Godt nytår 2013.

Nytår er både årets første og sidste fest. Altså en overgangssituation – med alt hvad dette indebærer

Julenissen vækkes af sin drømmesøvn af nytårsløjer.

Julenissen vækkes af sin drømmesøvn af nytårsløjer.

I folkelig tro er en overgang altid noget særligt. Det kan være overgangen fra barn til voksen, fra ugift til gift – men overgangen til et nyt år, er også omgærdet med særlige forestillinger og ritualer. Man lader det gamle år bag sig og et nyt og “ubrugt” ligger foran én.

Dette giver naturligvis anledning til en hel del tanker om, hvad fremtiden vil bringe, samt forsøg på enten at aflure, hvad skæbnen har planlagt – eller prøve at påvirke fremtiden i gunstig retning. Nytårsaften har derfor været anset som velegnet til at tage varsler, eller udøve forskellige former for magi. Også nytårsskyderiet kan oprindeligt have rummet ønsket om at jage ubehagelige væsner og magter væk fra det nye år. Den nyere skik, at hoppe ind i det nye år fra en stol eller lignende, har også en antydning af denne tankegang. Overgang, der er særligt vanskelige eller farlige, bør man enten have bistand til, eller udføre på en særlig måde.

Larm og løjer – hærværk?
Larm og løjer var en meget vigtig del af fortidens nytår. men undertiden kunne det gå for vidt

På nytårsaften kunne man – ligesom nu – risikere at blive offer for forskellige former for – mere eller mindre godmodige – løjer og drillerier.  Et hyppigt drilleri var at fjerne og gemme ting som kaffekander, gryder og lignende eller at bytte rundt på dyrene i stalden. Ville man skræmme sine “ofre” kunne man fx sætte roelygter ud og håbe, at en og anden ville få en forskrækkelse over det uhyggelige, lysende ansigt.

Populært var det også at skille for eksempel vogne ad og samle dem på “umulige” steder, hejse ting op i flagstænger eller sætte for eksempel vogne og møgbøre op på taget.

Det kunne naturligvis tage et omfang som gjorde, at den som det gik ud over, følte det nødvendigt at indblande politiet.
Kilde: http://www.historie-online.dk hvor du kan læse mere om nytårets fester og traditioner.

Dronning Margrethe debuterede med sin første nytårstale i 1972 - siden har hun holdt 37 af slagsen. Kilde TV2.

Dronning Margrethe debuterede med sin første nytårstale i 1972 – siden har hun holdt 40 af slagsen. Kilde TV2.

Dronningens nytårstale
Christian den 10. var den første monark, som holdt nytårstale – det var i radioen 1. januar 1941. Kong Frederik 9 var den første som talte i fjernsynet – det var i 1958. Samme år blev talen rykket fra 1. januar til 31. december.

Talen Dronning Margrethe ikke holdt, men som Danmarks Lærerforening gerne så holdt :-) Kilde: Folkeskolen.dk år 2010.

Talen, som Dronning Margrethe IKKE holdt, men som Danmarks Lærerforening gerne så holdt 🙂 Dronningen kommer med kritik i sine nytårstaler i en moderet form og med diplomatisk sans. Kilde: Folkeskolen.dk – år 2010.

Dronning Margrethe har i sine taler oftest beskæftiget sig med etiske og kulturelle emner. Søens folk og Grønland er tilbagevendende emner, men den nu 72-årige dronning holder sig ikke tilbage og giver gerne danskerne en opsang, når det behøves. Se Dronningens 2011 nytårstale her ………

Alle ønskes et godt og lykkebringende nytår.

Vi mødes igen i det nye år 🙂

 

Share This Post

Kuglestøberens hetz mod kontanthjælp

Den tidligere statsstøttede kuglestøder Joakim B. Olsen udgyder i BT endnu en gang sit had mod de social ydelser til enlige mødre!

Hans budskab:Kontanthjælpen er for høj, og vi har slet ikke råd!

Sådan lyder det kontante svar på spørgsmålet om kontanthjælpens størrelse fra manden, som i den grad var med til at sætte den offentlige forsørgelse og fattigdomsdiskussionen til debat i 2012.

For Joachim B. Olsen, folketingsmedlem for Liberal Alliance (Filial af SAXO Bank), er overhovedet ikke i tvivl om, at det er alt for meget, at en enlig mor til fire børn får 23.000 kroner i støtte fra det offentlige om måneden efter skat, når man regner børnepenge, fripladser og boligydelser med.

Men har den mand sat sig ind i tingene?
En familie bestående af 2 voksne og 2 børn skal i dag kunne fremvise et månedligt rådighedsbeløb på 15.000 kroner eller mere, før banken vil overveje at låne dem penge til en bolig, skriver bolius.dk.

Flere danske bank kræver 5000 kr pr. voksen,og 2000 kr for det 1.barn,og 1500 pr. efterfølgende barn.

