Lars slået på sin hjemmebane

Vores statsminister er slået på sin hjemmebane af opposionens leder Helle Thorning Schmidt. Der er 35%, der mener hun er bedre til at styre dansk økonomi mod 33 % , der mener Lars er den bedste til det.

Der er ikke et stort forspring, men det er alligevel et klart skred i vælgernes holdning, hvor det hidtil har været den borgerlige regering, der havde vælgernes tillid i den økonomiske politik. Det har Lars Løkke ikke mere, selvom han står på det ene pressemøde efter det andet og fortæller den danske befolkning, det går bedre med dansk økonomi efter genopretningspakken er gennemført. Her betalte børnefamilier, pensionisterne og de unge med betydelige besparelser på deres områder.

Mindre end et ½ år efter fremlægger Lars Løkke en ny besparelsesplan, kaldet 2020 planen. Han vil så lige skaffe 47 mia. kroner mere i forbedringer frem mod år 2020, med besparelser på sociale områder og afskaffelse af efterlønnen. For at gøre den 2020 plan spiselig for De Radikale, vil regeringen spare 10% på forsvaret.

Problemet for Lars Løkke er mange vælgere har gennemskuet hans omvendte Robin Hood, hvor han tager fra de fattige og giver til de rige. Forskellen på lønudviklingen, hvor direktøren får en firedobling af sin løn på få år og hans medarbejdere kun får 53% i samme periode, selvom Dansk Industri prædiker løntilbageholdenhed med støtte af VK-regeringen fopr at bevare dansk konkurrenceevne, det giver en god forståelse af regeringens politik.

Samtidig er regeringen i splid om fremtidige skattelettelser, hvor det ikke ligger fjernt fra De Konservative at bruge en del af provenuet fra efterlønnens afskaffelse til skattelettelse for de mest velstillede danskere.

Morten Østergaard (R) siger til Politiken.dk:
“Det ikke underligt, at vælgerne har størst tillid til Thorning-Schmidts økonomiske krisehåndtering.

Da den seneste SR-regering (i 2001, red.) overlod magten til V og K, var dansk økonomi holdbar. Nu kender vi udfordringen efter ti år med V og K ved magten, nemlig at vi står og skal finde 47 milliarder kroner. Så lader man erfaringen tælle, er der ingen tvivl om, at den SR-regering var mere økonomisk ansvarlig“.

Det lyder meget hult når politisk ordfører Ellen Trane Nørby(V) er siger i en kommentar til Megafon målingen: “Helle Thorning-Schmidt vil blive siddende i sofaen og spise chips. Men fortsætter man ad den vej, ved alle, at det giver en enorm slankekur“.

Megafon målingenforetaget for Politikengiver øget tilsutning til Rød stue. S, SF, R og EL vil få 55,8 procent af stemmerne, mens regeringsfløjen kun ville få 44,2 procent, hvis der valg i dag.

Det er ikke så underligt, at “Lille Lars fra Græsted” klamrer sig til magten og forsøger at vinde tid med en 2020 plan, inden han skal udskrive valget inden november måned, som er deadline i forhold til Grundloven.

Henrik Sass Larsen siger til Politiken i dag: ” Det må være rigtig dårlig læsning for herrerne i blå blok, for økonomi skulle jo være deres paradedisciplin. Når de så også taber dén, er vi vel efterhånden derhenne, hvor man er i tvivl, om de kan finde nogen som helst parametre, hvor befolkningen ønsker, at de skal lede landet“.

Share This Post

Det måtte ske…….Grenzekontroll!

Dansk Folkeparti sælger efterlønnen for fast grænsekontrol med bomme og døgnbemanding.

Det har været den bedst bevarede offentlige hemmelighed og nu har Pia og hendes løjtnanter sluppet aben ud af buret. Jeg tror, der er mange ferie rejsende, der vil sende partiet en venlig tanke, når de holder i en 2 timers kø med fuld sol og 28 graders varme foran partiets grænsebom i Padborg!

Men vil det hjælpe kriminalitetet begået af østeuropærere?

Jeg tror det ikke. Se bare på indsmuglingen af narkotika, hvor der trods et ihærdigt politiarbejde fortsat er den narko på markedet, som der er et behov for. Skal problemet med kriminalitet begået af rumænere og andre østeuropærere  løses effektivt, så skal deres levestand forøges markant, så der ikke er forretning i at stjæle fladskærme i danske sommerhuse.

Jeg tror man skal være medlem af Dansk Folkeparti for at forstå sammenhængen mellem efterløn og grænsekontrol, for det er som at blande æbler og bananer. Men nu har Dansk Folkeparti meldt klart ud. Beskyttelsen og isoleringen af Danmark mod de fremmede, det betyder mere end nedslidte danske arbejdere kan gå på et velfortjent otium nogle år før de får folkepension, efter de gennem et langt arbejdsliv har betalt for de vellønnedes uddannelse.

