Husk at deltage i 1.maj møde i dit lokalområde.

De amerikanske arbejdere valgte i 1888 den 1. maj 1890 som dato for den årlige festdag.

De amerikanske arbejdere valgte i 1888 den 1. maj 1890 som dato for den årlige festdag.

 

Lad os spole tiden ét år tilbage. Statsministeren hed Lars Løkke Rasmussen. 100 arbejdspladser forsvandt hver dag med ham i statsministerstolen. Hullet i statskassen blev dybere, og landets leder påstod med et smørret grin, at regningen var betalt – med to streger under facit.

1. maj i år hedder statsministeren Helle Thorning-Schmidt. Danmark har valgt en regering, der tager den økonomiske krise alvorligt og ikke gemmer regningen i skuffen. En regering der skaber arbejdspladser og får gang i hjulene. En regering der knokler og leverer resultater.

1. maj sidste år kunne lyssky virksomheder snyde på vægten ved at udnytte billig udenlandsk arbejdskraft med dårlige arbejdsvilkår. Nu bliver der sat ind med benhård kontrol og store bøder, så vi sikrer fair konkurrence og ordentlige arbejdsvilkår.

1. maj sidste år kunne mange unge ikke gøre deres erhvervsuddannelse færdig, fordi der var for få praktikpladser og for få skolepraktikpladser. Nu har Danmark en regering, der arbejder benhårdt på at øge antallet af skolepraktik-pladser, så flere unge kan få en uddannelse.

1. maj sidste år kunne private sundheds-forsikringer trækkes fra i skat. Nu har vi en regering, der satser på solidaritet i sundheden.

Punkt for punkt er vi i gang med at gøre en forskel. Punkt for punkt skubber vi Danmark i en retning med mere fællesskab, hvor mulighederne bliver bedre fordelt, og hvor afstanden mellem mennesker bliver kortere og ikke længere.

Klik her og få et hurtigt indblik i, hvordan Danmarks nye regering har ændret Danmarks kurs, socialt, økonomisk og menneskeligt.

God 1. maj
Socialdemokraterne.

 

Faktaboks:

Arbejdernes internationale kampdag fejres hvert år den 1. maj især af socialisterne med demonstrationer i de største byer. Den 1. maj er ikke fridag i Danmark, men betragtes på de fleste arbejdspladser som en hel eller halv fridag.

Tanken om at bruge en proletarisk fridag som middel til opnåelse af otte timers arbejdsdag opstod først i Australien. Allerede i 1856 besluttede landets arbejdere at holde en fridag med møder og festligheder som manifestation til fordel for otte-timers-arbejdsdagen. De valgte den 21. april til denne festdag. Til at begynde med tænkte de australske arbejdere kun på at holde den fest i 1856, men denne første festdag gjorde et så stærkt indtryk på det australske proletariat ved den opmuntring og agitation, som kom til udtryk, at de besluttede at gentage festen hvert år.

De amerikanske arbejdere var de første til at følge eksemplet. De fastslog i 1886, at 1. maj skulle være dagen, hvor alt arbejde skulle standses. På denne dag forlod 200.000 arbejdere deres arbejde og krævede otte-timers-arbejdsdag. Regeringens forfølgelse forhindrede i nogle år en gentagelse af denne manifestation. Men i 1888 valgtes den 1. maj 1890 som dato for den årlige festdag.

Kilde: Wikiperdia.dk

Share This Post

Statens underskud på vej ned……. er det Venstres skyld?

Dagens gode nyhed kommer fra finansminister Bjarne Corydon (S), der fortæller statens underskud falder med 26 mia. kroner i år. Det er en prognose, der hviler på større indtægter fra pensionsskat og Nordsø olien.

Statens underskud falder. Er opsvinget på vej?

Statens underskud falder. Er opsvinget på vej?

Straks råber Venstres dansende næstformand Kristian Jensen op om, det er Venstres skyld at Danmarks økonomi er bedrte end forventet. Hvad andet kan man forvente, de “gode nyheder” skyldes Venstre og de “dårlige nyheder” er regeringens ansvar og skyld, det sidste til trods for Venstre har haft regeringsmagten i 10 år og regeringen i godt 6 måneder!!!

