Mens vi venter……….

Helle Thorning-Schmidt, Kongelig undersøger, har nu forhandlet om en regering bestående af S-R-SF i over en uge, ikke på Marienborg, men på Hotel Crowne Plaza i Ørestaden. På Marienborg forsøger fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen at holde sammen på den gamle regeringskonstelation VK(O) tilsat krydderiet Liberal Allíance, partiet med flerkoneri og en skatteprocent på 20.

Det går dog allerede i stykker få dage efter, for Pia Kjærsgaard vil ikke deltage som støtteparti for en VK-regering, sålænge de konservative er så små og ikke hylder partilederen fra Dansk Folkeparti. Man er følsom som partileder for Danmarks 3. største parti i Folketinget, det må du lære Lars Barfoed, som leder af landets mindste parti. Du har i Pias verden overtaget rollen som stemmekvæg for en kommende VO-regering.

Samtidigt forbereder Lars Løkke sine medlemmer i Venstre på en kommende Rød Regering kan holde i mange år.

Han siger til Frederiksborg Amtsavis: “Hvis man har det håb, at den ny regering får kort levetid, tror jeg, at man skal væbne sig med tålmodighed. Jeg har sagt det før, men i denne sag skal det nok passe, at magtens sødme er det krydderi, som giver den bedste smag, når man skal sluge en kamel“.

Jeg håber han får ret påstanden om den kommende regering holder i mange år, for Danmark har ikke brug for Lars Løkke og Claus Hjort Frederiksens regime……….. De har bevist, at de kører Danmark i sænk. Vi har det laveste privatforbrug i 5 år (Kilde: Danske Bank), et underskud på omkring 100 mia. kroner på finansloven for 2012.

TV2 News og mange andre medier står vagt ved hotellet på Amager, men får ikke mange oplysning, forhandlerne er fåmælte, hvilket er politisk forståeligt, men dødirriterende, når man skal fylde en sendeflade på 24 timer!

 

De trykte medier er gået i pausemode og det sker med et blog indlæg fra præsten Kathrine Lilleør på Berlingske, der blandt meget skriver på sin blog: “Konservatismen har sejret sig ihjel. For hvad er konservatisme andet end markedsøkonomi med social forpligtelse? Derfor findes der ikke længere et arbejderparti, og derfor er der heller ikke udsigt til en socialdemokratisk statsminister, som ligner noget fra en skurvogn. I Anne Sofie Allarps nye roman ”Falske stemmer” har Arbejderpartiets formand høje hæle og solbriller fra Prada.  Allarp har en fortid som international sekretær for Socialdemokratiet, og hun har skrevet en politisk thriller, som jeg har skrevet en anmeldelse af, som vi bringer inden længe i Berlingske”.

 

Kommentar til Lilleørs indlæg – skrevet af Assia Zouaoui, 25. september 2011 kl. 13:33

Statsministeren – i en roman – går i Prada. Det er nu ikke så længe siden, en statsminister i den virkelige verden gik i skjorter fra Regent. Den kommende statsminister har både Gucci- og Burberry-tasker.

Er det en speciel konservativ værdi at være modebevidst? I givet fald har man et problem i forhold til at forklare, at føromtalte, danske statsminister ejede et udvalg af Regent-skjorter.

Og er det da ikke uendeligt ligegyldigt, hvad politikerne bærer og cykler på? Man skulle jo tro, det vigtigste var det politiske indhold.

Personligt er jeg ligeglad med hvad statsministeren går rundt i af tøj og sko, det er såmænd den førte politik, der tæller for mig. Så jeg venter med sindsro på den kongelige undersøger afslutter sine sonderinger om en ny regering.

Men Venstres forsøg på at blive et arbejderparti, mener jeg er falsk markedsføring af partiets politik, for det er stadig S-SF og Enhedslisten, der tegner det sekment – ikke Venstre!

Share This Post

Løkkes “samarbejde hen over midten” i dansk politik

Lars Løkke Rasmussen sagde, at han ville gøre den borgerlige opposition konstruktiv og kritisk.
Foreløbig har han gjort den til et hold dårlige tabere på revanchetogt.

