Regnvejr, lukning af motorvej og bilforsikring

Jyllandsposten skriver i dag om bilforsikringer:
Tusindvis af bilejere har mulighed for at få en billigere forsikring.Men selv om de lever op til kravene for at få reduceret præmien, sker det ikke automatisk. De skal selv bede om det, og langt fra alle bliver gjort opmærksom på muligheden. Citat slut.

Jeg har selv fået nedsat min bilforsikring. Det er kun sket fordi jeg selv henvender mig årligt til min forsikringsmand. Det er ren forretning for forsikringsselskaberne at tegne forsikring, så derfor skal man som kunde ikke være loyal overfor sit forsikringsselskab, men flere gange årligt afdække markedet for forsikringer. “Der er penge i lortet” og den passive forsikringskunde kan nemt risikere at betale 20-25% for meget for sine forsikringer! Det gjorde jeg også engang – men jeg sidder alligevel tilbage med en nagen – kan jeg gøre det bedre?

Esbjerg motorvejen er lukket.??
Esbjerg motorvejen er lukket her til morgen på grund af vand. Landbetjenten i Brørup siger til radioen at folk ikke respekterer politiets blå blink, men de kører med fuld kraft videre og oplever så problemet – akvaplaning – og betjenten tænker:”går det godt”?

Det er min erfaring at mange kører bevist egoistisk og hensynsløst på motorvejene i Danmark. Mange kører meget stærkt. Kører jeg for eksempel 130 km så kommer der mange blæsende udenom, der betyder en hastighed på mindst 160-170 km. De ligger sig oven i købet direkte op i bagsmækken på de forankørende, hvis de ikke hurtigt nok trækker ind og uanset hastigheden! Det burde koste dem kortet i mange år.

Andre hensynsløse er dem der blinker ud og så mener de kan trække ud uanset hvem og hvor hurtigt andre bilister komme i overhalingsbanen! De ser jeg tit og ser også de meget farlige situtioner der opstår via denne hensynsløshed!
Det burde koste dem kørekortet i mange år.

Regnvejr:
Regnvejr atter i dag, selvom vi har fået meget vand i det sidste år?

Mit lokale vejr i det seneste døgn indtil klokken 6:30 i dag:
Målt af Peter i Varde:
18 mm vand, temperatur 9,3 grader, lufttryk 993 hPa, vind 8 m/s.

Vandet står højt i Ansager Å. I den sidste måned har lodsejerne langs åen haft vand stående i engene og på markerne står der meget vand i perioder. Jeg tror ikke dræningerne kan komme af med vandet på grund af vandstanden i åen.

Mine naboer, der har have ned til åen har vandet stående højt oppe i haven. Bådebroerne er dækket af vand og ved vandmøllen er der meget pres på ved slusen, vandet er grønt og fyldt med blade og grene og det står meget højt.

På min gåture med hunden er jeg tit ovre og betragte vandets magt ved møllen. Hunden elsker det og undersøger området intenst ved åen. Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke forstår,  hvad den får ud af det – bare vi kunne tale sammen?

Jeg behøver vel ikke at sige – jeg er meget glad for nedbøren ikke er faldet som sne! Vejrudsigten varsler om sne mandag. Vi må håbe om prognosen ikke holder og jeg håber så der ikke falder meget sne? Skal man se det positive ved dette vejr, så er der en enkelt tanke der falder mig ind – Jeg har ikke skovlet sne endnu den 20. januar!

 

Share This Post

Skriv et svar