Nydanskere vælger i stigende omfang muslimske friskoler.

Politiken skriver i dag:
“Stadig flere nydanske familier fravælger folkeskolen og sætter deres børn i fri- og privatskoler. Især de muslimske friskoler oplever et boom i elevtallet – på bare tre år er det steget med 25 procent fra 3.175 til knap 3.967 elever, viser tal fra Undervisningsministeriet.

Væksten er en del af en bredere tendens: Indvandrere og efterkommere har overhalet flertallet, når det gælder brug af privatskoler: Mens 14 procent af elever med dansk baggrund går i privatskole, er andelen nu 15 procent for elever med anden etnisk baggrund”.

Vi skal sikre integrationen og forhindre parallelsamfund i Danmark.

Vi skal sikre integrationen og forhindre parallelsamfund i Danmark

Det er en udvikling, der bekymrer mig voldsomt og det er ikke kun fordi jeg princippielt er mod friskoler, men det er et slag mod integration af nydanskere i det danske samfund.

Og hvorfor det?

De nydanske familier har hidtil stiftet bekendskab med det danske samfund gennem deres børn i folkeskolen, hvilket især gælder for mange mødre blandt nydanskerne, hvis eneste adgang til forståelse af det danske samfund går gennem deres børn, fordi mødrene går hjemme og ikke kan dansk. Denne mulighed eksisterer ikke samme omfang når deres børn går i muslimske friskoler.

Der må efter min opfattelse ske en stærk kontrol af de muslimske friskoler, der sikrer deres elever får en almen og stærk uddannelse i danske samfundsforhold, som eleverne skal sikres, der sker omgang med etniske danske familier og børn.

Det skal sikres af kommunerne og undervisningsministriet, at de muslimske friskoler ikke ender som rene “Koranskoler” og deres elever får en undervisning, der sikrer de integreres i det danske samfund.

Dermed undgår vi dannelse af et muslimsk parallelsamfund, som der er en stor risiko for ved en skolegang i et isoleret muslimsk miljø.

De Muslimske Friskoler skal tvinges til at ansætte en bred vifte af lærere, der ikke kun er muslimer, men de er alment bredt funderet i danske forhold.

Nydanskere skal have samme ret som etniske danskere til at sende deres børn i en friskole, som bygger på deres trosforhold, som de kristne etniske danskre, der søger danske friskoler, der bygger på den kristne tro.

Vi skal bare sikre nydanskernes intergration!

Share This Post

Hængekøjen giver gode meningsmålinger!

Venstre ligger i lunt i hængekøjen. Bestil hængekøjen på Søllerødvej 30, Holte.

Venstre ligger i lunt i hængekøjen. Bestil hængekøjen på Søllerødvej 30, Holte.

Venstre fortsætter sin store fremgang i meningsmålingerne i det nye år. Fra december 2011 til januar 2012 er partiet gået fra 32,6 til 33,7 procent i gennemsnittet af meningsmålingerne. Dermed erobrer partiet yderligere to mandater, og V står nu til den største tilslutning i ni år. Ikke siden januar 2003 har V stået til 33,7 pct. af stemmerne baseret på gennemsnittet fra en hel måneds målinger.

Samlet set er blå blok dog kun gået ganske lidt frem den seneste måned. Fra 53,5 til 53,8 pct. Venstres fremgang sker primært på bekostning af Liberal Alliance og Konservative, der med en opbakning på kun 3,3 pct. efterhånden nærmer sig spærregrænsen.

Rød blok siver fortsat i meningsmålingerne, men for første gang siden valget udviser Socialdemokratiet en lille månedlig fremgang fra december til januar fra 21,4 til 21,9 pct. af vælgerne. Kilde: Altinget.dk.

Det er imponerende Venstre fortsat har så voldsomt tag i vælgerne, det kan ikke skyldes partiformandens bedrifter, for den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen er meget usynlig i mediebilledet for tiden.

Det må skyldes frustration hos Rød Bloks vælgere, der går til Blå Blok i skuffelse over det går for langsomt for regeringen med at skabe de store forandringer i dansk politik.

Det er spændende hvor længe Venstre kan hente gode meningsmålinger ved hængekøjeeffekten, hvor partiet intet gør politisk?

 
Share This Post

Min anmeldelse af “Den Korte Avis”.

Den tidligere venstresocialist, socialdemokrat og nu venstre kvinde Karen Jespersen har sammen med sin mand Ralf Pittelkow startet en gratis netavis “Den Korte Avis”. I dag kom så første udgave af Den korte Avis, som der kan tegnes gratis abonnement på.

Den Korte Avis udkommer i dag med Ralf Pittelkow og Karen Jespersen som stiftere.

Den Korte Avis udkommer i dag med Ralf Pittelkow og Karen Jespersen som stiftere.

Jeg er ikke altid enig med Pittelkow, men glæder mig altid over hans skarpe pen, så jeg har savnet hans kommentarer i JP. Også af den grund har jeg besluttet at være daglig læser af Den korte Avis.