Anført af Lars Løkke Rasmussen har de borgerlige samlet et tæskehold til at ordne den nye regering, endnu før den er tiltrådt. Dagligt fremstilles Helle Thorning-Schmidt som en forvirret debutant med sæbe under fødderne og et umuligt politisk projekt i hænderne…

Lars Løkke Rasmussen sagde, at han ville gøre den borgerlige opposition konstruktiv og kritisk. Foreløbig har han gjort den til et hold dårlige tabere på revanchetogt. Men måske kommer de til at gøre mest ondt på sig selv. Kilde: Information.

Og så er regeringen ikke engang dannet og der foreligger ikke et regeringsgrundlag. Men “Lille Lars fra Græsted” har dannet et tæskehold, uden de kender den kommende regerings politik, det er godt nok samarbejde hen over midten.

Men som meget andet, der kommer fra Lars Løkkes side, så er det omtalte samarbejde “hen over midten” tom retorik og valgflæsk fra hans side. Nu forsøger han at tæske Blå Stue sammen til en gold og passiv opposition, om det vil lykkes for ham, det kan de kommende måneder vise.

Lars Barfoed (K) har ved sin alliance med Margrethe Vestager (R) og De Radikale fortalt vælgerne før valget, at stemme på Det Konservative Folkeparti, det garanterer “borgerlige stemmer, der arbejder”, vil han og partiet kan holde til den politik, som Venstre forsøger at banke Blå Stue til på Marienborg i disse timer.

Pia Kjærsgaard (DF) skal vise resultater i den kommende 4 års periode for at fastholde de “gamle socialdemokrater”, som fortsat er i Dansk Folkeparti og som stemmer på det. Hun vil ikke kunne ligge i hængekøjen i den kommende tid, for hun skal også forsøge at redde stumeperne på udlændingepolitikken.

Gaveboden til den nye regering står åben med et større fianslovslovs undersdskud end regeringen ville stå ved i valgkampen.

10 timer efter valglokalerne var lukket skrev Børsen at underskuddet nu skønnes at være på 100 mia. kroner istedet for de 84,5 mia kroner som finansminister Claus Hjort frederiskens fremturede med under valgkampen.

Der er en DSB krise på vej med stormskridt, hvilket transportministeren bestrider. Men 1.000 medarbejdere, der står med fyringstrusler, det er ikke en virksomhed med succes, der præsterer det og det kan Hans Chr. Schmidt ikke bortforklare. Den lander også uforskyldt på den nye regerings bord, men vi skal huske krisen er skabt af en borgerlig transportminister, der har tømt DSB’s pengekasse. Men det husker Lars Løkke ikke om et år, når regningen for det lander på finansloven og de utilfredse kunder dagligt kritiserer DSB i medierne for dårlig service.

Lad ikke en frustreret Lars Løkke ødelægge Danmarks fremtid.

Brugernes Tænketank from Erdem Ovacik on Vimeo.

Deltag i Informations projekt 100 dage.

Her kan du være med til at give ideer og din erfaring videre til den nye regering og dermed være med til at skabe et Danmark for alle danskere.

Share This Post

Politisk hetz mod “kongelig undersøger”.

Kendte mennesker står i kø på Facebook med en hetz mod den kommende regering. Det sker inden, der overhovedet er bare antydningen af et regeringsgrundlag fra den nye regering under Helle Thorning-Schmidts ledelse!

En kendt tidligere fotomodel, jurist og bingovært skriver:Enhedlisten = brokkepartiet. De beder om at blive sat uden for indflydelse. Det giver dem selvfølgelig en stor frihed til at brokke sig videre og være i defensiven. I stedet for at arbejde konstruktivt for Danmark. Vi kan altså ikke leve af at klippe hinanden. Pengene skal indtjenes før de kan beskattes“.

