Venstres problem i en kommende valgkamp…….. er formanden!

Partiformand Lars Løkke Rasmussens humørsvingninger er så voldsomme, at det skaber bekymring i Venstre, skriver en del af Venstre Pressen – Dagbladet BT – i dag.

Hans egne partifæller frygter, at hans voldsomme temperament er en tikkende bombe under Venstres forventede sejr ved næste valg. At Løkkes værste fjende er Løkke selv. En af dem, som følger Løkke tæt og har bemærket de “dårlige sider,” er direktør i tanketanken Kraka, Peter Mogensen, der har været spindoktor for tidligere statsminister, socialdemokraten Poul Nyrup Rasmussen.

Artiklen har også været tilgængelig på Berlingske, men er slettet der. Formentligt efter et kammeratligt råd fra Venstres presse Tjeneste. Det bliver svært for BT at hente alle de trykte eksemplarer hjem igen, så den bliver nok stående.

BT's forside i dag

BT’s forside i dag

En tidligere Venstre vælger skriver i debatten om artiklen:
Venstre har hele mit liv været mit parti, men de tider er forbi. Lars Løkke har skuffet. Jeg ser ham ikke som en rigtig statsmand og han har ved flere lejligheder været direkte pinlig at se og høre på.

Han tåler dårligt konfrontationer fra journalister eller politiske modstandere. Han hyles for nemt ud af den og kvitterer med at
blive mopset og teen-ages sur. Han kan slet ikke redde sig ud af en pinlig situation.

Desuden tvivler jeg stærkt på hans hensigter og troværdighed. Derfor slutter jeg mig til Dansk Folkeparti og håber det parti får
en chance for at bevise, at de kan lede et land med eller uden hjælp fra de øvrige danske partier”.

Hos Socialdemokraterne har man noteret sig, at Løkke på det seneste har virket utjekket og kort for hovedet i nogle situationer. Det kan bruges imod ham. Især på TV gælder det, at taber man hovedet, har man også tabt slaget. Seerne bryder sig ikke om det.

For 10 år siden udtænkte Anders Fogh Rasmussens daværende spindoktor, Michael Kristiansen, en metode til at slå Mogens Lykketoft, som dengang var S-formand.

Metoden blev spøgefuldt kaldt: “Find gedebukken frem i Lykketoft“, fordi hans lange hvide fipskæg gjorde ham ekstra truende, når han skældte ud på tv.
Kilde: BT.dk.

Der er god grund til Venstre “beskytter” formand Lars Løkke Rasmussen, for han ødelægger Venstres og sit eget “brand“, hver gang temperamentet løber af med ham. Og de gange er utallige!

Mange af disse vredes udbrud er dokumenteret i Bogen “Projekt Løkke” og adskillige interviews på TV, hvor det mest kendte er duellen mellem Lars Løkke og TV2′ s Henrik Qvortrup på Statens Museum for Kunst, hvor Lars Løkke vredt siger: “Du stiller upræcise spørgsmål“, da han ikke vil svare på det simple og præcise spørgsmål fra Henrik Qvortup: “Har du læst den 9 sider lange rapport om Helle Thornings skattesag?

Den sidste alvorlige sag er hans tur gennem Strøget på cykel, hvor tililende blev alvorligt skældt ud af en ekstremt ophidset Lars Løkke, fordi de ville tilkalde en ambulance. Men han ville IKKE på hospitalet, men indtagelse af fadbamser var i følge øjenvidner en af årsagerne til den tidligere statsmand – undskyld statsminister – kørte ind i en stribe cykler og væltede dem ud for Seven Eleven.

 

 

Share This Post

Venstres næstformand erkender VK- regeringens fejlslagne økonomiske politik!

Dansk økonomi var overophedet, men alligevel pøsede den tidligere VK-regering benzin på bålet i form af øgede offentlige udgifter og skattelettelser.

Christen Sørensen udgav bog den 19. juni 2013, der udtrykker kritik af VK-regeringens førte økonomiske politik gennem "nullerne".

Christen Sørensen udgav bog den 19. juni 2013, der udtrykker kritik af VK-regeringens førte økonomiske politik gennem “nullerne”.

Dermed bærer de skyld for krisens dybde, mener tidligere overvismand fra 1985 til 1988, Christen Sørensen i sin nye bog.

Der er ingen tvivl om, at finanskrisen kom fra USA, men det helt afgørende var, at man havde svækket økonomien meget grundlæggende forud for finanskrisens udbrud i september 2008,” siger Christen Sørensen til B.dk/politiko og han fortsætter: “Hvis ikke vi  (VK regeringen) havde undermineret dansk økonomi, så var vi jo ikke blevet hårdere ramt end Tyskland og Sverige. Det viser jo tydeligt, at den daværende regerings undskyldning om, at krisen er global, ikke holder.”

