En aftale er en aftale….

Der er rigtig lang tid imellem, at en dommer tyr til gode, gamle Danske Lov fra 1683, men det sker, og mange af bestemmelserne er lige så aktive som alt muligt andet, der kommer fra lovgivernes hænder.

Østre Landsret har netop i en bemærkelsesværdig afgørelse om et skyldigt pengebeløb efter renoveringsarbejde på et hus brugt en bestemmelse fra Danske Lov, femte Bog, 1. Capitel, stk. 2.
Kilde: ENP.DK

Sagsøgte fremlagde nye bilag, der viste, at den skriftlige entrepriseaftale kun var et proforma-papir.

Nej, i virkeligheden skulle det hele foregå på en anden måde, forklarede de:
Det skyldige beløb var langt mindre, og skattevæsenet skulle holdes udenfor. Der var kort sagt tale om, at omkring halvdelen af entreprisesummen skulle betales kontant og uden, at nogen myndighed fik noget at vide om det.

Kravet fra byggefirmaets konkursbo gælder ikke, det bestemte Østre Landsret, fordi kravet :
“……….. er ulovlig og strider mod ærbarhed“.

 

Danske Lov

Danske lov blev støvet af i Østre Landsret, skriver ENP.DK i dag

Danske lov blev støvet af i Østre Landsret, skriver ENP.DK i dag

Paragraf 5-1-2:

Alle Contracter, som frivilligen giøris af dennem, der ere Myndige, og komne til deris Lavalder, være sig Kiøb, Sal, Gave, Mageskifte, Pant, Laan, Leje, Forpligter, Forløfter og andet, ved hvad Navn det nævnis kand, som ikke er imod Loven, eller Ærbarhed, skulle holdis i alle deris Ord og Puncter, saa som de indgangne ere.”

Share This Post

Venstre vil have regnskab på reformer

Venstre vil have regnskab på regeringens reformer, inden Venstre indgår i forhandlingerne, siger Venstres leder polemisk og hans stirrende politiske ordfører Ellen Trane Nørby følger op her til morgen på TV2 News.

Det er rendyrket hykleri og et utilsløret forsøg på at latterliggøre regeringen. For hvad har Venstre bedrevet i sine 10 år somm regeringsbærende parti, hvor de to venstrepolitkkere har haft en stor del af det politiske ansvar?

De har:

 • Foræret Nordsø olien væk til Mærsk Oil
 • Givet Peter Straarup, (tidligere direktør) en ufinancieret skattelettelse på 465.000 kr. årligt
 • VK-Regeringen har givet et LO-medlem 3.000 kr. i skattelettelse.
 • Det har de  danske skatteborgere 85 millioner kroner at fyre VK-regeringens 18 ministre.
 • En gennemsnitsfamilie betaler i dag 16.500 kr. mere om året i skjulte skatter og afgifter, end den gjorde, da VK-regeringen trådte til for ti år siden. Pris-eksplosionen gælder f.eks. daginstitutions-pladser, tog og bus samt kloak-afgifter – altså udgifter der i praksis rammer rig og fattig lige hårdt og dermed socialt skævt
 • Brian Mikkelsen (K) sparet 1,8 mio. kr. i boligskat på sin strandvejsvilla de sidste ti år. Netop derfor er det ikke underligt, at minister Mikkelsen stædigt har fastholdt, at VK-regeringen gennemførte et skattestop
 • VK-Regeringen  har halveret dagpengeperioden fra 4 til 2 år.
 • VK-Regeringen  har forringet efterlønnen fra 5 til 3 år. Samtidig gives den flere år senere
 • VK-Regeringen  har forøget pensionsalderen med flere år.
 • VK-Regeringen  har fjernet topskatten fra år 2014.
 • VK-Regeringen  har efterland et underskud på fianansloven på meget over 85 mia. kroner.

(Listen over Venstres bedrifter er IKKE udtømmende.)

Venstres hyleri stilles i perspektiv af dagens udgave af BT.

De tre tidligere skatteministre fra Venstre : Troels Lund, Peter Christensen og Kristian Jensen har tabt milliarder af kroner på et hul i leasing-loven for biler, samtidig har de tilladt favorable ordnimnger for salg af “Demobiler”.

