Alt handler om skattegate …….

I dagens medier omtales “Skattegate” – sagen om læk af Helle Thorning-Schmidts personlige skatteforhold til Dagbladet BT.

VKO’s Satire Tjeneste har lavet denne video.

Som grundlag er det brugt dette interview, der ligger på Politikens webside.

Jeg er enig med Henrik_Qvortrup i at han stiller et præcist spørgsmål, men en tydelig presset daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) svarer IKKE på spørgsmålet, om han har deltaget i møder om Helle Thornings skattesag.

Dermed kan vi forvente skattekommisionen inden afslutningen af “Skattegate” har afdækket Lars Løkke har deltaget i møder om Helle Thornings skatteforhold. Havde han ikke det, så havde han sagt NEJ. Det er soleklart 🙂

Lars siger på et tidspunkt i løbet af interviewet til Henrik Qvortrup:” Jeg har ikke deltaget i sagsbehandlingsmøder“.

Lidt senere siger Lars Løkke: “Det er en meget alvorlig sag……. man bliver dømt, HVIS man bliver opdaget“.

Det er vist en fortalelse fra Lars Løkkes side, som bekræfter han HAR deltaget i møder om Helle Thornings skattesag. Derfor burde han have sat Skatteministeriet på plads for at undgå magtfordrejning og pres på Skat København for at ændre sagsbehandlingen.

Skattekommisionen kan derfor ikke undgå at afdække Lars Løkke har haft kendskab til det politiske spil i Skatteministeriet og derfor er han direkte inddraget i det. For at undgå det, så burde han dengang have fyret skatteminister Troels Lund Poulsen.
 

Share This Post

Annonce i Information

Jesper Wengel, direktør i KRIFA optræder i DSU annonce.

Jesper Wengel, direktør i KRIFA optræder i DSU annonce.

(Tryk på billede for en større udgave.)

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) har i dag denne annonce i Information.

“Her er Danmarks største hykler. Vi har her at gøre med en mand, som hævder at kæmpe for lønmodtagernes rettigheder. Men reelt bestiller han ikke andet, end at forsøge at forringe dem. Krifa vil afskaffe blokaderetten, og de erkender åbent, at de er imod centrale dele af den danske model. Derfor er Krifa ikke en fagforening, men en fupforretning”, lyder det fra DSU-formand Camilla Schwalbe.

Camilla Schwalbe skriver på Facebook i dag:
Dagens udgave af Information bliver bragt i en særlig studieudgave, der bliver delt ud på gymnasier, handelsskoler og universiteter. Og som du nok har bemærket, så er kampen om fremtidens rabejdsmarked, noget der vedrører alle og særligt vores generation, der snart skal ud på arbejdsmarkedet. Derfor. Men vi følger formentlig op med en anden i EB i næste uge. 🙂 “

 

Share This Post

Fattigdom og sult er virkelighed for flere danskere!!!

Ugebrevet A4 skriver i dag:

For flere og flere danskere er mad på bordet ingen selvfølge. Medicin bliver også sparet væk, og forældre må sende børnene sultne i seng, fordi køleskabet er tomt. Reel fattigdom rammer både enlige og børnefamilier, beretter en stribe borgerrådgivere i kommunerne. Især reglerne for sygedagpenge skaber problemer. Beskæftigelsesminister lover at ændre reglerne.

Ingen penge til mad, medicin og husleje. Flere og flere danskere rammer den absolutte bund af samfundet og må leve en tilværelse i reel fattigdom, hvor der ikke er råd til at dække dagligdagens mest basale behov“.

Senere i samme artikel:
Det er dog ikke kun ’systemet’, der svigter, understreger borgerrådgiver i Holbæk, Lars Roost Dinesen. Ifølge ham er der nogle borgere, der ikke har sikret deres privatøkonomi tilstrækkeligt, mens tid var.

»Vi har haft en årrække op igennem nullerne, hvor mange ikke lige tænkte på, at det måske var en god idé at sikre sig mod dårlige tider. Men hvis man så bliver arbejdsløs, kan man pludselig ikke betale for helt almindelige fornødenheder,« siger han.