Hun absolut ikke ene om den hetz, derfor mener jeg der skal tilsættes en smule politisk realitets sans til hendes synspunkter, derfor har jeg svaret hende:
Det skuffer mig fælt, du ikke har fulgt med i den seneste politiske udvikling, som Johanne har stået for i valgkampen og de følgende dage efter valget. Men hvad kommer der fra Liberal Alliance? Med opskrivningen af underskuddet på finansloven på 15 mia. kroner kun 10 timer efter valget var overstået (publiceret i Børsen, som du sikkert kan låne af din mand), så er der brug for alle progressive partier i Folketinget samarbejder om løsningen af de økonomiske problemer, den borgerlige regering efterlader efter 10 års styre. Jeg tror der er brug for Folketinget arbejder bredt sammen om løsninger (Reformer), der kan bære Danmark fremad de næste mange år. Derfor er der ikke brug for navlebeskuende partimedlemmer, der hænger sig i teoretiske partiprogrammer fra den ene eller anden politiske fløj, som der aldrig bliver til politisk virkelighed :-)”

 Så er jeg forøvrigt ikke enig at pengene skal tjenes før de bruges.

Lad mig bruge følgende historie til at illustrere min pointe: “Mit vandværk havde 1,8 mill. kroner i formue. Det fik en ny formand, der satsede alle pengene på udbygning af vandrørene i den lille landsby.

Formanden overlevede med nød og næppe den kommende generalforsamling, men måtte lægge øre til megen kritik i hverdagen og blev beskyldt for at være ødsel ud over alle grænser.

Til næste generalforsamling kunne han og vandværket præstere en formue på 2,3 mill. kroner, fordi investeringen betød, at han og vandværket havde solgt for 2,3 mill. kroner i tilslutninger til værket. Det betød tilmed flere deler de faste omkostninger og dermed kunne afgiften pr. husstand nedsættes!

FORMANDEN VAR NU EN HELT”.

Se det er en sand historie fra en nu nedlagt sjællandsk kommune i det daværende Roskilde Amt. Det eksempel kan bruges som argument for at investere selvom pengene ikke ligger i pengeskrinet 😉

Min anden pointe er – lad os nu se regeringsgrundlaget, når de politiske partier er færdig med forhandle det. Så kan vi bedre udtalte os på et sagligt grundlag, uanset om vi er borgerlige eller røde vælgere 🙂

Om det så bliver en S-SF-R regering eller S-SF regering eller noget helt andet, så er der et grundlag at vurdere den kommende regerings politik på et sagligt grundlag, fremfor de kandestøberier kendte og ukendte politisk interesserede kommer med i disse timer.

 

Share This Post

Grænseaftale og “aftrædelsesreform” er bortfaldet!

Jeg kan ikke forstå “efterlønsreformen” ikke kan genforhandles!
 
Grundlovens §41 Stk. 4.
Ved nyvalg og ved folketingsårets udgang bortfalder alle forslag til love og andre beslutninger, der ikke forinden er endeligt vedtaget…..
 
Se, dette er yderst interessant i forhold til grænseaftalen, tilbagetrækningsreformen. Disse er nemlig ikke endeligt vedtaget endnu. Og forslagene er bortfaldet ved udskrivelsen af valget.
 
Ole Sohn (SF) har været ude at fortælle grænseaftalen ophæves. Den var Dansk Folkepartis betaling for afskaffelsen af efterlønnen. Jeg erkender Dansk Folkeparti ikke er enig i mit synspunkt, men det er ren kosmetik fra Pia Kjærsgaard og partiet at påstå den er bevaret. Den er så forringet, så befolkningen i praksis vil fravælge efterløn, en smart måde at afskaffe den på!
 
Der kan i forhold til Lars Løkkes kraftige udmelding på valgnatten om det eksisterende forlig om “Aftrædelsesreformen” kun være tale en moralsk binding mellem de fire partier, for den juridiske binding findes ikke i forhold til grundloven.
 
Men hvad vil Dansk Folkeparti, når de er færdige med at skælde deres borgerlige samarbejdspartnere ud på landsmødet i Herning? Og partiet må erkende betalingen for “aftrædelsesreformen” – grænseaftalen – er væk?
 
Hvis Pia vil leve op til prædikatet, “Vi er et socialt ansvarligt parti“, så er hun og partiet nød til at se på de sociale konsekvenser for de medarbejdere, der falder uden for A-kassesystemet i juni 2012, de unge – der ikke får en ungdomsuddannelse, de ældre mennesker – der fysisk ikke kan klare deres arbejde.
 
Reglerne for førtidspensionering er strammet meget op og vil ikke fange mange af dem, der før gik på efterløn, fordi de ikke fysisk kunne klare arbejdet længere.
 
