Den norske statskirke bliver folkekirke…….

Således opstemt af en overskrift på Kristeligt Dagblads daglige nyhedsbrev, skyndte jeg mig at læse artiklen i KD.

MEN jeg blev skuffet, for den største forandring var den norske stats ikke skulle udpege biskopper.
(Hvilket den danske stat heller ikke gør)

Financieringen af den nye norske folkekirke skal fortsætte uændret i forhold til statskirken og præsterne skal fortsat være ansat og lønnet som tjenestemænd af den norske stat.

Kristeligt Dagblad skriver:
Det norske Storting vil ændre grundloven, så kristendommen mister sin status som statsreligion.

Ændringen betyder blandt andet, at det ikke længere er regeringen, der skal udnævne provster og biskopper for den norske kirke, ligesom Norge ikke længere vil have en officiel statsreligion. (Hidtil har det været kristendommen.)

 Det er vigtigt, at kirken først og fremmest fremstår som et trossamfund og ikke primært som en statsinstitution. I dag består samfundet af mennesker med forskellig tro og livssyn, og det er nødvendigt, at der er en ligebehandling af tros- og livssynssamfundene. Privilegier skaber ikke kirke, det gør troen på Jesus, og ud fra det er kirken et trossamfund,” siger Jens-Petter Johnsen, direktør for kirkerådet i Norge
Det er ikke lige den reform af den danske folkekirke, som jeg ser for mig.

Vi skal ikke financiere en folkekirke i fremtiden med statsansatte præster, der selv kan vælge sine arbejdsopgaver i den. En dansk kirkereform må række langt videre end den norske reform og ende op med folkekirken bliver fri af den danske stat og skatteyderne, hvor brugerne selv betaler for deres præster og tjenesteydelser i kirken.

Den kulturelle arv med kirkebygningerne over hele landet må løses via en eller anden form for statslig støtte til menighederne til bygningsvedligeholdelse i mindre grad end nu.

Som minimum må kirkens præster være omfattet af samme krav som andre ansatte tjenestemænd i staten, nemlig at udføre de forefaldende opgaver i Folkekirken. Den særstilling der er nu for præster må og skal ophøre.

Share This Post

Udligningsordning truer Strandvejen i Vedbæk

Nu har vi hørt borgmesteren i Gentofte beklage sig voldsomt over han skal aflevere 70 mill.kroner til blandt andet venstre borgmesteren i Langelands Kommune. Den Konservative leder Lars Barfoed pipper med i nyhedsudsendelserne på TV.

Jeg faldt over denne på Facebook, som jeg ikke kan lade ligge. (Jeg har fået lov af Martin H. Kehlet)

Breaking News:

Vedbæk Strandvej skal klassificeres som en Ghetto.

Vedbæk er Ghetto truet på grund af udligningsordning.

Vedbæk er Ghetto truet på grund af udligningsordning.

 

Det er blevet besluttet i Socialministeriet at man, grundet den manglende diversitet i den etniske herkomst af beboerne på Strandvejen nord for København, har set sig nødsagede til at bede flere millionærer om at flytte til Lolland for at gøre plads til flere indvandrer-familier i Strandvejens Ghetto.

 

Endnu en pauver villa i Vedbæk.

Endnu en pauver villa i Vedbæk.

 

“Dette er selvfølgelig beklageligt for de indvandrer-familier der er blevet bedt om at flytte, men vi har desværre ikke kunnet få Konservative til at gå med til en fair udligningsordning på kommunal-området, og for at de fattige kommuner kan få råd til velfærd, har vi været nødt til at relokere så de fattigste kommuner også kan nyde godt af de penge som de rigeste kommuner ikke ville af med.”

Udtaler en træt funktionær i Socialministeriet.

 

Martin H. Kehlet

Martin H. Kehlet, Facebook

 

 

Share This Post

Homo-debatten blandt præster når usete højder………….

Hvad sker der i præstestanden i Danmark?

Præsterne vil ikke vie homeseksuelle mennesker af samme køn i kirken, nogle præster vil ikke vie fraskilte og nu vil en præst i Nordjylland ikke begrave en afdød kvinde på på 74 år, der har levet i registreret partnerskab med en kvinde på 80 år.

Jeg er oprigtigt forarget på præstestanden i Danmark. Nu må de leve op til at være embedsmænd i FOLKEKIRKEN. Jeg betaler ikke min kirkeskat til Folkekirken, for at sekteriske præster kan forvalte MIN og VORES kirke, som deres ejendom.

Ønsker præsterne ikke at varetage alle opgaver i Folkekirken, så må de søge til frimenigheder.

Præsterne skal begrave alle medlemmer af Folkekirken, også de homoseksuelle, ellers kan de ikke være ansat i Folkekirken.

Præsterne skal begrave alle medlemmer af Folkekirken, også de homoseksuelle, ellers kan de ikke være ansat i Folkekirken.

DR.DK skriver:
En datter fra Nordjylland måtte målløs acceptere, at en præst nægtede at begrave hendes 74-årige mor, fordi moderen havde levet som lesbisk.

Det var en præst fra Aalborg stift, der for 14 dage siden nægtede at stå for begravelsen af Kirsten Østergaards mor, som har levet sammen med en anden kvinde i 30 år“.

Ikke nok med at datteren skulle komme sig over lige at have mistet sin mor, hun skulle også konfronteres med præstens chokerende udmelding.

Jeg tænkte, kan det virkelige være rigtigt, at vi skal skamme os over det? Jeg kiggede på min mors samlever, hun var helt stille, og så blev jeg virkelig ked af det på hendes vegne. Det er jo en frygtelig situation at sætte hende i“, fortæller Kirsten Østergaard til Aftenshowet på DR1.

