Sønderjysk grønlangkål

  • Posted on December 17, 2009 at 20:53

Ingeredienser til Sønderjysk grønlangkål:
En pakke frosset hakket grønkål (500 gram).
100 gram margarine.
2 dl fløde.
500 gram kogte, hakkede kartofler.
Hamburgerryg, røget flæsk eller sønderjyske kålpølser.
Salt og peber efter smag.

Tilbehør:
Pillekartofler.
Til en rigtig sønderjysk grønlangkål hører kålpølser, hamburgerryg og flæsk.
Kan dog sagtens spises uden alle slags kød.

groenkaal

Fremgansmåde:
Kog og hak kartoflerne.
Kog det røgede kød du har valgt.
Smelt margarinen i en passende gryde, kom kålen i og optø den langsomt.
Kom derefter de hakkede kartofler i og bland det godt sammen.
Kom fløde i og fortynd massen med kogevand fra kødet til en passende konsistens – endelig ikke for fast.

Pillekartoflerne bruges til sukkerbrunede kartofler.

Af drikkevarer kan f.eks. anbefales vand, snaps og øl.

2 Comments on Sønderjysk grønlangkål

  1. Trine Riis says:

    endelig en opskrift, der beskriver hvordan man laver sønderjysk grønlangkål i Sønderjylland.

  2. fbe says:

    I just think you should just drink a glass of good red wine and not a bottle 😉

Leave a Reply

Top