Brun kager

  • Posted on November 8, 2010 at 12:13

Ingredienser:
250 g smør
250 g sukker
150 g sirup
3 tsk. potaske
3 spsk. koldt vand
1 tsk. nelliker
3 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. ingefær
50 g hakket sukat
50 g hakket pomeranskal
75 g fint hakket mandler
reven skal af 1 usprøjtet citron
500 g hvedemel

Fremgangsmåde:
Smelt smør, sukker og sirup i et vandbad, til sukkeret er smeltet. Rør potasken ud i det kolde vand og kom det i sirupsmassen.

Tilsæt alt undtagen melet, bland det godt, og lad det køle af, til det er kuldslået.

Tilsæt melet og saml dejen og rul den ud i pølser. Lad dejen hvile koldt i 2 timer, rul den igen, og frys den i ca. 2 timer før bagning. Dejpølserne tages ud og skæres i passende skiver.

Bag kagerne i 5-6 minutter ved 190 grader.

Bemærk!
Ved blandingen af vand og potaske bliver væsken varm og klumpet, det er en normal reaktion.
Frysning af dejpølserne før bagning, gør det nemmere at skære dem ud i passende skiver.

Se alternativ opskrift på brune kager.

Leave a Reply

Top