Dansk Folkeparti sande ansigt træder i disse dage i karakter, for nu kan alle se partiets “sociale profil” er et dække for partiet kan føre ultra højrefløjs politik med fremmed had som første prioritet. Det er en syg politik!

Det næste krav fra Dansk Folkeparti i fremtidige forhandlinger med VK-regeringen kan blive, at “Dannevirke” skal flyttes til Kruså og Padborg! Så de slemme udlændinge ikke kan komme ind i Danmark!

Alternativt vil partiet foreslå bygningen af et 3 meter højt hegn, med forbillede i israelernes hegn mod palistinæsnke områder, rundt om det ganske danske land, suppleret med mineringer af danske havne!!!!!

Det er ikke et ultimativt krav, men Kristian Thulesen Dahl siger til Jyllands Posten: ” Det er meget vanskeligt at forestille sig en aftale, hvor vi ikke får gennemført fast kontrol ved vores grænser“.

Sådan kan man også stille ultimative krav! For “Hjorten” er afhængig af Dansk Folkepartis stemmer. Det er realpolitik!

Det er tom teatertorden når politisk ordfører Ellen Trane Nørby(V) siger til samme avis:” Vi forhandler i forhandlingslokalet. Ikke i pressen. Men vi drøfter jo den økonomiske politik, og hvordan vi skal sikre det danske husholdningsbudget, så der er råd til velfærd i fremtiden.”

Den danske realpolitik skal nok vise sit sande ansigt for Ellen Trane Nørby.

Jeg er flov over at være dansker………………….

Share This Post

Inddriv selskabsskatter Peter Christensen!!!

Forhandlinger om regeringens 2020 plan er skudt i gang efter påskeferien. Et af forslagene er at afskaffe efterlønnen, der giver regeringen et provenue på 16 mia. kroner brutto. Der er beregninger, der fortæller beløbet indsnævres til 4-5 mia. kroner, når følgevirkningerne af afskaffelsen af efterlønnen indregnes i husholdningsregnskabet.

Samtidig har elektrikeren Peter Christensen (Skatteminister i Danmark) stoppet arbejdet med at få de multinationale selskaber til at betale selskabsskat her. Et arbejde, som hans forgænger Troels Lund Poulsen i skatteministeriet, ellers var nået langt med i form at et katalog med sanktioner over for selskaber som – Q8, Nestlé, Unilever, Kraft Food, Kellogg’s, Fujitsu, IBM, Kinnarps eller Elgiganten, for nu at nævne nogle andre multinationale selskaber med hang til gigantiske omsætninger og uanseelige underskud.

Skatteministeren legaliserer med sin beslutning fortsatte fiflerier med selskabsskatten for de firmaer i Danmark!

Det er ikke småpenge den danske stat mister, langt større beløb end afskaffelsen af efterlønnen nogensinde vil indbringe til det statslige husholdningsbudget! I dag mister den danske stat over 30 mia. kroner i selskabsskat.

Et selskaber der har en årsomsætning på 6 mia. kroner i Danmark ender med et regnskabsresultat på  minus 1,2 million kroner og samtidig har selskabet ikke betalt selskabsskat i Danmark i over 30 år! Selskabet burde tvangsopløses eller pålægges en selskabsskat, for det er ikke muligt at drive virksomhed i Danmark uden et overskud på en periode over 30 år!

For ti år siden var der 60 procent af selskaberne, der betalte selskabsskat, er det i dag kun 26 procent af de virksomhederne der bidrager til husholdningen i Danmark.

De samlede selskabskatteindtægter er 60 milliarder kroner til nu lige godt 30 milliarder kroner i dag.
Samtidig er selskabsskattesatsen faldet fra 50% til 25%, hvilket i princippet skulle gøre det mere attraktivt at deltage i virksomhedsdrift i Danmark, men alligevel sørger de omtalte selskaber for en negativ indkomst i Danmark og overfører deres overskud til skattely i udlandet.

En effektiv beskatning af selskaberne kan bidrage væsenligt til regeringens 2020 plan, hvis der er politisk vilje til det.

Share This Post

Kamp om radikal kredsopstilling

Zenia Stampe er røget uklar med dele af sin bestyrelse om opstilling i den Sjællandske Storkreds.

Zenia Stampe, kontroversiel næstformand i de radikale vandt fløjkrigen i Roskilde. (Foto - Radikale)

Zenia Stampe, kontroversiel næstformand i de radikale vandt fløjkrigen i Roskilde. (Foto - Radikale)

Kristian Borch, formand for Radikale i Roskilde, siger: “Zenia er jo en ny type politiker. Hun bruger Facebook, er ekstremt engageret og reagerer lynhurtigt på ting. Så får hun ikke altid lige tjekket sit bagland, og hvis baglandet er lidt konservativt, så kan det godt skabe spændinger”.

