfølgelig skal kronprinsen bo standsmæssigt, men i disse tider, hvor finansministeren skriver regningen ud for tidligere tiders overforbrug er det ikke lige sagen at bruge 224,4 millioner på en en bolig til kronprinsen, som har en god bolig i Kancellihuset ved Fredensborg Slot.

Share This Post