Erhvervsordføreren uden erfaring…….

Joachim B. Olsen bygger sit politiske liv på, at der sidder danskere rundt omkring, der er til fals for politikere, der kan gøre tingene enklere, end de faktisk er, og som besidder en vis slagfærdighed, skråsikkerhed og robusthed. Folk, der drømmer om enkle løsninger på komplekse problemer, som for eksempel samfundsøkonomien.

Joachim er arbejdsmarkedspolitisk ordfører for Liberal Alliance. Men hvordan har Joachim det selv med erfaring om arbejdsmarkedet?

ansat_JBO

Hvor ydende har Joachim været i sit 34-årige liv?
Jo, ser man på den meste udførlige CV, man kan finde om Olsen, på Folketingets hjemmeside, så erfarer man, at Joachim, siden han blev student i 1998 har et ikke-fuldført historiestudie bag sig (Iowa 1999-2002), har været selvstændig et par år og ellers har stødt kugler. (Det eneste faktuelle der kan findes om Joachim B. Olsen er en deltagelse i Pokerspil Unibet Open i Prag i 2010 . Man må formode han har modtaget støtte fra A-kassen i perioden.)

Og så er der så den gryende politiske karriere, som ikke kan kaldes produktiv eller arbejdsmarkedsorienteret.

Hvad man end mener om Olsens vej til Folketinget, så lever den ikke op til Liberal Alliance og Olsens egen grundtanke om, at vi skal yde en aktiv indsats på arbejdsmarkedet – og ikke nasse på samfundet.  Joachim B. Olsen blev valgt med 1.932 personlige stemmer og kom i Folketinget med et tillægsmandat

Joachim B. Olsen taler kun nødigt om sit forsørgelsesgrundlag, før han blev politiker. Han har ved flere lejligheder påstået, at han i perioden fra 2002 til 2008 modtog 60.000 kroner om året i Team Danmark-støtte.

I 2013 kunne Ekstra Bladet afsløre, at Joachim B. Olsen havde modtaget betydeligt mere i støtte end først oplyst. Ifølge tal fra Dansk Atletik Forbund, der har stået for at uddele støtten til den tidligere atlet, har Olsen alene i perioden 2004 – 2008 modtaget støtte for omkring 738.000 kroner, det vil sige 147.600 støttekroner om året.

Han forsøgte at blive socialdemokrat og støttede Nicolai Wammen under dennes kampagne for genvalg til borgmester i Aarhus. Her nød han ikke fremme og via en tur over et medlemskab i Venstre, så fandt han fodfæste i Saxo Bank Filialen, Partiet Liberal Alliance.

Her har han klaret sig på personlig charme og en passende portion flabethed, for meget kan man beskylde Joachim Brøchner Olsen for, men de faktiske kendsgerninger om dansk politik og de politiske fakta, det har han sjældent indblik i.

http://sitestory.dk/wordpress/2012/01/07/folketingets-beskedne-erhvervserfaring/

See more at: http://www.capac.dk/wordpress/?p=13626#sthash.R0eVx8BL.dpuf

Fakta om Joachim Brøchner Olsen:

Født 31. maj 1977 i Aalborg, søn af pensioneret plejer Vagn Edward Olsen og pensioneret sygeplejerske Inge Brøchner Pedersen.

Medlemsperiode
Folketingsmedlem for Liberal Alliance i Københavns Omegns Storkreds fra 15. september 2011.
Kandidat for Liberal Alliance i alle opstillingskredse i storkredsen fra 2010.

Parlamentarisk karriere
Medlem af By- og Boligudvalget fra 2012, Beskæftigelsesudvalget og Sundheds- og Forebyggelsesudvalget fra 2011 og Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-2012. Stedfortræder i Udvalget vedrørende Det Etiske Råd fra 2011.
Uddannelse og erhverv
Historiestudier, University of Idaho, USA, fra 1999 til 2002.
Student, Nørresundby Gymnasium, fra 1994 til 1998.
Sct. Mariæ Skole, Aalborg, fra 1984 til 1994.
Selvstændig, fra 2009 til 2011. (Trods personlig opfordring fra mig, så  har Joachim IKKE ønsket at bidrage med oplysning om sin erhvervskarriere.)
Professionel atletikudøver, fra 2002 til 2009.