Og så har jeg i øvrigt givet et interview til avisens første udgave. Her efterlyser jeg større sammenhæng mellem Den røde Regerings ord (som lyder mere og mere som Venstres i valgkampen) og regeringens handling“, det skriver Lars Løkke Rasmussen, formand for Partiet Venstre, på sin Facebook profil.

Jeg er noget forundret over stofvalget på den første udgave af “Den Korte Avis”. Det kunne ikke være skrevet bedre på Søllerødvej i Holte (Venstres partikontor), så derfor er der en grund til den tidligere statsminister roser Pittelkow og konen.

Venstre har fået endnu et ukritisk talerør, der i forvejen består af TV2 Nyhederne, BT, Berlingske og TV2 News, som bannerførere for genvalg af “Lille Lars fra Græsted”.

De har sagt, at de ikke vil lave en blog for en bestemt partipolitisk opfattelse, men deres to hovedhistorier er taget lige ud af en borgerlig politisk opfattelse af, hvad er de store emner i tiden, og hvem der er de vigtigste folk at give en stemme“, siger Lars Kabel, med henvisning til et interview med tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen og en historie om de igangværende energiforhandlinger, som ifølge Lars Kabel gengiver et borgerligt synspunkt.

Lars Kabel er lektor og fagmedarbejder ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DJH).

Men jeg giver ægteparret med den brogede politiske fortid og nuværende stærkt højreorienterede ståsted en chanche med deres nye avisprojekt, som i virkeligheden er en meget ultra borgerlig politisk weblog med en del faste gæsteskribenter på højrefløjen af dansk politik.

Jeg ønsker held og lykke med avisprojektet til ægteparret og fortsætter den redaktionelle linje, så kommer Karen Jespersen (V) ikke i konflikt med sin partiformand i Venstre.

Share This Post

Dansk Folkeparti vil forbyde burkaer efter hollandsk model

Partiets ordførerMartin Henriksen har sendt en pressemeddelelse ud om Burka forbud.

Det er kun den ene af de kendte muslimske klædedragter Dansk Folkeparti vil forbyde, nemlig burkaen nederst til højre.

Det er kun den ene af de kendte muslimske klædedragter Dansk Folkeparti vil forbyde, nemlig burkaen nederst til højre.

” Den danske regering har lagt værdikampen på is og er i fuld gang med at afvikle de sidste 10 års stramninger på udlændingeområdet. I Frankrig, Belgien og nu også Holland har man derimod valgt at forbyde de kvindefornedrende burkaer. Det viser, at den danske regering er ude af trit med en tendens i Europa, der sender kraftige signaler til islamisterne,” det siger Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen, der vil forbyde den heldækkende muslimske klædedragt Burkaen.

Den gode hurtigtsnakkende Martin Henriksen har IKKE sat sig ind i den muslimske klædedragt og slet IKKE i regeringens værdipolitik.

Regeringen afskaffer Dansk Folkepartis fremmedhadske indvandrer politik og forsøg på at forhindre en sund indvandrig i Danmark, det er ikke at lægge værdikampen på is, men det er derimod en ny stærk værdikamp med sunde normer for det danske samfund og til gavn for alle danskere – erkend det hr. Martin Henriksen (DF).

Det er svært at være oppositionsparti for Dansk Folkeparti. Fra at bestemme over VK-regeringens udlændingepolitik til at stå helt uden for indflydelse, det har skabt meget frustration i det så før så magtfulde parti i dansk poliitk.

Min personlige holdning er der ikke er brug for et forbud, men om reel oplysning og integration for de familier og kvinder, der bruger disse klædedragter.

Men retten til at klæde sig, som man vil og ønsker det i det danske samfund, det må respekteres.

Dog kan der være tilfælde, hvor der er brug for identifikation af kvinden, men så må det problem løses ved konduite.

Men Martin Henriksen må gerne sætte sig ind i den muslimske klædedragt.

Derfor fårMartin Henriksen og Dansk Folkeparti dette lille lynkursus:

Hijab:
I mange arabiske og vestlige lande betegner hijab først og fremmest kvindens tørklæde, men i lærd islamisk tradition har ordet en bredere betydning: ærbarhed, diskretion og moral. I Koranen bruges et andet ord for slør eller hovedtørklæde.

Mange muslimske kvinder anvender et tørklæde, når de befinder sig i det offentlige rum. Tørklædet dækker oftest håret, men ikke ansigtet, og i islamisk sammenhæng kalder man det også for hijab. Den islamiske begrundelse for anvendelsen af tørklædet er baseret på muslimernes religiøse tekst koranen.
Kilde: Wikipedia.dk

Nikab/Niqab.
Nikab eller niqāb er et slør, som bæres foran ansigtet sammen med et tørklæde, og som normalt kun lader øjnene synlige. Anvendelsen af nikab er frem for alt udbredt i Saudiarabien og i landene omkring Den Persiske Bugt. Nikaben stammer oprindeligt fra beduinkulturer på Den Arabiske Halvø, hvor beklædningen allerede i førislamisktid blev anvendt af både kvinder og mænd som værn mod sand og sol.