Det er en spændende udtalelse fra den radikale lokalformand, for er vi på vej til partiforeningerne og medlemmerne ikke har indflydelse på de folkevalgtes arbejde i Folketinget, kommunalbestyrelser eller Regioner? Hvis det er rigtigt forstået, så er det ikke så mærkeligt at partiernes medlemstal falder i denne tid. Der er ingen ide for medlemmerne at bruge tid på partimøder og politikudvikling, hvis det ikke bruges af de folkevalgte i partiet.

Et af Zenia Stampes selvforskyldte problemer med at blive Folketingskandiat er hendes voldsomme kritik af dronningens sidste nytårstale. Zenia er er klæret modstander af kongehuset og med i oprettelsen den  republikanske grundlovsbevægelse, men hun har med sin kritik har stødt den ældre del af den radikale bevægelse i Roskilde fra sig.

Sigrid Holmbjerg, tidligere radikal formand i Roskilde, siger: “Det var dybt provokerende og noget af det groveste, vi havde set. Simpelthen langt over vores grænse. Zenia vidste, at vi havde anbefalet hende at undlade at dyrke det med det republikanske – og til sidst måtte vi sige, at hvis det er det, hun mener, så kan vi ikke bakke hende op“.

Det radikale parti er kendt for sin studentiøse tilgang til at løse politiske uenigheder, men den gælder ikke i Zenia Stampes kamp mod den tidligere bestyrelse, der ville have hende udskiftet. Zenia Stampes modstandere med formanden Sigrid Holmbjerg i spidsen måtte bl.a. finde sig i at blive omtalt som “mosefundene ude fra Jyllinge“.

Men den kontroversielle næstformand Zenia Stampe i det radikale parti gik sejrrigt ud af fløjkrigen i lokalforeningen Roskilde.

Hun siger i dag:Der er ikke nogen, der får noget ud af at få mundkurv på. Men jeg er jo fuldstændig enig i, at det kommende folketingsvalg handler om andet end kongehuset, og det er ikke det, jeg vil snakke om, når jeg deler valgbrochurer ud i Roskilde. F.eks. så jeg heller ikke nogen grund til at tale om republikanismen før påske, da vi fik døbt en prins og en prinsesse, for det er jo altid en glædens dag, når et barn bliver døbt”.

Den nye lokalformand antyder der er tale om et generationsskifte i Roskilde, som giver denne krusning på overfladen i partiforeningen.

Men er det radikale parti klar til at afskaffe kongehuset?

Share This Post

Åbne partiregnskaber?

Enhedslisten fremlægger lister på sine bidragsydere til partiets valgkamp. Partiet har 246 velyndere der betalt 250. 000 kroner i støtte til partiets valgfond.

“Kortlægningen af alle ydelser er så detaljeret, at man f. eks. kan se, at fagforeningen 3F i Ryparken sender masonitplader og kopipapir af en værdi af 10.000 kroner, og at LO Nordsjælland vil hjælpe kandidaten Jørgen Arbo-Bæhr med morgenbrød“. Kilde: Politiken.

SF har fortrudt at offentliggøre sine valgbidrag og de øvrige partier i Folketinget har slet ikke lyst til det! Det er rigtig synd for demokratiet i Danmark, at man ikke har åbne partiregnskaber, så man se hvilke partier, der er i lommen på hvem?

Indtil videre må vi gisne om:

  • Socialdemokraterne og SF får penge fra medlemmer og fagforeninger.
  • Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti får penge fra DA, DI, Liberal Erhvervsklub, Dong, Lego, Kirkby, Kirk Kristansen, Mærsk, Danfoss og Grundfoss.
  • Liberal Alliances hovedsponsor er Saxo Bank og måske flere af de tidligere nævnte firmaer.
  • Hvem støtter så De Radikale og Kristen Demokraterne?

Men hvorfor skal vi gætte på, hvem der støtter partiernes valgkamp med penge?

Venstres forslag om begrænsning af  fagforbundenes valgbidrag er let gennemskuelig, da det handler om at tømme S + SF’s valgfonde.

Venstre sukrer sit forslag ind med, det også skal gælde arbejdsgiverorganisationer, men det er floskel, for det kræver jo intet administrativt af arbejdsgiverne og virksomhederne samt enkelt personer bliver ikke omfattet af Venstres forslag.

Loven er i dag sådan, at alle fagforeningsmedlemmer kan blive fritaget for partipolitisk støtte.

I stedet for burde Venstre bruge sit politiske flertal inden valget til lovgive om åbne partiregnskaber.

Share This Post