Den gamle tante fra Venstre er ude med riven…….

Det er uhyggeligt, som Enhedslisten stormer frem ikke blot i meningsmålingerne, men også i medlemstal“, skriver folketingsmedlem for Venstre og tidligere minister Birthe Rønn Hornbech i et blogindlæg på Denkorteavis.dk

Birthe Rønn Hornbech angriber Enhedslisten

Birthe Rønn Hornbech angriber Enhedslisten

Hun fortsætter:Uanset, hvor meget sympati man kan have for enkeltpersonerne i folketingsgruppen og uanset, hvor utrolig dygtige flere af dem er, så hører de med deres nuværende arbejdsform i ikke hjemme i Folketinget. Og de sidste dages forløb viser også, at partiet aldrig kan få indflydelse i længere tid.

Partiet bruger antidemokratiske metoder, som ikke hører sig hjemme i et demokrati som det danske, mener hun og er skræmt over, at så mange vælgere lige nu strømmer til det yderste parti på den danske venstrefløj.   – Grundloven bygger på, at det er dem, der er valgt, der skal kunne disponere efter sin samvittighed og uden at skulle ud og spørge en centralkomite, der ikke er folkevalgt Vi har faktisk folkestyre i Danmark’, tordner hun og henviser til, at Enhedslistens hovedbestyrelse skal godkende partiets forlig, hvor det er folketingsgruppen i andre partier“.

Men er Venstre ikke farligere for dansk demokrati?

Ja, mener jeg!

Her vil jeg nævne bare to eksempler, nemlig “Venstres Skattegate” og senest “løftebruds kampagnen” mod regeringen.

Venstres top er sigtet ikke dømt i Skattesagen, hvor man meget tydeligt og besvist forsøgte at vinde en valgkamp ved at bruge en skattesag mod oppositionen. Det skete meget bevidst ved et ministerielt pres fra Venstres side mod Skat København, for at ændre dents afgørelse i mod oppositionslederens mand.

Den seneste form for demokratisk pres fra Venstres side er partiets medlemmer hele tiden i alle debatter er programmeret hjemme fra til at sige: “Det er løftebrud fra regeringens side…..”. Det selvom “Ugebrevet Mandag Morgen” har dukumenteret regeringen har gennemført, eller er i færd med at gennem regeringsgrundlaget.

Venstre anerkender ikke det og anerkender heller ikke regeringen er en mindretalsregering, det er mere ødelæggende for dansk demokrati end Enhedslistens styreform fru Birthe Rønn Hornbech.

 

 

Share This Post

PET sagen, der ikke vil dø…………

Der var intet pres fra Helle Thorning-Schmidt, da Henrik Sass Larsen meddelte hende, at han ikke ville være minister. Han tog konsekvensen af PETs sikkerhedsvurdering, forklarer statsministeren.

Jeg kendte til de her papirer, og jeg fortalte Henrik Sass Larsen om dem. Og på baggrund af det tog han selv beslutningen om, at han ikke længere stod til rådighed som minister, siger Helle Thorning-Schmidt (S) til TV 2 News.

Henrik Sass Larsen har bekræftet, det var ham selv, der traf beslutningen om ikke at blive minister. Det må stå til troende, indtil det modsatte er bevist……..

Efter hård kritik fra Folketingets Ombudsmand vælger Justitsministeriet nu at udlevere det omstridte notat om Henrik Sass Larsens manglende sikkerhedsgodkendelse til hovedpersonen selv, skriver justitsminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse. Samtidigt ophæves hans tavshedspligt.

Venstres næstformand Kristian Jensen optræder i TV2 News med et ønske om at afdække denne “mishandling” af Henrik Sass Larsen. Han vil have afdækket handlingsforløbet, men peger pilen ikke på Venstre og VK(O) regeringen, som er ansvarlige for det omtalte “sikkerhedsnotat”. Det forelå i statsministeriet og justitsministeriet INDEN den nuværende regering tiltrådte?

Pet notatet kan læses her. Tryk på billedet.

Pet notatet kan læses her. Tryk på billedet.

Personligt mener jeg ikke notatet er så alvorligt belastende for Henrik Sass Larsen, at det kunne ødelægge hans drømme om en finansministerpost. Han har været i dårligt selskab i Køge, det er der ingen tvivl om, men så alvorligt, så han af eget ønske skulle trække som ministerkandidat, det er en overreaktion.

Kristian Jensen (V) burde vende blikket indad i denne sag.

