Vejrudsigter

Vagtchefen hos DMI siger, at skybruddet er aflyst af en regnfuld sommerdag, hvor temperaturen lægger sig mellem 18-22 grader – og mest i den høje ende af skalaen. Kommer der skybrud nogen steder, vil det højst sandsynligt være på Bornholm.

Jeg havde rustet mig til skybrug (15 mm vand på 30 minutter). Tagrenden er renset på campingvognen og den blev gennemgået for revner i fugerne og dem der var tvivl om blev repareret efter gode råd fra de andre campister.

Og hvad blev det så til?

En enkelt eller to små regnbyger og en masse tåge da vi kørte hjem efter et besøg i Skovlund i går aftes. Min regnmåler i Ansager står lige nu på 481 mm og det er lig med en regnvandsmængde i det sidste døgn på 9 mm, hvilket er lagt fra de 40-60 mm der blev varslet af DMI.dk i går.

 DMI's vejrkort klokken 10:00 den 18. juli 2009

DMI’s vejrudsigt klokken 10:00 lørdag for Vestjylland fortæller:
Mest skyet og regn eller byger, lokalt måske med torden – i eftermiddag kun enkelte byger og efterhånden chance for lidt sol. Højeste temp. mellem 18 og 23 grader, og svag til jævn nordvestlig vind, der drejer til sydvest og bliver let til frisk.

Det bliver så spændende at se hvordan vejret så bliver 🙂

[adrotate group=”1″]

Share This Post

100 dage i stolen

Tillykke til Lars Løkke Rasmussen, eller “Lille Lars fra Græsted” som nogen kalder ham.

Lars har nu siddet på statsministerposten i 100 dage og hvad han har så opnået i de 100 dage?

Jo – han har fået lukket ministerkalenderne med accept fra flertallet VKO i Folketinget.

Han har fået “lukket” sagen om fadbamserne fra Sundhedsministeriet og han har fået prædikatet:
»I virkeligheden er det ganske rammende, når nogen har kaldt ham for en vikar. Men man kan jo ikke være vikar i længden“, udtalt af Niels Krause- Kjær, borgerlig debattør og forfatter i Berlingske Tidende.

Han har i perioder flertallet i forskellige meningsmålinger og han slår Helle Thorning-Schmidt i målinger om den bedste statsministerkandidat. Men det er en billig baggrund, da Socialdemokraterne bruger sommeren på intern strid om den politiske ordførerpost og Ritt Bjerregaards ego-centrede markedsføring af sig selv.

Der er to ting Lars ikke har løst endnu og det er striden med Rigsrevisorerne og overbetalingen til den private sygehus sektor.

I forhold til Folketinget går det endda for Dansk Folkeparti holder hånden over regeringen og det vil ske i de sager, men hvordan påvirker det vælgerkopset, når valget kommer, er det glemt til den tid?

Og så til det vigtige som Niels Kraus-Kjær peger på med sit citat om vikar!
Lars Løkke Rasmussen indtog Statsministeriet som en gave fra Fogh, der havde ambitioner om en Nato-post!

Han har i de 100 dage arbejdet som forretningsfører for Venstre og især for Pia Kjærsgaard (DF), hvor hun har ført taktstokken i dansk politik.

Lars har “vundet” et EU valg, dog fik opposionens kandidater flere stemmer end Jens Rohde fra Venstre, så smilet var lidt stramt hos Løkke og Venstre! Han klamrede sig til Soccernes færre stemmer med Dan “Hvem” Jørgensen, der fik færre stemmer end Poul Nyrup i 2004, der kom i EU med en statsministerpost i bagagen!

Vi glemmer her ikke parodien om Tronfølgerloven, hvor Lars med sin kampagne fra Statsministeriet bevægede sig på kanten af hvad statsministeren må og kan gøre med Statens midler til en valgkamp i TV medierne.

En massiv positiv mediedækning fra de borgerligemedier bar Lars Løkke ind i Statsministeriet. Det har gavnet ham i meningsmålingerne, men det kan give bagslag, hvis varen ikke leveres inden for en kortere periode.

Hvad er varen så?
Klimatopmødet senere på året og et kommunalvalg i november 2009 skal vindes og endelig skal der sættes en politisk dagsorden og det arvede ministerie Fogh Rasmussen 3 skal omorganiseres og sættes som ministeriet Lars Løkke Rasmussen 1. Og et politisk program skal lanceres som Løkkes visioner for regeringsmagten!