Det er en skandale af rang, at man har ladet det køre så længe. Det svarer til skattesnyd. Det er ufatteligt, at man ikke har grebet ind tidligere. Den gamle regering burde have gjort noget“, forklarer trafikøkonom Uffe Jacobsen, tidligere lektor ved Handelshøjskolen CBS.   “Det er på tide, man får lukket hullet. Det drejer sig jo om adskillige milliarder hvert år“, uddyber han.

Også den nuværende skatteminister, Thor Möger Pedersen (SF), mener, at den tidligere regering har ansvaret for de manglende milliarder.    “Det må den tidligere regering stå til ansvar for. Nu gør vi noget ved det, fordi det ikke er særlig rimeligt, at registreringsafgiften på en bil afhænger af, om man køber eller leaser den. Vilkårene skal være ens“, skriver skatteministeren i en mail til B.T.

 

Og nu hykler Venstre op de kun vil forhandle hvis der er foretaget beregninger over konsekvenserne i regeringens reformforslag – det er i sandhed hykleri fra Venstres side, når man ser på VK(O)-Regeringens synderegister.

Løkkes undvigemanøvre for endelig at tage ansvar i for dansk politik:
Uden en samlet plan for regeringens planlagte reformer og en køreplan, der indeholder en ny 2020-plan bliver der ikke noget forlig om førtidspension og fleksjob med Venstre. Det fastslår partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) i et interview med Berlingske Politiko.

Vi stiller gerne op, og vi vil gerne drøfte førtidspension og fleksjob med regeringen, men vi lukker ikke nogen aftaler ned, før regeringen har skabt fuld klarhed over, hvad det her projekt handler om. Det betyder. at vi har brug for, at regeringen fremlægger en køreplan – et nyt 2020 regnestykke lagt frem, så vi kan se, hvad hver enkelt reform skal give“, siger Lars Løkke Rasmussen.

Selvfølgelig vil enhver ansvarlig regering lave beregninger over konsekvenserne af sine reformforslag. Det siger finansministeren da også til TV2 News i dag og han forventer Venstre deltager konstruktivt i de kommende forhandlinger.

 

 

Share This Post

Forskelsbehandling.

Venlig pressedækning. Det var Lars Løkke vant til i sin statsministertid, sågar havde han TV2 chefer, der slettede pinlige TV indslag, hvor han skældte deres journalister ud.

Her forklarer han Venstres skatteudspil i Folketinget, det ser ud til han ikke selv forstår det?

 

Men den nye regerings leder er jagtet med hård fra de samme “hensysnfulde chefer” på TV2. Man kan bruge flere minutters sendetid på at statsministeren bruger et forkert navn, når hun giver ordet til journalisten på et tirsdags pressemøde.

Venstres vagthund. Journalisterne synes at have overtaget oppositionens rolle, og regeringen er jaget vildt. Tegning: Anne-Marie Steen Petersen i Politiken.

Venstres vagthund. Journalisterne synes at have overtaget oppositionens rolle, og regeringen er jaget vildt. Tegning: Anne-Marie Steen Petersen i Politiken.

En kvindelig statsminister har andre arbejdsvilkår.

Venstres vagthund. Journalisterne synes at have overtaget oppositionens rolle, og regeringen er jaget vildt. Tegning: Anne-Marie Steen Petersen i Politiken.

 

 

Share This Post

Den “historiske” nedtur for helle Thorning og TV2 News.

Den bål vagthund TV2 og megafon meningsmåling den 23.februar 2012.

Den bål vagthund TV2 og Megafons meningsmåling den 23.februar 2012.

 
En kommentar, som jeg har læst på Facebook i dag:
Ja ja selvfølgelig har Blå TV vagt (Min tilføjelse: TV2) at sætte fokus på vælgertilslutningen … For det ville da være forfærdelig hvis noget af socialdemokraternes politik kom i TV .. tænk sig om der nu var fornuft i det og nogen valgte at støtte dem“.
 
Jeg kan se pointen i den bemærkning på Facebook og kun BT (Venstres hoforgan) ville kunne vinkle historien værre for statsministeren og hendes parti.
 
Vi har en regeringschef og et parti, der har vanskeligheder med manglende vælgertilslytning, det viser tallene klart i Megafons måling, derom ingen tvivl.
 