“Tommy Petersen” skriver i en kommentar på Berlingske i dag: ” Mon ikke snart at VKO – og specielt Venstre skal have kulegravet deres regeringstid, således at vi kan få klarhed over hvorvidt magtmisbrug og korruption var hverdag i regeringstiden, eller det bare skyldes mange sammenfaldende “fejl i embedsværket”.  Der bliver ved med at dukke mistænkelige forhold op, som sjovt nok udelukkende er gået ud over den daværende opposition og og daværende kritiske presse. For at kunne bevare den demokratiske tillid, er en undersøgelse efterhånden eneste udvej.”

Og så er jeg forundret over Hanrik Sass Larsen forfølger sagen, når han er rehabiliteret med en magtfuld gruppeformandspost for socialdemokraterne, men det er en helt anden sag.

Share This Post

Meget kreative byggefirmaer…..

Smarte  – for smarte – bygherrer tjener penge på billig litauisk og polsk arbejdskraft, det skriver 3F i dag.

Et lidt for smart byggefirma, der lover en ugyldig garanti........

Et lidt for smart byggefirma, der lover en ugyldig garanti……..

Men hos Byggetilbuddet.dk mener direktør Jens Frederik Henrik Backhaus ikke, han har gjort noget forkert.

Han erkender, at han ikke selv er medlem af Dansk Byggeri.

Men de byggefirmaer, han formidler arbejdet til, er medlem af Dansk Byggeri. De hyrer så østeuropæiske firmaer, der gerne arbejder for 60-70 kroner i timen, oplyser direktøren.

Han påpeger, at der ikke er noget i Dansk Byggeris overenskomst, der forhindrer, at man kan bruge underentreprenører uden overenskomst.

Det er den konstruktion, Dansk Byggeri har gjort mulig for deres medlemmer, så de kan tjene penge på østeuropæisk arbejdskraft uden selv at komme i klemme“, siger Jens Frederik Henrik Backhaus.

Men websiden er nu ændret.

Men det er lønnen til de polske og litauriske arbejdere sikkert ikke…..

Med den slags virksomheder er hele det danske arbejdsmarked under et vMeget opfindsomme bygge firmaeroldsomt pres.

Share This Post

“Skattegate” starter den 28. august 2012.

Hvem viste hvad? –  og hvem gav oplysningerne videre i skattesagen mod  Stephen Kinnock? – for at skade Helle Thorning-Schmidt i hendes forsøg på at blive Danmarks første kvindelige statsminister?

Information har den 22. juni 2012 en artikel ”Hvis I læser oplægget med ministerens øjne…”, skrevet af Amalie Kestler og Anton Geist ( http://www.information.dk/304216 ) . Den artikel opridser hele forløbet i “skattegatesagen” og belaster den tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen og dermed Venstres partiorganisation.

Information skriver:Forhenværende skatteminister Troels Lund Poulsen forsikrede, at Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag ville blive behandlet som enhver anden sag. Alligevel fik hans embedsmænd indtryk af, at ministeren udfordrede skattemyndighedernes afgørelse“.

Og avisen fortsætter: ” Da SKAT København i september 2010 frifandt daværende statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnock for at have forsømt at betale dansk skat, anfægtede daværende skatteminister Troels Lund Poulsen skattecentrets afgørelse. Det indtryk fik topembedsmænd i ministeriet, fremgår det nu af en mailkorrespondance, som Information er kommet i besiddelse af“.

Professor i forvaltningsret Michael Gøtze understreger, at mailkorrespondancen, som Information er kommet i besiddelse af, alene giver et billede af, hvordan de involverede embedsmænd har opfattet skatteminister Troels Lund Poulsens rolle i sagen.

Det er ikke noget bevis, men det er interessante oplysninger, blandt andet når man lægger dem sammen med, hvad Erling Andersen har skrevet i sin redegørelse for forløbet,” siger Michael Gøtze.

Han fortsætter: “Det kunne se ud, som om, ministeren er dybt nede i selve sagen, og det kunne virke, som om han blander sig i selve sagsbehandlingen og kommer med udsagn om selve udfaldet af den konkrete sag. Det er svært at sige med sikkerhed ud fra de få, korte tekstpassager om ministeren i korrespondancen, præcis hvor langt han er gået, men hvis beskrivelserne i mailkorrespondancen står til troende, forøger det selvfølgelig ministerens forklaringsbyrde over for skattesagskommissionen.”

Om det er nok til at bevise Venstres topfolk var aktive i sagen mod Helle Thornings mand, det vil afhøringerne bevise fra den 28. august 2012. 

Det kan blive dyrt for Venstre, hvis det bevises Troels Lund Poulsen har forsøgt at påvirke Skat København til at dømme Stephen Kinnock skattepligtig i Danmark og hvis presset kan føres helt ind i statsministeriet til Lars Løkke Rasmussen, så har Danmark en sag, der er på højde med “Watergate”, som fældede USA’s daværende præsident Richard Nixon.