Og den største lakmusprøve er en valgsejr til det kommende Folketingsvalg for Lars Løkke Rasmussen. Kan han forvente “Soccerne” fortsat strides indbyrdes og dermed gør det nemmere at vinde valget? Det vil de kommende år vise.

Men et tillykke med de 100 dage i Statsministeriet, men jeg håber da Dansk Folkeparti i fremtiden ikke vil fungere som hans automatiske redningspilot i de kommende politiske sager.

Share This Post

Løntilbageholdenhed?

Løntilbageholdenhed er et svært og langt ord, men virker tanken bag det?

I mediebilledet møder man tit begrebet, sidst var Star Tours salgschef Stig Elling på banen med begrebet for hans virksomhed.

“Kaffemoster” skriver på 24.dk:
Det er da helt okay – vi må alle stå sammen og komme bedst muligt gennem krisen – og højere løn er jo ikke vejen frem i dise tider. At bevare sin arbejdsplads er også at tage ansvar.

Hvor får hun det fra?

Man kan da ikke betale stigende priser, husleje, bankrenter og så videre med at undgå lønstigninger.

Det eneste der sker ved din løntilbageholdenhed er investorerne og ejerne trækker større beløb ud af virksomhederne til sig selv.

Er det målet?

Min pointe er,  hvis de tidligere frontkæmpere i virksomhederne havde samme indstilling, så havde meget set anderledes ud. Lønstigninger er fortsat en farbar vej for de ansatte, hvis det sker ansvarligt i samarbejde med virksomheden.

Kik bare tilbage på depressionen i 1930’erne.

Share This Post

Et citat og morgen TV.

Jeg faldt over et citat…………………
Kærlighed er som kviksølv i hånden. Med åben hånd forbliver det. Med knyttet forsvinder det“.
Dorethy Parker
……….. på min egen hjemmeside!   🙂

Det fik mig til at huske mit morgen TV. Jeg så et brudstykke af en TV-udsendelse på TV3, der handlede om 3 mænd og 1 kvinde, hvor mændene skiftesvis kom på romantisk date med hende. Et kendt og fortærsket emne på reality showscenen på mange TV kanaler, deri intet nyt!

Temaet var der med “slangen i paradiset”, for der var to muligheder, enten romantikken mellem hende og hendes udvalgte mand, men der var en anden udgang, nemlig en check på 1 million dollars for hende eller ham den udvalgte, udfra deres personlige valg! Valgte de den anden fra var der kontant afregning!

I bedste “Paradise Hotels stil” fyldte de implicerede parter hinanden med løgne og intriger.
(Deri heller ikke noget nyt!)

Hvad er idéen med disse udsendelser, som ses af de unge, hvilket TV3 har som målgruppe?
Er vores forhold til kærligheden blevet en kold kynisk forretning mellem mand og kvinde?
Er der plads til romantik og kærlighed?
Er der plads til ægteskabet holder til “døden os skiller ad”?

Jeg kan ikke give svarene på mine spørgsmål, men jeg tror der er hold i citatet af Dorethy Parker!

Og hvorfor det?
Kærligheden skal plejes, hvilket svarer til den åbne hånd. Man skal være der for hinanden og yde noget for hinanden. Det er mit budskab her i kirketiden 🙂

Share This Post

Ferien er slut

Godt hjemme igen fra ferie og 4 maskinfulde vasketøj er overstået. Det sidste tøj mangler en tur i tørretumbleren, så er det lagt sammen og på plads!

Hunden sidder på mit skød og ryster afventende på det næste initiativ i familien!

Den er vasket en gang, så er den kommet under saksen, vasket endnu en gang, tørret og duppet med svampemiddel og tørret endnu engang med fruens hårtørrer, så det må være nok, mener den!
(Bemærk kuren sker i samråd med dyrlægen)

Så blev det tid til vores daglige jordbærkur. Det bliver til 250 gram danske jordbær pr. person og lidt forspisthed hos mig, hvilket kan mærkes på maven! Hertil selvfølgelig 38% fløde, prisen kender jeg ikke lige nu og her.

De danske jordbær smager af mere end de tyske og prisen er meget varierende. Vi har købt jordbær i denne uge fra 10,00 – 24,95 kroner. De billigste jordbær fandt vi hos Spar i Give Centret.

Vi har fået over 33 mm. vand på de få dage vi har været ved Vestkysten.

Share This Post