I sådanne sager er det vigtigt at huske på, at det ikke er kommunens opgave at være bankrådgiver. Det mener formand for Social- og Sundhedsudvalget i KL, Kommunernes Landsforening, Anny Winther, der samtidig er borgmester i Rebild Kommune for Venstre“.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen lover at ændre regler for sygedagpenge. Jeg håber så det sker i den kommende folketingssamling……

Den 1. januar 2013 står der mellem 6-18.000 ledige i en personlig økonomisk krise, fordi en borgerlig regering sammen med De Radikale har afkortet dagpenge perioden med 2 år. Der kommer 2.000 nye ledige til hver måned fremover skønner A-kasserne.

Om den enkelte ledige kan få kontanthjælp af hænger af formue, eventuel ægtefælles indtægt og et skøn fra den enkelte sagsbehandler i bopælskommunen. De fleste der bliver ledige har en husleje og personlige omkostninger, der er basseret på en personlig indkomst, derfor er der mange der kommer i økonomisk uføre i den kommende tid.

Den nuværende regering er IKKE indstillet på at ændre på dagpenge periode eller optjenings krav, hvilket er uforståeligt da den tidligere borgerlige regering har givet forligspartneren De Radikale “frihedsbrev” til at ændre aftalen.

Her er der et oplagt succes kriterie for Enhedslisten til at ændre på vilkårene for dem der falder ud. Om det skal ske ved servicejobs eller andet, der afsløres ved de kommende finanslovs forhandlinger.

Det eneste Enhedslisten IKKE opnår, det er en ændring af dagpenge perioden, for det vil De Radikale og Socialdemokraterne ikke godkende.

De to partier lever videre på en drøm om en øget beskæftigelse vil løse dagpengeproblemet. Det andet kvartal 2012 gav et fald i BNP tallet på 0,5%, så det varer helt sikkert nogen tid inden deres drøm bliver opfyldt.

Men en social/liberal regering er pinedød nød til at finde en løsning på dagpengeproblemet. Det er regeringens eksistensberettigelse, for ellers kan vi ligeså godt have en borgerlig regering der har et mål om minimal staten og dermed nedskæringer på overførselsindkomsterne.

Gud må forbyde det.

Selvfølgelig er det danskernes eget ansvar at sikre sig økonomisk og tage et kritisk syn på sin økonomi inden man bliver syg eller ledig. Når den enkelte bosætter sig, køber bil og andet, så må man tage højde for man kan blive syg eller ledig. Dermed skal den enkelte sikre sig man kan leve under disse forhold. Det er svært, for det betyder en mindre bolig, bil og fast forbrug. Men det kan give en opsparing, så man kan købe forbrugsgoder kontant og dermed sikrer sig økonomisk i svære perioder.

Men dem der af den ene eller anden grund ikke har råd til mad, de skal hjælpes.

 

Share This Post

Al Capone tilstande i Danmark?

Café Vikingen på Ægirsgade på Nørrebro har oplevet, at bandemedlemmer kom for at afkræve beskyttelsespenge. Den nærliggende Café Heimdal og beværtningen Klør Dame på Tagensvej på Nørrebro har haft uanmeldte og ubehagelige gæster.

Den 67-årige barejer Jane Birgitte Pedersen. Bemærk brostenene i forgrunden.

Den 67-årige barejer Jane Birgitte Pedersen. Bemærk brostenene i forgrunden.

Café Viking fik i sidste uge smadret ruderne med tre brosten, efter at Jane Birgitte Pedersen dagen forinden havde nægtet at betale en lokal bande penge, fordi hun boede i “deres distrikt“.

Folk står bag mig hundrede procent. Jeg er både elsket og hadet her på Nørrebro, hvor jeg har været i 24 år. Når jeg så bliver truet og tør stå frem, så synes folk, at det skal jeg have ros for. Det kan jo betyde, at vi får sat en stopper for det her“, siger den 67-årige barejer og understreger, at opbakningen betyder uendelig meget. Kilde: Politiken.dk.

Politiet ved ikke hvor udbredt truslerne er udbredt i kvarteret på Nørrebro i København. Landets justitsminister Morten Bødskov bakker op om Jane Birgitte Pedersen. Der dannes en forening mod de kriminelle trusler, så langt så godt.

Men hvor mange betaler “beskyttelsespenge” i dag? Og hvor mange virksomheder er sponsorer i dag af Mølnerparkens bander og rocker klubben Hells Engels? Om sidst nævnte har der været mange antydninger og skriverier i pressen om, at de opkræver penge for at lade personer og virksomheder i fred.