“På trods af, at dansk økonomi var overophedet, og man burde have ført det, som vi økonomer kalder en strammere finanspolitik, lempede regeringen i stedet finanspolitikken og pøsede benzin på et i forvejen brændende bål.”

Næstformand Kristian Jensen (V) er i medierne i dag med en erkendelse om, at VKO regeringen svigtede at føre en stram økonomisk politik i “nullerne”. Anders Fogh’s politiske eftermæle smuldrer i dette årti……. og Venstres ry for at være økonomisk ansvarlige får nogle gevaldige ridser i lakken……

Ja, vi skulle have strammet op“, sådan lød det onsdag formiddag fra Venstres gruppeformand Kristian Jensen på DR2 den 19. juni 2013, der nu indrømmer, at regeringen i 00’erne førte en for lempelig finanspolitik.

Erkendelsen kommer samme dag, som økonomiprofessor Christen Sørensen udkommer med sin nye bog om finanskrisen.

I den konkluderer Christen Sørensen, at både bankerne, den daværende borgerlige regering, Nationalbanken og De Økonomiske Vismænd svigtede deres ansvar i årene op til krisen og derfor er medskyldige i, at krisen har været ekstra hård herhjemme.

dr2_morgen_19_6_13

Kristian Jensen erkender at VK regeringen burde have grebet ind og strammet på pengepolitiken og han erkender også det er godt de økonomiske lærebøger ikke blev skrevet om, som hans tidligere chef daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen ønskede det.

Men er det andet en taktisk tilståelse fra venstres næstformand, der har det mål at tage brodden af Christen Sørensens kritik i hans nye bog? Kritikken som Christen Sørensen fremfører i bogen kan IKKE stå alene uden en kommentar fra Venstre, så defor har næstformanden fået den opgave, da Venstre partitoppen vil “beskytte landsformanden”, så han er ren i den kommende valgkamp..

Men retfærdigheden sker fyldest på sigt….. vælgerne vil gennemskue Venstre….

 

 

Share This Post

Mens vi venter……

…… på Skattekommissionens rapport om lækken af Niel Kinnocks skattesag.

Et historisk interview med daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen på Statens Museum for Kunst

Man bliver dømt efter straffeloven, hvis man bliver opdaget“, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen i dette interview, hvor det citat måske er det eneste sande udsagn, der fremkommer under hele seancen 🙂

Berlingske Medier kører for tiden kører en kampagne -primært Dagbladet BT , der har den slet skjulte pointe, at miskreditere København Skat, som leverede det mest belastende udsagn om den daværende skatteminister Troels Lund Poulsens ageren i Niel Kinnocks skattesag.

Men jeg tror ikke på den kolde jura inden for dørene i Skattekommissionen lader sig påvirke af BT’s kampagner.

Share This Post

Følg den danske kultur………..

Muslim får lov til at være censor, selv om han nægter at give kvindelige elever hånd, skriver “Den Sorte Avis” (Den Korte Avis) i dag.

Jeg blev forarget i første omgang, for vil en muslim være censor, så må han følge de danske regler og kutymer, hvilket er, at man giver hånd uanset køn, når man mødes…………

Jeg er muslim og det er imod islam, skriver Yussuf Nissaw i en mail.

 

Censoren er muslim og siger, at han ikke kan give hånd til kvinder, der ikke tilhører hans nærmeste familie.

 

Han oplyser også, at han altid på forhånd meddeler den pågældende læreren, at han på grund af sin religion, islam, aldrig giver hånd til kvinder uden for den nærmeste familie. Hvis læren er en kvinde, så giver han heller ikke hende hånden.  Sådan har det været i 8 år uden at det har givet problemer, forklarer han. (NEWS)

Mit problem er at jeg som dansker skal respektere de muslimske kutymer når jeg som turist går ind i en moske i Tyrkiet. Det indebærer kønsadskillelse, som jeg er inderligt i mod. Kvinder skal dække håret med et tørklæde og må ikke vise ankler. I katolske lande skal kvinder være tækkelige i kirken, som indebærer man ikke må vise bare arme.

Derfor mener jeg principielt, at en muslimsk mandlig censor på en dansk uddannelses institution skal give hånd til en kvindelig elev, subsidiært må han finde sig et andet job.