Nikab skal ikke forveksles med burka.

Tchador. (Link til fransk website)
En chador eller chador er en iransk traditionel klædning båret af kvinder, som nu anvendes primært af kvinder muslim i byområder eller landområder i Iran, og nogle lande i Asien.

En chador er et semi-cirkulært stykke stof åbne på forsiden. Den har ingen hånd åbninger eller håndlukninger.

Den chador har ikke altid haft den samme form gennem tiderne.  Litterære kilder angiver, at oprindeligt det virkede som et slør, der dækker hoved og ansigt eller klud, der dækker hele kroppen inklusive ansigtet.  . Det ville også have været sammensat af to dele, en øvre og en nedre lavet af uld.

Burka.
En burka (også burqa eller burqua) er en ikke-gennemsigtigt altdækkende klædningsgenstand, traditionelt båret af muslimske kvinder i Afghanistan, Pakistan og det nordlige Indien, nu tildags dog hovedsagligt begrænset til Afghanistan.

En burka dækker hele kroppen og omfatter et lille netgardin til bærerens øjne. Muslimske kvinder der bærer burka gør det pga. en streng fortolkning af hijab, det islamiske påbud om ærbarhed. Fortolkningen af beskeden påklædning for mænd og kvinder varierer kraftigt efter område og lokal kultur. Under Taliban-styret i Afghanistan måtte en kvinde ikke vise sig offentligt uden at være iført en burka.

I nudansk bruges udtrykket burka ofte fejlagtigt om alle muslimske klædedragter, der dækker øjnene. Den mest udbredte af disse er dog nikab, som i stedet for et netgardin har en lille sprække til øjnene.

 

Share This Post

BT søger fortsat “fortrolige oplysninger” i Skat København!

BT’s redaktionschef Simon Andersen  forsøgte i torsdag via en personlig mail at få en medarbejder hos Skat til at lække oplysninger om Stephen Kinnocks skattesag.

Simon Andersen, redaktionschef på BT.

Simon Andersen, redaktionschef på BT.

 Men det er ikke lovligt at opfordre en ansat hos Skat til at bryde sin tavshedspligt og dermed begå en kriminel handling – heller ikke for journalister. Det fortæller Jørn Vestergaard , der er professor i strafferet ved Københavns Universitet til Politiken.dk:
 
Hvis det er rigtigt, at en journalist har opfordret en medarbejder ved skattevæsenet til at røbe fortrolige oplysninger fra en privatpersons skattesag, er han kommet meget tæt på at gøre sig skyldig i et strafbart forsøg på medvirken til overtrædelse af straffelovens regler om tavshedspligt (straffelovens § 152)“, vurderer han.

Avisen.dk skriver:
Skat advarer ansatte mod journalister, der forsøger at få dem til at bryde tavshedspligten“.

Det sker efter, at B.T.’s redaktionschef Simon Andersen for få dage siden forsøgte at få en medarbejder hos Skat København til at lække fortrolige oplysninger om Stephen Kinnocks skattesag.

Kære (fornavn) – Jeg interesserer mig for nogle forhold vedr. behandlingen af Stephen Kinnocks skattesag, er det noget du i al fortrolighed kan hjælpe med?,” var ordlyden i mailen som er afsendt af Simon Andersen.

Simon Andersen ønsker ikke at kommentere historien overfor Newspaq, men henviser i stedet til chefredaktør for B.T, Olav Skaaning Andersen, som det ikke har været muligt at få fat i, trods flere henvendelser.
BT går langt over stregen i deres had mod statministeren og hendes familie. Det er ganske usmageligt.

Pressen skal være samfundets vagthund og bide magthaverne i haserne. Uanset partifarve.

Det er bare synd for BT’s troværdighed og for store dele af pressen, at de glemte dette under VKO, hvor de var ganske underdanige. Specielt var der strygen med hårene mod Anders Fogh Rasmussen, der kunne håndtere pressen særdeles håndfast.

Hans efterfølger “Vikaren” (Lars Løkke) nød også godt af de tidligere ansatte i Venstre og venstres hovedbestyrelsesmedlem sad på centrale poster i hhv. TV2’s nyhedsdækning og på redakltionen i BT.

De kunne fjerne uheldige optagelser, hvor Lars Løkke forløb sig mod de ansatte journalister og samtidig fjerne uheldige udtalelser til bladet fra ham.

På et tidspunkt var BT et højtråbende talerør for VK-regeringen og statsminister Lars Løkke Rasmussen og i valgkampen hjalp BT-redaktionen med Olav Skaaning Andersen (Højtstående medlem i Venstres partiorganisation) i spidsen en meget hårdt trængt regering med en meget omtalt læk fra skatteministeriet.

Dagbladet BT fortsætter sin hetz mod statsministeren og hendes mand, på trods af, der nu kommer en undersøgelseskommision, der skal vende alle sten i skattesagen og BT’s samt Partiet Venstres andel i lækken.

Share This Post