Tillidshverv
Formand for D.E.F., Dansk Elitesportsudøveres Forening 2007-2010. Medlem af bestyrelsen for Idrætsakademiet/Center for ungdomspsykiatri & recovery.

Publikationer
Har skrevet »Du kan meget mere end du tror«, People’s Press, 2009.

Udmærkelser
Har i kuglestødning vundet EM-sølv i 2002, OL-sølv i 2004, VM-bronze i 2004, EM-guld i 2005, EM-bronze i 2006, VM-bronze i 2006 og EM-bronze i 2007.

Share This Post

Alle ønskes en rigtig god jul 2014

god_jul_2014

Hermed sender jeg ønsket om en rigtig god jul til alle, der kommer forbi min blog i disse travle juledage.

Samtidigt sendes der en special hilsen til de danskere, der har bidraget til indholdet. Også til dem jeg har været uenig med i løbet af året og jeg dermed har omtalt på min blog.

Jeg håber, det vil fortsætte i en fordragelig og fredelig ånd med respekt for alles holdninger. Vi skal værne om det danske demokrati, der giver plads til alles holdninger, uden man risikerer en fængselsdom eller at blive myrdet, som det sker mange steder i verden i dag.

Jeg vil holde ferie fra bloggen til efter jul.

Vi ses igen til nye politiske indlæg i den kommende tid. Der står et vigtigt valg for døren i det kommende år. Det er IKKE ligegyldigt om det er Lars eller Helle, der får nøglerne til statsministeriet efter valget, selvom det vil fremgå af mediemøllen.

En venlig julehilsen
Flemming Bjerggaard.

PS!
Har du problemer med julestegen, så er der en løsning på min juleside. Mangler du teksten til julesalmen eller sangen finder du en der.

Share This Post

De dovne danskere er et problem………..

Søren Pind skriver den 21. december 2014 på sin blog:

blog_pind

Hvad rager det mig – pis mig i øret – politikerne er nogen idioter – hæv min pension og giv mig mere i kontanthjælp – og kyl de fremmede ud – de er alt for dyre” lyder brølet fra folkedybet. Og jeg, der har besøgt maskinvirksomheder, rengøringforretninger, landbrug over hele Danmark korser mig, og tænker gudskelov for polakker og andet godtfolk. For hvordan i al verden skulle vi kunne klare os uden dem, når for mange danske er for dovne til at løfte en finger i et almindeligt hæderligt arbejde? Når vi lever i et land med næsten 800.000 voksne i alderen 16-64 år på offentlig forsørgelse… Ja, ikke vestlige-indvandrere koster i nærheden af 17 milliarder af kroner. Men de udgør da et klart mindretal af forsørgede i Danmark. Den danske dovenskab koster mere end det ikke-vestlige fravær på arbejdsmarkedet. Det er de kolde fakta. Så nogen gange trættes man lidt af de vulgære brøl fra snart sagt alle dele af de sociale medier og fra selv de etablerede. Er man i tvivl, så tjek DR-udsendelserne “den dag de fremmede forsvandt”. 

Søren Pind har ikke ret i der er i nærheden af 800.000 dovne danskere på overførselsindkomst. Det ved han godt inderst inde i sin sorte venstresjæl, men det står i Venstres angrebsmanual, at den løgn skal gentages igen og igen.

Som det fremgår er der langt til Sørens Pinds 800.000 ledige.

Som det fremgår ledighedsstatistikken, så er der langt til Sørens Pinds 800.000 dovne ledige.

Det gør den ultra loyale Søren Pind så, uanset, hvad sandheden så er!

Rent faktisk har Beskæftigelsesministeriet og A-kassernes Samvirke dokumenteret der er 82 danskere, der har sagt nej til et jobtilbud. Derimod er der rigtig mange arbejdsløse, der mangler et job. Her er det værd at bemærke Danmark mistede 170.000 arbejdspladser under VK-regeringen gennem “nullerne”, heraf 100.000 under “Vikaren Lars Løkkes” og Søren Pinds regeringstid.

