Prøveballon sendt op af radikal debatør…………

Margrethe Vestager sender prøveballon op.

Margrethe Vestager sender prøveballon op.

Margrethe Vestager (R) venter bare på at blive statsminister med Løkke i hendes nuværende stol.

Sådan skriver Søren Rønhede, der er lektor og forhenværende Folketingskandidat for Det Radikale Venstre i Poliken/debat den 5. april 2012.

Han fortsætter:

Det Radikale Venstre har indtaget de konservatives klassiske position, dog uden det sociale sindelag, som konservative engang var præget af.

Helle Thorning-Schmidt ved så udmærket, at Margrethe Vestager bare venter på ’den rigtige provokation’, så hun kan tage springet og blive statsminister med Løkke i hendes nuværende stol.

 Han vil være lige så velegnet til at drage rundt i Europa som agent for den mest spekulative finanskapital.

Så vil man også stille og roligt kunne glemme det halvhjertede forsøg på at hjemtage nogle af de oliemilliarder, som Løkke og Vestager-kompagniet var så ivrige efter at forære Mærsk i 2003.

Når Vestager alligevel besluttede sig for at gå i regering med S og SF, er det på grund af de indlysende fordele.

Gennem brede forlig bindes de to partier op på blå politik mange år frem.

Det vigtigste og hårdeste arbejde skal gøres nu.

Så kan hun efterlade S-SF som en ren ruin efter næste valg og nyde frugterne sammen med de rigtige venner.

Hun kan genskabe situationen fra 1968-1971 med de radikale som det ledende, borgerlige statsministerparti, og ruineringen af S-SF kan tjene til at gøre perioden længere end sidst.

Søren Rønhedes kronik kan læses på flere måder.

 Det kan være en prøveballon sendt op af Margrethe Vestager i hendes egenskab af partiformand for De radikale.

Den kan også læses som en oprigtig bekymring fra Søren Rønhedes side på om det nuværende regeringsprojekt kan holde valgperioden ud.

Jeg hælder mest til den første vinkel. For Margrethe Vestagers side er det snublende nært at gennemføre den radikale politik sammen med S+SF, for derefter, når de ubehagelige radikale reformer er gennemført blive statsminister med Venstre og Lars Løkke på ministerbænkene. Den løsning har Lars Løkke ikke afvist.

Margrethe Vestager har brug for at mærke baglandets opbakning til et paradimeskift med hende i statsministerstoeln om 1 til 1½ år. Det er sikkert derfor Søren Rønhedes debatindlæg havnede i Politikens spalter i går?

 

Share This Post