Venstre indregner duerne på taget i landets økonomi………………….

Finansordfører Jacob Jensen (V) har ikke styr på finanspolitikken.

Finansordfører Jacob Jensen (V) har ikke styr på finanspolitikken.

Jacob Jensen mener, at det er en tvungen opgave, at finde sammenlagt 45-50 milliarder kroner for at få økonomien til at hænge sammen frem mod 2020. Venstre lægger i den sammenhæng pres på både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne med krav om, at de skal anvise konkrete offentlige besparelser for de cirka 18 milliarder kr., som efterlønnen årligt koster.

Finansordfører Jacob Jensen, finansminister Claus Hjort Frederiksen og statsminister Lars Løkke Rasmussen bruger en masse tal for at lægge slør over deres manglende styring af dansk økonomi.

Det er tidligere oplyst at statens udgift til efterløn er cirka 16 mia. kroner. Og i forhold til finansministerens udmeldte forventninger om efterlønnere,  så er det i fremtiden under 100.000, der vil gå på efterløn – mod finansministerens udmeldte tal på  145.000. (Claus Hjort Frederiksen har vedgået sig den fejl). Det betyder et fald på udgiften på 4-5 mia. kroner årligt alene på antal efterlønnere.  Dertil skal lægges lægges øgede omkostninger til aktivering og arbejdsløshedunderstøttelse, hvis dansk erhvervsliv ikke pludseligt udsættes for et beskæftigelses boom.

Tidligere er det oplyst i den offentlige debat, at nettobesparelsen på en fuld afskaffelse af efterlønnen ligger på 3-4,5 mia. kroner netto årligt. Derfor mener jeg Jacob Jensen, finansordfører for Venstre, ikke har styr på den økonomiske besparelse på efterlønnen, eller hvad værre er, så udtaler han sig mod bedre vidende, for at score politiske points til Venstres kommende valgkamp.

Share This Post

Skriv et svar