Julekager

Pebernødder med appelsinskal.

Ingredienser:
125 g blødt smør
125 g sukker (ca. 1½ dl)
1 æg
1 tsk revet appelsinskal (usprøjtet)
275 g hvedemel (ca. 4½ dl)
1 tsk bagepulver
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt kardemomme
¼ tsk stødt hvid peber

Pebernodder

Fremgangsmåde:
Rør smør og sukker godt sammen. Rør æg og appelsinskal i. Bland de øvrige ingredienser og vend dem i smørblandingen. Saml dejen til den er glat og smidig. Del dejen i 8 stykker og tril dem til pølser (ca. 22 cm). Skær hver pølse i ca. 22 stykker og tril dem til små pebernødder. Læg pebernødderne på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Kilde : Karolines Køkken

Bailey Kugler

Ingredienser:

1 pk Marcipan
Baily (Efter smag)
Overtrækschokolade
Kakao

Baileys kugler

Fremgangsmåde:
Ælt marcipan og Baileys sammen. Smag evt. til med mere Baileys.

Tril kugler og vend dem i smeltet mørk overtræk. Tril kuglerne i kakaopulveret inden overtrækket størkner.

Kilde: Odense Marcipan.

Top