Men at vinkle historien med overskriften “Historisk nedtur for Thorning“, det er en tilsnigelse, for i 2006 var opbakningen til Helle Thorning-Schmidt 21% og den steg i 2007 til 25,5%. Når man dertil lægger den matematiske usikkerhed på +/- 2,7, så er overskriften en stramning af virkeligheden.
 
Den samme meningsmåling fortæller blot 3,2 procent af vælgerne, at de vil sætte kryds ved de konservative, hvis der var valg i dag.  “Det er bare ikke godt nok“, siger politisk ordfører og tidligere socialminister Benedikte Kiær (K) om målingen, der er behæftet med en usikkerhedsmargin på 1,2 procentpoint.
 
Hvorfor vinkler Bål vagthund (TV2 News/Nyhederne) ikke det som historisk dårligt for Lars Barfoed og De Konservative, det er der et faktuelt historisk belæg for!
 
Og så er det helt uforståelige for mig, PartietsVenstres fremgang fra 26,7% ved valget den 15. september 2011 til dagens måling til 34,3%. Det er uforståeligt for mig fordi – og måske netop derfor – “Lille Lars fra Græsted” har været totalt fraværende i den politisk debat og ikke mindst ikke har deltaget i det politiske arbejde i Folketinget.
 
Venstre har været totalt fraværende i det politiske arbejde.
Venstre har været totalt fraværende i det politiske arbejde.
 
Men tillykke til Venstre for de gode opponionstal.
 
 
Share This Post

Betalingsringen gik død og Venstres folketingsgruppe fik kage……….

Chokoladekage med marcipanovertræk og et stort "Nej til betalingsringen"-logo blev i dag båret ind i Venstres gruppeværelse af formanden selv.

Chokoladekage med marcipanovertræk og et stort "Nej til betalingsringen"-logo blev i dag båret ind i Venstres gruppeværelse af formanden selv.

 
Tillykke Venstre – og hvad så…………..
 
…………bilkøerne i København bliver ikke mindre af Lars giver kage, men man kan sige det er meget symbolsk med Løkkes kage, for Venstre bidrager til trafikken i København går i kage !
 
Husk det bilister og vælgere, når I sidder i endeløse trafikkøer i  byen – eller mod København, for den sags skyld også ud af byen. “Venstre ved man  –  hvor man har!”
 
Godt tre måneders kampagne anført af Venstres oppositionsleder Lars Løkke og Partiet Venstre med De Konservative og Dansk Folkeparti, som medløbere, det medførte i dag, den forkætrede betalingsring blev taget af bordet.
 
Det var en uskøn alliance mellem de borgerlige partier, nogle socialdemokratiske omegnsborgmester fra Vestegnen, Køge og Roskilde, der ikke har nogen anden plan for afviklingen af trafikken i København, det er rigtig trist for københavnerne og miljøet i byen.
 
De har været hjulpet af et dårligt forberedt forslag om betalingsring, der opstod som et “hovsa projekt” under valgkampen, hvor konsekvenserne af den – og beregningerne af udgifterne for betalingsringen ikke holder i dagens politik.
 
På Facebook er der 230 medlemmer i gruppen “Nej til S-SF betalingsring: Nej til over 11.000 kr. om året i bompenge”, hvilket ikke er en stor opbak´ning, når man ser hvor mange der dagligt bruger mediet. Men der har været tale om Venstre politikkere der har råbt højt og skabt mediedækning i dagspressen.
 
Det parret med en statsminister der bruger meget tid på EU-formandskabet og en transportminister, der ikke kunne lukke de politiske forhandlinger, det har betydet et stort prestigetab for regeringen.
 
Nu får vi som plaster på såret 500 mill. kroner til nedsættelse af billetpriserne ( i hele Landet, lover Villy Søvndal, SF) og noget lignende til indkøb af materiel. Der nedsættes en kommision, der skal barsle med forslag til trafikløsninger i København primo januar 2013, samtidig skal den afslutte sit arbejde i august 2013 med et samlet trafikforslag.
 
Derfor slipper borgmestrene ikke for trafikplanen indgår i kommunevalgkampen i efteråret 2013. Det kan vise sig at være en boomerang for de snævertsynede borgmestre.
 
 
 
Share This Post