De 43 vidner er: (Kilde: dr.dk)
1. Journalist Jan Kjærgaard, Ekstra Bladet
2. Chefredaktør Poul Madsen, Ekstra Bladet
3. Journalist Thomas Nørmark Krog, BT
4. Nyhedschef Simon Andersen, BT
5. Daværende chefredaktør Peter Brüchmann, BT
6. Chefredaktør Olav Skaaning Andersen, BT
7. Daværende særlig rådgiver Peter Arnfeldt
8.Daværende skatteminister Troels Lund Poulsen
9. Daværende skatteminister Peter Christensen
10. Revisor Frode Holm
11. Skattedirektør Peter Møller Jensen, SKAT København
12. Daværende specialkonsulent Søren Hansen, SKAT København
13.Afdelingsleder Inger Kirstine Sommer Hansen, SKAT København
14. Afdelingsleder Hanne Dahl Kofod, SKAT København
15. Chefkonsulent Jette Sørensen, SKAT København
16. Specialkonsulent Gergana Trasborg, SKAT København
17. Skattedirektør Lisbeth Rasmussen, SKAT København
18. Direktør Erling Andersen, SKAT København
19. Chefkonsulent Michael Frank, Skatteministeriet
20. Fagdirektør Jan Lund, Skatteministeriet
21. Specialkonsulent Erik Jørgensen, Skatteministeriet
22. Fagdirektør Ivar Nordland, Skatteministeriet
23. Kontorchef Carsten Vesterø, Skatteministeriet
24. Produktionsdirektør Steffen Normann Hansen, Skatteministeriet
25. Koncerndirektør Jesper Skovhus Poulsen, Skatteministeriet
26. Juridisk direktør Birgitte Christensen, Skatteministeriet
27. Kontorchef Per Hvas, Skatteministeriet
28. Fagdirektør Winnie Jensen, Skatteministeriet
29. Ministersekretær Anne Simonsen, Skatteministeriet
30. Ministersekretær Morten Jensen, Skatteministeriet
31. Konsulent Camilla Lau Baymler, Skatteministeriet
32. Afdelingsleder Joan Simkus, Skatteministeriet
33. Chefkonsulent Poul Erik Hjerrild Nielsen, Skatteministeriet
34. Specialkonsulent Kent D. Sørensen, Skatteministeriet
35. Konsulent Lis Ovdal Madsen, Skatteministeriet
36. Daværende departementschef Peter Loft, Skatteministeriet
37. Søs Marie Serup Laybourn (Tidligere ansat i Venstre,personlig rådgiver for Lars Løkke, min tilføjelse)
38. Daværende departementschef Karsten Dybvad, Statsministeriet
39. Daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen
40. Kontorchef Jack Johansen, Skatteministeriet
41. Daværende pressechef i Venstre, Mikael Børsting
42. Særlig rådgiver Noa Redington
43. Professor Aage Michelsen

Afhøringerne af de 43 vidner kommer til at foregå som i en retssag. Her får både den udpegede udspørger, Advokat Lars Kjeldsen, skattekommissionens medlemmer og vidnernes bisiddere mulighed for at stille spørgsmål under afhøringerne.  

Afhøringerne finder sted fra 28. august til 6. marts og er åbne for offentligheden.

Share This Post

Er Socialdemokratiet på vej til ødelægge sig selv?

Opslag på Helle Thorning-Schmidts Facebook side:

Kære Helle Thorning-Schmidt

Du er ude af trit med med dit partis mærkesag, nemlig at varetage de svages interesser.

Først fjerner du godt 13.000 kroner fra en førtidspensionist og giver til de velstillede danskere. Derefter forhøjer du afgifterne, som de samme førtidspensioniter skal betale oveni, selvfølgelig skal de andre danskere også, men de har jo en betydelig skattelettelse til at betale de øgede afgifter med. Førtidspensionisten betaler derfor 2 gange.

Der er ikke en entydig opbakning til princippet om, at skærer man ned på overførselsindkomster, så skaber man jobs, det er vist kun Venstres økonomer, der ukritisk køber den.

Jeg kan ikke se mig selv og Socialdemokratiet forsvare den politik. Derfor vil jeg gerne HØJLYDT fortælle dig – jeg er dybt frustreret over din regeringsførelse og overvejer alvorligt at kvitte dig og partiet…………

Medlem nr. 12848.   Flemming Bjerggaard.

Se det samlede skatteforlig her…………….

Share This Post