Mens den offentlige debat raser om ledige, der siger nej til job, viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet, at det indtil videre er sket 60 gange i år. Og hele sidste år sagde 82 ledige nej til et anvist job ud af de 427.398 arbejdsmarkedsparate danskere, som i kortere eller længere tid modtog enten dagpenge eller kontanthjælp

I sandhedens tjeneste, så står det klart for danskerne, at Søren Pind ikke har forstået en pind af det danske arbejdsmarked.

Søren Pind fortsætter med følgende kommentar i sin blog:

Som følge af det folkelige svigt i politiken, er partierne blevet svækket og udvælgelsen ringere. Dem, der virkelig vil politik som leg, har fået nemmere vilkår. Der er sket en uklædelig professionalisering af folkestyret, og en hærskare af akademisk uddannede ansatte har gjort deres indtog, bl.a. som følge af oppustet offentlig partistøtte, og i dag lyder alle politikere ens. Det skyldes meget enkelt, at meget få politikere længere skriver selv eller udtrykker sig selv. Der har siddet de samme mennesker hele raden rundt og skrevet de samme ting. Sproget er ens. Tilgangen analytisk-karriererettet.

Men folkestyre er så meget mere. I dag er vi endt i styre uden folk. Et styre, hvor få styrer meget, og hvor holdninger strømlines. Hvilket igen skaber væmmelse i det folk, der har svigtet sig selv, og kun fordyber politikerleden“.

Her fører Søren Pind an, for hans erhvervskarriere indskrænker sig til et arbejdsår som projektleder i Waterfront Communications fra 1997 til 1998 ude i det pulserende private erhvervsliv.

Al lære og respekt for det, men det sætter hans skriverier noget i relief. Ser man på Venstres Folketings gruppe tegner der sig ikke et meget anderledes billede.

Det er småt med erhvervsfaring fra det private arbejdsmarked, der trods alt er Venstres fokusområde, hvis man skal tro formanden Lars Løkke, der ikke selv kan prale af andet end titlen “Selvstændig konsulent“. Der er af gode grunde ikke sat årstal på.

Jeg har taget 15 tilfældige medlemmer af Venstres Folketingsgruppe, hvor det især blandt de unge og midaldrene er et kendetegn, der IKKE gennemført en reel uddannelse og hovedparten er ansat i det offentlige 16 ud af 18! Det er tankevækkende når man hører på deres hetz mod de unge og krav om de uddanner sig hurtigt…..

Det skal retfærdigvis fortælles der er nogle af de undersøgte folketingsmedlemmer, der kan skrive en privat arbejdsplads på deres CV:

Tina Nedergaard – Konsulent i DA 1998-2002.
Troels Lund Poulsen – Fritidslandmand fra 2004.
Anni Holm Matthiesen – Privat koordinator 2007 – 2011 (Hvad det så indebærer?)
Sophie Løhde – Salgsassistent Plaza Ure & Smykker, Illum 1999 – 2004
Karsten Lauritzen – Piccolo 2002 – 2003 og medarbejder i Fakta 2000 – 2000.
Flemming Damgaard Larsen – Advokatfuldmægtig 1981 – 1985.
Esben Lunde Larsen – Efterskolelærer på Sædding Efterskole 1998 – 1999.

Og ja………  der en en landmand blandt de valgte folketingsmedlemmer i Venstre, der vistnok er hjemme og passe landbrugsbedriften i weekenden.

Venstre adskiller sig ikke meget fra de andre partier, det er indrømmet, så der er en opgave for vælgerne ved det kommende valg med at udskifte de “halvstuderede levebrødspolitikere” til nogle med erhvervserfaring og indsigt i samfundsforholdene uden for Folketinget og Christiansborg.

Jeg er enig med Søren Pind i følgende tese: “Men folkestyre er så meget mere. I dag er vi endt i styre uden folk. Et styre, hvor få styrer meget, og hvor holdninger strømlines“.

I dag styres politikken kortsigtet efter meningsmålingerne og Venstres politik udvikles fjernt fra forsamlingshusene i marketings firmaer med baggrund adskillige markedsundersøgelser. Det betales af skatteydernes partistøtte, hvor Venstre alene i år modtager over 35 millioner ud af 117 millioner.