Præsten har sidenhen fortrudt sin beslutning om at nægte at begrave moren – men først efter at familien havde skrevet en personlig klage til provsten. Og så er det som bekendt for sent at ændre standpunkt for præsten for den afdøde er forlængst begravet.

Det er jo ikke nogen undskyldning, han kommer med, men en direkte indrømmelse af, at han ikke bryder sig om homoseksuelle. Det er ikke særligt klædeligt for en præst i den danske folkekirke“, siger George Hinge´, kirkepolitisk  talsperson fra Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner (LGBT).

Det viser, at for ham handler diskussionen om vielser af homoseksuelle ikke om teologi, men om, at han ikke bryder sig om homoseksuelle“, siger han til DR1.

Nu må de danske præster rette ind efter tidens ånd. Biskopperne og kirkeministeren må sammen få sat skik på Folkekirken, så den udvikler sig i fremtiden……… til en kirke for hele folket.

Share This Post

Løkke fylder 48 år inden “Skattewatergate”.

Tillykke med de 48 år i dag.

Tillykke med de 48 år i dag.

 

Tillykke til Lars Løkke Rasmussen, der netop i dag fylder 48 år. Danmarks nye grønne mand, men det er aldrig for sent at smykke sig med lånte fjer  😎 – selvom man brugte sin regeringstid på at ødelægge Svend Aukens (S) miljøpolitik.

En anden grund til at ønske Lars tillykke i dag er “Skattewatergate”, som er vokset til 5.000 sider og 40 vidner, der skal afgive forklaring om Venstres læk i skattesagen, hvor fhv. skatteminister Troels Lund Poulsen (V),  hans daværende spindoktor Peter Arnfeldt og den hjemsendte departementschef Peter Loft er centralt placerede vidner……..

……..med en skarp skygge af den daværende meget trængte statsminister Lars Løkke Rasmussen, der havde brug for en sag mod oppositionslederen for at undgå et valgnederlag.

 

Lars E. Andersen, der er formand for skattekommissionen, forventer at mindst 40 skal  afhøres i undersøgelsen af, om nogen forsøgte at påvirke sagsbehandlingen af  Helle Thorning-Schmidts skattesag i 2010 og hvem der efterfølgende lækkede  papirerne til dagbladet B.T.

»Vi er nu ved at gennemgå, hvem vi skal afhøre og det bliver nok ikke under  40. Det er nok ikke meget over det antal, for vi forsøger også at begrænse  os, men i modsætning til politiet, kan vi ikke sende et korps ud til en  afhøring forinden«, siger han.

Sagen kommer for skattekommisionen i efteråret 2012.

Share This Post

Danskerne skal spise flere grøntsager for at redde miljøet…..

Danskerne skal spise mindre kød, det mener WWF's danske miljøchef John Nordbo.

Danskerne skal spise mindre kød, det mener WWF's danske miljøchef John Nordbo.

 

Danskerne skal spise flere grøntsager og mindre kød, hvis vi vil spare på Jordens ressourcer, siger WWF.  Danskerne lever langt fra så økologisk og miljøvenligt, som de fleste af os tror.

Og vi skal omlægge vores energivaner og madvaner, hvis vi skal have en bedre placering på WWF Verdensnaturfondens liste over vores forbrug af Jordens ressourcer“, det siger miljøfaglig chef i WWF Verdensnaturfonden Danmark, John Nordbo.

 

Og han fortsætter:Det er vigtigt, at vi fortsætter den omlægning, hvor vi bruger mere vedvarende energi i stedet for fossile brændsler som kul og olie og gas.

Vi mener i virkeligheden, at det er et fejlskud, når man fra klimakommissionens side tager 2050 som omdrejningspunkt. Det kan nås før. Det giver ingen mening at pege på 2050, da det indirekte vil indebære, at man fornyer fossile energiforsyninger.

Den anden ting, vi kan gøre, er at spise mindre kød og omlægge vores daglige menu, så vi kort sagt spiser mere italiensk og thailandsk end amerikansk og tysk“.

Omlægningen til vedvarende energi er forståelig og meget nødvendig, for vi kan ikke fortsætte af det nuværende spor. Kina, Indien, Brasilien og andre vækstlande øger deres CO2 udslip voldsomt i disse år på grund af deres stigende velstand.

Det er derfor vigtigt at Danmark, EU og USA går foran i en reduktion af fossile brændslers afskaffelse og grøn vækst.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er i denne uge blevet udnævnt til bestyrelsesformand for Global Green Growth Institute (GGGI) i Sydkorea. Instituttet blev lanceret af Sydkoreas præsident Lee Myung-bak under COP15 i København og spiller en central rolle i det internationale samarbejde om omstilling til grøn vækst.

Det er ikke den mest markante person, der er valgt til denne post, når man ser på den tidligere statsminister og hans regerings faktuelle grønne politik i dens ti års regeringens periode.

Faktisk brugte VK(O)- regeringen tiden på at smadre Svend Aukens (S) miljøpolitik, så der ved regeringens ophør den 3. oktober 2011 faktisk ikke var en grøn miljøpolitik i Danmark. Derfor er det blandede følelser jeg har erfaret Lars Løkkes formandsskab for Global Green Growth Institute.

Det andet kan jeg bedre forholde mig til, for en indskrænkning af mit kødforbrug for at redde verden er ikke uoverkommeligt 🙂  Thaimad smager rimeligt godt, selvom man skal passe på deres voldsomme krydring af maden.

Italiensk mad er ikke at foragte, selvom jeg ikke erfaret der indgår mindre kød i deres hverdag, men det indgår nok i mindre portioner….. Det er nok svært at finde en oksesteaks på 500 gram i det italienske køkken 😎

 

Share This Post