B.dk/politiko skriver i dag:

Et nyt skøn fra regeringens såkaldte konvergensprogram, som bliver offentliggjort i dag, viser, at det offentlige underskud bliver 75 mia. kroner i år, hvilket er 26 mia. mindre end forventet i regeringens økonomiske redegørelse fra december.

Underskuddet bliver ifølge regeringen nedbragt til 35 milliarder i 2013. Det svarer til 1,9 pct. af BNP, og dermed kommer Danmark under EUs budgetgrænse på tre pct.

Professor Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet vurderer, at regeringen nu får nemmere ved at få pengene til at passe i sin økonomiske 2020-plan: »Hvis trepartsforhandlingerne ikke giver det, man havde håbet, så er der udsigt til, at vi nu kan få nogle penge ind på en anden måde,« siger han“.

 

Share This Post

Forargeligt………….

Det kniber gevaldigt med hukommelsen hos den 18-årige pige, der i dag sidder på anklagebænken i retten i Kolding – tiltalt for falsk vidneforklaring om en gruppevoldtægt, der sendte tre drenge 14 måneder i fængsel.

Det kan jeg ikke huske, har den tiltalte således gang på gang svaret på de spørgsmål, som anklager Birthe Wirenfeldt har stillet hende.   I 2008 sendte hendes anklage tre unge mænd i fængsel for en gruppevoldtægt på et toilet på Fredericia Banegård.

Men de tre blev efter næsten 14 måneders fængsel frifundet og løsladt, da en lyd- og videooptagelse gennemhullede den 18-åriges troværdighed.

Nu er hun tiltalt for falsk forklaring, idet hun har påstået, at to af de tre drenge fastholdt hende, mens den tredje voldtog hende på håndvasken på banegårdstoilettet. Kilde: bt.dk.

Men senere tilstod hun over for en bror til en af de dømte mænd, at det havde drejet sig om frivilligt samleje, og at de to mænd havde holdt vagt foran toilettet.

På trods af det var kvinden udelukkende tiltalt for at have løjet om at være blevet holdt fast af de to mænd – ikke for at have afgivet falsk forklaring om selve voldtægten.

Kvinden krævede frifindelse, men torsdag eftermiddag blev hun kendt skyldig i tiltalen og idømt 5 års ambulant psykiatrisk behandling.

Det er forargeligt hun slipper med en behandlingsdom, hvor hun kan være fri efter ganske få behandlinger. Hun har demonstreret på videoen, at hun til enhver tid kan snyde behandlersystemet.

Den sag danner præcedens for, at kvinder kan få mænd dømt for voldtægt på falske anklager og selv gå fri bagefter, det er forargeligt.

Det skurer også i min bevidsthed der har været forlydende i pressen om, at pigens far er dommer, det kan derfor virke som systemet beskytter sig selv……

Det er uforståeligt hun ikke er anklaget for falsk anmeldelse og idømt erstatning til de tre drenge, da hun ikke efterfølgende har givet domstolen opmærksom på de synspunkter hun har fremsat på videoen.

Jeg mener dommen burde ankes og der burde hankes op i anklagemyndigheden, der udtaler, at de er tilfredse med dommen, der følger de lægelige anbefalinger. Pigen bør som minimum dømmes for falsk anmeldelse og samtidig betale erstatning til ofrene for hendes handling.

Efter den dom er der frit spil for falske anmeldelser.

 

Share This Post

Et godt indlæg i indvandrer debatten

Jeg anbefaler…………….. Tarek Omars kronik på Politiken, skrevet den 21.april 2012 – “Vi vil da ikke giftes med dårligt uddannede nydanskere“.

Han skriver:Nydanske kvinder har slået etnisk danske kvinder i disciplinen ’uddannelse’. Siden årtusindskiftet er andelen af indvandrerkvinder, der tager en  videregående uddannelse, fordoblet til over 40 procent.

Men dermed øges afstanden til de nydanske mænd, der halter efter  uddannelsesmæssigt. Konsekvensen er, at mange nydanske kvinder ikke vil  gifte sig med de dårligt uddannede nydanske mænd, viser en ny undersøgelse“.

Kilde: Politiken Research - undersøgelsen er ikke repræsentiv.