Det var vist ikke det, der var meningen med partistøtten? Derimod var den oprindelige ide med partistøtten, at partiarbejdet med politikudvikling og medlemsplejen skulle styrkes. Den er derimod gået til ansættelse af konsulenter og ekstern konsulenthjælp til skade for demokratiet.

Jeg kan ikke forklare årsagen, men en ting jeg kan pege på, det er overvægten i Venstre af levebrødspolitikere, der voldsom afhængig af deres job i Folketinget. De har svært ved at få job efter  Folketings arbejdet og satser derfor alt på deres genvalg.

Share This Post

Min opfordring til Folketingsmedlemmerne…..

……………undgå mavefornemmelser!

Jeg kunne ønske mig politikkerne forlod deres “mavefornemmelse” og satte sig ind i deres ressort områder og ikke mindst ordførerskaber, så dansk politik blev mere end politik på enkeltsager.

Det kan sku’ ikke være rigtig, at man ødelægger A-kassesystemet og kontanthjælpen fordi 82 siger nej til et job…….. man må da undersøge hvorfor de 82 har sagt nej og straffe dem økonomisk, hvis der er baggrund for det….

Ja ………det er min holdning til Folketingsmedlemmernes “mavefornemmelser“……
og god jul til dem, for lige nu er de til julefrokost i Folketinget, men det er en anden snak….

Baggrunden for jeg skriver det, er den følgende artikel:

kun_faa_siger_nej

I kølvandet på DR’s jobeksperiment ‘Den dag de fremmede forsvandt’ har der rejst sig en kæmpe debat om ledige, der siger nej til et anvist job. Nu sætter nye tal diskussionen i perspektiv.

Mens den offentlige debat raser om ledige, der siger nej til job, viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet, at det indtil videre er sket 60 gange i år. Og hele sidste år sagde 82 ledige nej til et anvist job ud af de 427.398 arbejdsmarkedsparate danskere, som i kortere eller længere tid modtog enten dagpenge eller kontanthjælp“, skriver Avisen.dk i dag.

Liberal Alliance med den kuglestøbende Joachim B. Olesen (Hvis eneste erfaring med arbejdsmarkedet er pokerspil i USA og støtte fra Team Danmark) samt  Ole Birk Olesen (Hvis rygmarv siger ham, der ikke skal være overførselsindkomster i Danmark), samt den radikale  arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq flankeret af de borgelige politiske arbejdsmarkedsordførere hetzer mod de arbejdsløse.

Nu er så afdækket at der var 82, der sagde nej til jobs i 2013 og 60 i år. Det svarer til 1,4 promille af de ledige i 2013. 

Det er i sandhed en politik der er på afveje, hvis man vil føre politik på det. Jeg er imponeret – nej fortvivlet er vist det rigtige ord……….  – over man hetzer de ledige danskere på den baggrund.

Ja sågar “det folkelige partiDansk Folkeparti rider med på bølgen anført af Bent Bøgsted, der er som en kamelæon, når medierne interviewer ham. Når TV2 News vinklen er på de arbejdsløse er dovne, så er han her. Når TV2 News vinklen er på forringelser på dagpengeområdet, så undsiger han Dansk Folkeparti var ideophav til at forringe A-kassesystemet med en halvering af ydelsesperioden og fordobling af optjeningskravet.

Han og partiet er i sandhed en mester i kunsten. “At have mel i munden og blæse samtidig“. Og de slipper sku’ fra det på grund af de sløve journalister, eller har de ikke tid til research?

Har vi nået et demokratisk lavpunkt i Folketinget!

Er der for mange med en akademisk uddannelse uden erfaring fra andet end landets universiteter. Et er sikkert Liberal Alliance to spydspidser på området, de har ingen erfaring fra arbejdsmarkedet. Det er måske derfor de har så mange “mavefornemmelser“. Og er der for mange der som Bertel Haarder ( 1973 – 2014) , Mogens Lykketoft ( 1981 – 2014), Lars Løkke (1994 – 2014  – før “selvstændig konsulent“) og Birthe Rønn Hornbech (27 år), der har siddet for mange år i Folketinget og dermed ikke har føling med arbejdsmarkedet.

Jeg skrev en mail til Joachim B. Olesen den 7 december 2014:
Hvad bestod din virksomhed af i årene 2009 til 2011?
Dit eget CV oplyser: “Selvstændig, fra 2009 til 2011. Professionel atletikudøver, fra 2002 til 2009″.