Definitionen på rådighedsbeløb er det beløb du har til rådighed til forbrug efter alle dine faste omkostninger er betalt. Det vil sige den pose penge, der er tilbage når du har betalt husleje/termin, afdrag på bilen, forsikringer osv. Dit rådighedsbeløb er altså det beløb du kan bruge til tøj, mad, en biograftur med videre, skriver Banktorvet.dk.

Lidt økonomi undervisning for kuglestøber Joakim B. Olsen:

Rådighedsbeløb:
Mor        5.000 kr.
1. Barn   1.750 kr.
2. Barn   1.500 kr.
3. Barn   1.500 kr.
4. Barn   1.500 kr.

Samlet rådighedsbeløb    11.250 kr.

Daginstitution:
1. Barn   1.260 kr. (6-9 år)
2. Barn   1.260 kr. (6-9 år)
3. Barn   1.775 kr. (3-5 år)
4. Barn   2.750 kr. (0-2 år)

Samlede institutionsudgifter  7.045 kr.

Der er herefter 4.705 kroner tilbage til alle de faste udgifter. Husleje, forsikringer, transport, licens , telefon med videre.

Hvis huslejen udgør for eksempel 7.500 kroner pr. måned, hvilket IKKE er usandsynligt, så skal der hentes mange penge i familiens rådighedsbeløb og børnepasning.

Bemærk familens samlede kontanthjælp INDEHOLDER samtlige ydelser som fripladser for børn, boligtilskud med videre.

Hr. Joakim B. Olsen, det er muligt du scorer vælgere og stemmer på din kampagne mod den enlige mor med fire børn og det kan være mange læsere mener familien har et for stort indtægtsgrundlag i form af konthjælp, men det er som regnestykket viser IKKE en dans på roser for familien.

Share This Post

Olav Skanning angriber Zenia Stampe

Zenia Stampe, kontroversiel næstformand i de radikale vandt fløjkrigen i Roskilde. (Foto - Radikale)

Næstformand Zenia Stampe (R), kritiserer BT journalist Lars Fogt. (Foto – Radikale)

Folketingsmedlemmet Zenia Stampe (R) har skudt langt over målet i sin kritik af BT og avisens journalist Lars Fogt, fortæller BT’s chefredaktør Olav Skaaning Andersen til Politiken.

Jeg kan ikke forestille mig, at nogen kan tage hende alvorligt“, siger han.

Olav Skaaning Andersen understreger, at han mener, at BT har lavet grundlæggende journalistik ved hjælp af aktindsigt, der har undersøgt forholdene omkring Uffe Elbæk.

Vi er mange der ikke tager Dagbladet BT og dens chef Olav Skaaning Andersen alvorligt.

Godt nok søges der aktindsigt og det behandles også seriøst i chefredaktionen på BT, men det resultat der kommer ud af det, det er IKKE særligt seriøst! For BT indhenter kun ekspertudsagn fra de “eksperter”, der støtter BT’s politiske formål med artiklerne.

Og BT’s overordnede formål, det er:

  1. At så mistillid til Statsminister Helle Thorning-Schmidt
  2. At så mistillid til regeringens politik.
  3. At få Venstre frikendt i skattesagen.
  4. at få Stephen Kinnock dømt skattepligtig i Danmark.
  5. At få genindsat Lars Løkke som statsminister for enhver pris.

At BT så mister oplag på den forfejlede journalistiske profil, det bekymrer ikke den tidligere sportsjournalist Olav Skaning Andersen på BT. Han fortsætter ufortrødent med BT’s manglende seriøsitet og journalistiske profil.

Men det må slutte på et tidspunkt, for oplaget kan ikke fortsat falde i en uendelighed…………..

Share This Post

Ingen har mødt Troels på Københavns Universitet

På et kvart år havde han åbenbart færdiggjort sine studier, og ikke et øjeblik havde han jamret over, at SU’en ikke rakte.

torsk_2012_small

Det kan hænge sammen med, at han under sine studier fik eftervederlag, fordi han engang har været minister. Over de tre måneder løb det op i 270.000 kroner for ikke at lave noget.

De penge havde Troels også fået, hvis han ikke var blevet overfaldet af denne brændende lyst til at studere, så man kunne tro, at der ikke var tale om en ekstraudgift for os skatteydere. Men Venstre havde brug for en afløser til at holde mandens stol varm, så suppleant Finn Thranum fra Odder blev indkaldt. Han kostede skatteyderne 214.000 kroner oveni.
Kilde: EkstraBladet.dk.

En pålidelig kilde på Københavns Universitet fortæller de ikke har mødt ham i studielokalerne og heller ikke i Fredagsbaren.

Venstre ved man hvor man har……….. og Troels “Trolex” Lund Poulsen lyver formentlig om sin studietid.

Share This Post