Jeg mener ikke politiet kan sætte for mange ressourcer ind på at få stoppet de “Al Capone bander”, det uvæsen hører ikke hjemme i Danmark. Men det kræver virksomheder og personer står frem hver eneste gang, de bliver afkrævet beskyttelsespenge, som Jane Birgitte Pedersen har valgt at gøre med de konsekvenser det indebærer for hende, hendes personale og hendes Café.

 

Share This Post

Medlem af en gul fagforretning, det er dit valg, men læs her……….

Jeg stiller spørgsmålet :

“Har LO og Fagforeningerne andet alternativ end skrue prisen ned på et gult kontingent niveau?”

Jeg tror ikke medlemsflugten stopper før det sker. Men handler de ikke, så er det en lang dødskamp, der forestår for Poul Erik og Harald. Det betyder, de skal ud af deres dyre ejendomme, ned i løn og der skal være et øget frivilligt tillidsmandsarbejde på virksomhederne.  DA og DI må yde arbejdstimer til tillidsmandsarbejde.

LO fagforeningerne vil fortsat tabe medlemmer, hvis de kun er serviceforretninger uden massivt engagerede medlemmer. Derfor skal det lokale arbejde ude på virksomhederne opprioriteres – ikke kun i ord – men ved at lægge penge ud til det faglige arbejde på virksomheden. Kun derved får fagforeningen et tilhørs forhold til LO fagforeningen. Faglig synlighed på arbejdspladsen er alfa og omega.

LO medlemmet må personligt tage et medansvar for den faglige kultur på deres arbejdsplads. Det skal ikke være ved at true medlemmer af “de gule” til at blive LO medlem. Som bekendt skaber pres modpres, der er en meget menneskeligt, at handle modsat ved pres. Nej der skal et synligt fagligt arbejde og oplysning til. De skal have at vide hvorfor deres arbejdsplads netop giver den løn og har et godt arbejdsmiljø.

Faglig synlighed på arbejdspladsen er vigtig. Det er OGSÅ det enkelte LO medlems ansvar.

Faglig synlighed på arbejdspladsen er vigtig. Det er OGSÅ det enkelte LO medlems ansvar.

Det Faglige Hus (Gul serviceforretning, der kalder sig fagforening), har anlagt sag ved domstolen, fordi deres medlemmer ikke har de samme rettigheder på Emballageoverenskomsten, der er indgået mellem DI på den ene side og 3F og HK på den anden.

Sagen drejer sig om, at Det Gule Hus åbenbart har to medlemmer på en emballagevirksomhed, der ved sygdom ikke får refunderet supplerende sygeløn fra Emballageindustriens Sociale Fond. Refusion er nemlig i overenskomsten betinget af medlemskab af 3F eller af HK. Så arbejdsgiveren får ikke refusion for snyltende gule medarbejdere. Der er ikke noget i overenskomsten, der forhindrer arbejdsgiveren i at betale fuld sygeløn, han kan bare ikke få refusion fra den sociale fond.

Det Gule Hus har stævnet virksomheden for ikke at udbetale den fulde sygeløn. Vinder virksomheden, åbner de nye muligheder for at udvikle overenskomster med særrettigheder for forbundsmedlemmer.

Er det muligt at tabe den retsag?

Er man medlem af en indkøbsforening, som for eksempel “Forbrugsforeningen” får man varen 7-20% billigere end den kunde, der ikke er medlem. Ydermere får medlemmet faktisk kredit på en måned eller mere afhængig af købsdatoen. Gælder der ikke de samme regler for (fag)foreninger?

Venstre kæmper i samarbede med Dansk Folkeparti og KRIFA for friheds helte, der vil sætte medarbejderne 6 - 8.000 kroner ned i løn

Venstre kæmper i samarbejde med Dansk Folkeparti og KRIFA for friheds helte, der vil sætte medarbejderne 6 – 8.000 kroner ned i løn

Venstre er jo tilhænger af foreningsfrihed…………. så må partiet også lovgive om denne form for pluralisme, der betyder virksomhederne kan udbetale løn efter medarbejderens valg af fagforening/forretning.

Vil Venstre ikke det, så er det afsløret, at partiet udelukkende er ude på at stække LO fagforeningernes indflydelse. For det er jo Venstres egentlige mål.

Det er et politisk mål, men så meld klart ud Lars Løkke i stedet for at skjule dit og partiets mål.

Share This Post