Det der gør mig bekymret, det er Dansk Folkeparti straks griber chancen for at føre en værdikamp mod muslimer på den konto.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke havde troet, at vi skulle komme så langt ud, at kvindelige studerende i Danmark behandles som andenrangs-mennesker i det danske undervisningssystem, fordi en censor i matematik nægter at give dem hånd – angiveligt af religiøse årsager“,  skriver Pia Kjærsgaard (DF) i et nyhedsbrev i dag.

Det fortjener sagen ikke………

Jeg mener rektor på Herning HF og VUC bør påtage sig lederrollen på skolen og fastlægge retningslinier for censorers optræden overfor samtlige elever på Herning HF og VUC.

Det omhandler naturligt også håndtryk til kvindelige elever, som en del af den danske kultur.

Jeg har stor respekt for den kvindelige elev, der har klaget over den pågældende censor og jeg håber det medfører en ændring af praksis. Ønsker den pågældende muslimske censor ikke at ændre praksis, så skal han ikke være censor på en dansk skole – heller ikke på en muslimsk skole.

 

 

Share This Post

BT og “Den Korte Avis” er en del af Venstres Pressetjeneste…….

BT og Den Korte Avis har en fællesnævner……………

De to medier mener deres eksistensberettigelse ar at gøre alt for at vælte Helle Thorning-Schmidt og regeringen.

Bevares – det er deres demokratiske ret – men det er ikke seriøst, at de skal mediestøtte til deres utroværdige journalistiske arbejde i den meget snævertsynede politiske dagsorden, som de to medier er talerør for.

BT skriver i dag at nogle S-folk skulle have kopieret nogle læserbreve, og sat deres egen navn på.

BT blev kontaktet for 1 1/2 uge siden, fordi mange Venstre folk gør præcis det samme og i et endnu større omfang, i forskellige aviser rundt i landet.

Svaret fra BT dengang:Det er sådan det er, det bruger vi ikke tid på“.

Det er derfor meget underligt at BT  alligevel bruger tid på det nu og bringer det som en tophistorie på avisens internetavis i disse minutter? Den eneste grund er at det skal skade Socialdemokraterne, for det saglige journaliste budskab fortoner sig i BT’s manglende dækning af Venstres kopiarbejder.

kopier_small

Billede fra Kristian Jensens Facebook profil den 12. juni 2013.

Det er ikke en mulighed for Venstre, for der er skiftet holdning eller standpunkt inden man kan nå at kopiere læserbrevet…

Men alligevel ser man det sker blandt Venstres topfolk, for eksempel i form af artikler og læserbreve i annonceaviser i over hele Danmark…..

Ole Klinkby skriver i en kommentar til Kristian Jensen (Venstres næstformand) på Facebook: “Der er vel ingen venstrefolk der tør skrive et læserbrev af frygt for partilinjen igen er ændret efter sidste fokusgruppe eller et nyt ønske om at være mere socialdemokratisk“.

Hvad med at holde fokus på at få fortalt vælgerne, hvad Venstre i grunden vil? Det er da ikke særlig smart at trække sine holdninger tilbage af frygt for at skræmme vælgerne væk, som det er sket med TAXA meter ordningen for uddannelserne, udlændinge politik, ulandsstøtte og flere eksempler kunne nævnes.

Ifølge Peter Mogensen – direktør for tænketanken Krakaer det ikke unormalt, at politikere ikke selv skriver hele teksten i et læserbrev, og at toppolitikere ofte (altid) får et udkast af en medarbejder.

Han kommer samtidig med et godt råd til politikerne om, hvad de i stedet skulle have gjort.

Hvis de i forbindelse med læserbrevet havde skrevet en lille tekst, hvor de forklarede, at læserbrevet kom ud i andre medier, og at det var skrevet i samarbejde mellem dem – så var præmissen ændret, og derved havde det været mere spiseligt for læseren” siger han i dag til BT.

Men hvor mange af Lars Løkkes taler og andre fremtrædende venstre folks taler og læserindlæg er ikke skrevet af Venstres Pressetjeneste eller medarbejdere?

Det der får mig til at reagere, det er BT ikke bringer Venstres kopiarbejde som en tophistorie for 1½ uge siden……… selvom BT fik et godt og sagligt underbygget tip om det.

Men det bestyrke kun min opfattelse af BT fungerer som en statsunderstøttet del af Venstres Pressetjeneste.

Et eksempel på Venstres kopiarbejde.

Materialet stilles til rådighed for BT, vederlagsfrit.

Materialet stilles til rådighed for BT, vederlagsfrit.

Liberal Alliance i Vejen er glade for at enkelte af Venstres kandidater tager ved lære af Liberal Alliance.

 

Share This Post