Kiks kage

  • Posted on December 20, 2009 at 23:26

Kikskage, som min mor lavede den!

Ingredienser:
3   æg (pasteuriserede.)
125  g. kakao
150  g. sukker
250  g. palmin
1  pk. firkantede kiks

 Kikskage

Fremgangsmåde:
Æg, sukker, og kakao piskes sammen. Palminen smeltes, og når den er let afkølet piskes den over i æggeblandingen. Lægges skiftevis i lag med kiksene i en sandkageform.

Stilles i køleskab til den er stivnet.


En anden variant af kiks kage uden palmin:

Ingredienser:
225 g firkantede vanillekiks

Creme:
300 g mørk chokolade
3-4 dl piskefløde
100 g flormelis
50 g usaltet smør

Fremgangsmåde:
Beklæd en sandkageform med bagepapir.
Hak chokoladen meget fint og kom den i en skål.
Bring piskefløde og flormelis i kog under omrøring.
Hæld langsomt den varme flødeblanding over chokoladen til den er opløst.
Del smørret i små stykker og rør det i chokoladeblandingen.

Sæt skålen i køleskab i ca. 15 min.

Læg et lag chokocreme i bunden af formen-dæk med et lag kiks osv.
Slut med et lag chokocreme.
Dæk formen til med film -sættes i køleskab til næste dag.

Leave a Reply

Top