Kilde: Politiken Research - undersøgelsen er ikke repræsentiv.

 

Mona Khaled, 22 år, studerer statskundskab, KU:
Min far er analfabet. Han fik aldrig muligheden for at tage en uddannelse. Det forstørrer i mine øjne værdien af, at jeg har haft mulighed for at læse på universitetet – og det er derfor også en værdi, som jeg håber at kunne finde i min fremtidige partner. Når nydanske drenge ikke bliver uddannet i samme stil som pigerne, vil jeg pege på forældrene som dem, der har fejlet. Deres opdragelsesstil med at give pigerne al opmærksomheden holder ikke i dagens Danmark“.

 

Fatima Hachem, 21 år, studerer uddannelsesvidenskab, AU:
Da jeg startede på universitet, jokede min mor lidt med, at jeg endelig kunne finde en god muslimsk fyr at blive gift med. Da jeg så mødte op på universitet – med henblik på at uddanne mig først og fremmest – var der kun en somalisk gut i min klasse“.

***************

Jeg vil anbefale dig at læse kronikken, den giver et godt indtryk af Nydanske kvinders situation i dagens Danmark. Den giver også et indtryk af, hvor der kan sættes ind fra politisk hold for at styrke integrationen af nydanskere i Danmark.

Læs den på Politiken.dk.

 

Share This Post

Villy vandt 1. omgang i slaget med rebellerne, men vandt han partiet?

Den borgerlige presse har i de sidste 14 dage op til SF’s Landsmøde dømt Villy Søvndal ude og SF til politisk undergang.

Villy Søvndal sendte næstformanden Meta Fuglsang ud i kulden på SF's Landsmøde på Cromwell i Kolding i weekenden 13. - 15. april 2012.

Villy Søvndal sendte næstformanden Meta Fuglsang ud i kulden på SF's Landsmøde på Cromwell i Kolding i weekenden 13. - 15. april 2012.

Der har været strid om partiets fremtidige politiske linie, der har været fraktionsstridigheder og person opgør i den seneste tid. Det sidste personificeret med formandens ekskone og hendes støtter.

Det mest oplagte spørgsmål, det er rebellernes kamp mod Thor Möger Pedersen, der er centralt placeret i landsledelsen, skatteminister og nært allieret til formanden. Han er tilmed er partiets chefideolog. Rebellernes angreb på han er et indirekte angreb på partiformanden, sandsynligvis fordi de ikke havde modet eller viljen til et direkte frontalt angreb på Villy Søvndal.

Men det er ikke unormalt der foregår en politisk debat i et parti, når man skal vedtage et nyt principprogram om partiets politiske mål, som dækker en lang årrække frem i tiden, det tror jeg sker i alle levende politiske partier.

I det hele taget anser Politikens politiske redaktør Mette Østergaard landsledelses- og næstformandsvalget som en triumf for partiformand Søvndal.
 
Det er et nederlag til idealisterne, de gamle SF’ere, de fodformede. Det var Villys arbejderister og moderne SF’ere, der vandt, da weekenden var ovre. Han har fået en række af sine stærke folk ind i landsledelsen, og det gav sig så også til udtryk i det valg, der blev gjort i forhold til næstformand“, siger hun.

Villy Søvndal står svagt i meningsmålingerne og tilsyneladende er hans magt styrket i partiet, så styrket at han har vraget næstformanden Meta Fuglsang, der blev topscorer til Landsledelsen med 224 stemmer mod Mattias Tesfaye, der fik 184 stemmer og Mette Touborg, der fik 149 stemmer.

Med mindre der er alvorlige personlige modsætninger mellem Villy Søvndal og Meta Fuglsang, så er det en uklog beslutning, der meget vel kan blive enden på Villy Søvndals formandstid, ikke så længe SF sidder i regeringen, men umiddelbart efter næste valg, hvis SSFR regeringen ikke fortsætter.

Rebelerne har nu en skuffet vraget næstformand med taleret i Landsstyrelsen og som tilmed har pressens bevågenhed. Det bliver spændende at se om Mete Fuglsang og Pernille Fram finder sammen i et samarbejde, som dermed åbner for en fortsat fløjkrig i SF, eller om hun finder en ny platform i samarbejde med formanden.

 

Share This Post