Det haster Pia og det er ikke nok med en skarp oppositionsrolle i Folketinget, der kræves handling fra dig og dit parti.
Share This Post

“Gældsfælden” tager fat på rigets økonomi.

Børsen skriver lettere hoverende i sit sidste nummer(1. dag efter valgdagen):

Tillykke Thorning: Du mangler 100 mia. kroner

Allerede inden forhandlingerne om et regeringsgrundlag mellem S, SF og R går i gang, skal de økonomiske planer laves om.

Underskuddet på næste års offentlige finanser har nemlig kurs mod 100 mia. kr., og underskuddet er dermed langt større end Finansministeriet regnede med for blot tre uger siden. Det skriver dagbladet Børsen.

Økonomerne i Danske Bank, Jyske Bank og fagbevægelsens økonomiske tænketank, AE, peger på, at de økonomiske forudsætninger for finanslovforslaget er alt for optimistiske i lyset af den europæiske gældskrise, og at underskuddet på de offentlige finanser næste år derfor vil lande på godt 100 mia. kr. i stedet for de planlagte 85 mia. kr.

Udover den fremmeligste borgerlige avis i Danmark, Børsen, hoverer over Helle Thorning-Schmidts økonomiske problemer skabt af VK(O) regeringen gennem 10 års styre, så mener jeg, at finansminister Claus Hjort Frederiksen og statsminister Lars Løkke Rasmussen bevidst har snydt de danske vælgere i valgkampen 🙁
 
Undersskuddet pr. gns. familie i Danmark udgør ikke 68.000 (85 mia.kroner) , men 80.000 kroner set i forhold til de 100 mia. kroner, som Børsen, hvis baggrund er (meget) borgerlig, skriver om dagen efter valget. Det er 15 mia kroner mere end der fremgik i valgkampen, hvilket regeringen vidste, men ikke oplyste om!
 
Det er derfor, at jeg mener, den nye regering skal foretage et kasseeftersyn, når de overtager Finansministeriet om 14 dage eller hvornår det sker.

Det nye medlem af Folketinget TV-vært Mette Reissmann (S) har hjulpet familier med at få bugt med gælden på TV3 i programmet  “Gældsfælden” –  nu kan  hun gøre det samme på Christiansborg og derved hjælpe 5 millioner danskere ud af gældsfælden, som Lars Løkke Rasmussens regering har bragt Danmark ud i.

Jeg er oprigtigt forarget over Lars Løkke og hans intrigante finansminister Claus Hjort Frederiksen ikke har informeret sagligt i valgkampen, men derimod tilbageholdt oplysninger, der kunne skade deres valgkamp og fremmet oplysninger, der kunne gavne deres valgkamp. Det må vi huske på næste gang vi hører på deres politiske udmeldinger.

De skamred oplysninger om udviklingen på BNP fra Danmarks Statistik, som finansministeren har bestilt til lejligheden.

 En medarbejder i Danmarks Statistik, der specifikt arbejder med området BNP tal,  har tidligere sagt i TV’s bedste sendetid, at opgørelsen af BNP tallene laves efter udvalgte værdier fra de tilgængelige statistikker og det er medarbejderens bedste skøn for udvælgelse, der ligger til grund for BNP opgørelsen.

Det betyder finansministeren kan farve BNP tallene og ud fra mine tidligere erfaringer, så har vores finansminister haft kontakt til Danmarks Statistik, en kontakt, som har haft indflydelse på BNP tallet for 1. og 2. kvartal 2011.

 Der var tale om en udvikling, der var negativ – der pludselig midt i valkampen blev positiv – en stigning på 0,1% i stedet for et fald på – 0,8% af BNP  for første kvartal og dagen efter et BNP for andet kvartal på plus 1%, som Lars Løkke brugte til at placere Danmark, som den 5. bedste nation i EU ………..   opgjort på et udvalgt kvartal, nemlig det bedste.

Den normale fremgangsmåde er følge anerkendte økonomer i Danmark, det er at opgøre placeringen over et år, som placerer Danmark på en 19.plads!!!!

Det er meget grov manipulering af statsministeren i valgkampen, for ikke at sige bevidst vildledning af danske vælgere.

 

 

Share This Post