Wikipedia oplyser:
“Joachim B. Olsen er en ivrig hobby-pokerspiller og har blandt andet deltaget i Unibet Open i Prag i 2010“.

Det har han ikke svaret på….. Så min antagelse om hans erhvervserfaring må være rigtig. Den har ikke været som opvasker i Golfklubben eller på en sandwichbar hans erhvervserfaring er sket, som hans medløber Mette Højmark Mikkelsen, trods alt er det, hun arbejder med i hendes sabbatperiode.

Den radikale arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq står dog fast.
Der skal ske stramninger af rådighedsreglerne, for han er sikker på, at der i virkeligheden er langt flere end 82 ledige på et år, som reelt ikke vil arbejde.

Jeg tager gerne et væddemål, hvis det på nogen måde kan testes. Jeg taler med mange jobcenterchefer og borgmestre og har et noget andet indtryk“, siger han til Finans.

Lad os få navnene på dem Nadeem Farooq, så vi kan teste om de også taler ud fra mavefornemmelser.

Men politikerne ønsker stramninger på baggrund af 1,4 promille siger nej til tilbudte jobs, hvilket erfaringen tro giver endnu mere bureaukrati på A-kasse- og kontanthjælpsområderne. Bliver man aldrig klogere?

Erfaren mand, der er værd at lytte til, da han har fingrene nede i maskinrummet, det er Verner Sand fra A-kassernes Samvirke.

De nye tal fra Beskæftigelsesministeriet bør mane til eftertanke. Vi er fuldstændig åbne over for at diskutere ændringer i rådighedsreglerne, men det kan ikke nytte noget, at man baserer ændringer på vandrehistorier og enkeltsager i en fjernsynsudsendelse“, siger direktør i A-kassernes Samvirke, Verner Sand Kirk, til Finans.

Share This Post

Pia Kjærsgaard har lært af Lars Løkke……

Pia har lært af Lars, for Dansk Folkeparti betaler for en annonce til hendes private promovering af hendes bog “Pia Kjærsgaard” udgivet på Gyldendal i Kirke Helsinge Forsamlingshus. Der var mødt mange mennesker op, men der var dog stadigt ledige stole tilbage, da Pias fortælling om hendes liv startede efter problemer med IT-teknikken, godt 14 minutter forsinket.

pia_k_Kirke_Helsinge

Bogen var til salg på mødet og der var ikke adgang til at stille spørgsmål (Heller ikke politiske) til hende, desværre!!!

Jeg havde ellers forberedt en del politiske spørgsmål til hende hjemmefra 😉

Jeg befandt mig helt klart i “fjendeland“, men det var egentligt kun en endnu en motivering til at bekæmpe Dansk Folkepartis overbudspolitik og ekstrem fremmedhad.

Der var flere politibetjente til at passe på hende, hvilket jeg anser for ressourcespild, for hvem i Kirke Helsinge vil skade hende? De stod forøvrigt bagerst i lokalet og havde gang i en personlig samtale, uden at skue ud over forsamlingen…. i store perioder med ryggen til…….

Under kaffen kom folk tilbage med tårer i øjnene, fordi de havde fået en Selfie med Pia og hendes autograf/signering i den dyrt indkøbte bog…… Nu er selfie’s tilladt bare Pia optræder på dem! Det virkede næsten religiøst på mig…….

Pia hetzede alvorligt mod Helle Thorning, da hun var på en sefie med Barack Obama og David Cameron i Sydafrika under Nelson Mandelas begravelse. En begravelse, som ikke kan sidestilles med en dansk begravelse blandt Indre Missions medlemmer. Mandelas begravelse var en ren folkefest og dermed var statslederne mere løsslupne.

Jeg mødtes tilfældigt – efter en kop kaffe og 3 æbleskiver – i døren på vej ud af lokalet, med Pia Kjærsgaard……. Hilste pænt på hende og tilbød hende at følge hende under min arm ud til bilen, hvilket hun ikke havde interesse i, sagde hun til mig 😉

(Det var vigtigt for mig at sende hende hurtigt tilbage til Gentofte) (Y) 🙂

Share This Post