Klassesamfund i Danmark

Jeg anbefaler…….

Læs om klassesamfund i Danmark……..

Overklassen har ligget nogenlunde stabilt på 2 pct. af befolkningen siden 1985.

Overklassen har ligget nogenlunde stabilt på 2 pct. af befolkningen siden 1985. Gruppen udgøres af topledere, selvstændige og uddannede lønmodtagere med over 1,2 mio. kr. i indkomst.

I forbindelse med bogudgivelsen af ”Det danske klassesamfund” kan du her blive klogere på, hvordan Danmark ser ud, og hvordan vi lever anno 2012.

Det danske samfund bliver mere og mere opdelt, og betegnelser som Udkantsdanmark, ghetto og whiskybælte er alle blevet almindelige hverdagsord. I dag bliver store dele af den danske befolkning betegnet som middelklassen, men er denne betegnelse tidssvarende? Gennem de sidste årtier er klasseskellene i Danmark blevet større, og der er grund til at frygte, at polariseringen går ud over sammenhængskraften og opfattelsen af Danmark som et homogent samfund. Derfor introduceres der her en ny klasseterminologi, der kan beskrive Danmark – som Danmark ser ud.

På denne side kan du gå på opdagelse i de danske klasseskel og lære mere om de enkelte klasser.

Share This Post

Konservative afviste forlig med Nana Lüders

Politiken.dk skriver i dag:
Tjill Dreyer, sekretariatschef i DJBFA (Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorer) har i over et år forsøgt at nå til et forlig med de Konservative om en kompensation for brugen af sangen.

DJBFA har blandt andet foreslået de Konservative, at partiet kunne donere 100.000 kroner til Røde Kors, som i sin tid stod for arrangementet ‘Rock for Afrika’, men det har partiet afvist, skriver DJBFA på deres hjemmeside.

Nu ser vi derfor ikke anden mulighed, end at retten må tage principiel stilling“, lyder det fra Tjill Dreyer.

DR fjernede mit gamle klip så har smidt den op her igen hilsen Liberalisten95!

Liberalisten95 skriver på YouTube:

Konservative på slap line: SÅ er Lene glad!
Se hvordan det gik for sig, da de konservative ministre slog sig løs som revystjerner under lørdagens konservative landsråds-fest! Særligt Lene & Brian gav den gas!

Midt i dårlige meningsmålinger og den ene dårlige pressehistorie efter den anden kan der godt være grund til at feste. Det beviste Lene Espersen og ministerkollegerne lørdag aften, da der blev holdt fest ‘i den konservative’.

For medlemmerne skulle ikke snydes for en fest på landsrådet i Aalborg – og festet det blev der.

Aftenens højdepunkt var, da Lene, Brian og andre ministre gik på scenen og forsøgte at gøre revykunstnere kunsten efter. Lettere udklædte – og i meget højt humør – afsang Lene og kollegerne en revysang, der mest af alt var komisk, fordi det netop var Lene og de andre K-spidser, som slog sig løs.

Se og hør selv om politikerne har en fremtid på scenen i tv-klippet herover!

*******************

Det kan jeg svare liberalisten95 på, for de har IKKE en fremtid med Nana Lüders sange! Det lyder ikke godt, men de morer sig kongeligt …………… og al morskab koster penge……

Så “bogholderen” Lars Barfoed må til lommerne og betale for festen efter Lene Espersen. Det vil klæde De Konservative, selvom pengekassen vel efterhånden er tømt efter de glade dage, hvor partiet toppede med Poul Schlüter, som chef for VKR regeringen.

Det går til et godt formål, for Røde Kors hjælper rigtig mange mennesker i nød.

 

 

 

Share This Post

100 millioner til Kræftens bekæmpelse.

 

Denne weekend gav TV 2’s indsamlingsshow Knæk Cancer 100.000.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse. Det svarer til knap 21 kroner pr. skatteborger. Tegning: Philip Ytournel

Jeg er enig med Politikens tegner, det burde være den danske stat der financierer kampen mod kræft langt mere end den gør i dag. Men det er flot der er indsamlet 100 mill. kroner på TV2.

Share This Post

HK og FOA viser vejen for LO fagforeningerne.

FOA-Lillebælt og HK Sydjylland tiltrækker mange nye medlemmer blandt de helt unge, som netop er kommet i praktik. For 95 kroner om måneden opnår de fulde medlemsrettigheder og det har 150 unge HK’ ere sagt ja tak til.

Meld dig ind i en rigtig fagforening, her det et link til HK Ungdom. De andre fagforeninger finder du på GOOGLE.

Meld dig ind i en rigtig fagforening, her det et link til HK Ungdom. De andre fagforeninger finder du på GOOGLE.

Omkring 80 procent af de HK-elever, vi taler med melder sig ind“, fortæller ungdomskonsulent i HK Sydjylland, Mette Bolvig Pedersen.

Hun fortsætter: ” Vi tager en stille og rolig snak med dem og spørger om de ved hvad en fagforening er. Mange har en svag ide om det. Vi forklarer så hvad vi står for og kan gøre for dem. Og det har givet mange medlemmer”. Kilde: DR P4 Syd.

Jeg har tidligere her på min blog givet udtryk for synspunktet om den eneste mulighed for at tiltrække nye medlemmer, det er en reel kontingent nedsættelse. Det viser denne succes historie.

Hvis LO Fagforeningerne vil tiltrække medlemmer fra “De Gule Fagforretninger“, så sker det gennem en kraftig kontingentnedsættelse og synliggørelse af de faglige forhold på arbejdspladsen. Der er ikke tvivl om LO fagforeningens tilstedeværelse på arbejdspladsen skaber en medlemstilgang.

Så de faglige konsulenter skal ud af deres kontorer og ud på de danske arbejdspladser.

Share This Post