Et godt indlæg i indvandrer debatten

Jeg anbefaler…………….. Tarek Omars kronik på Politiken, skrevet den 21.april 2012 – “Vi vil da ikke giftes med dårligt uddannede nydanskere“.

Han skriver:Nydanske kvinder har slået etnisk danske kvinder i disciplinen ’uddannelse’. Siden årtusindskiftet er andelen af indvandrerkvinder, der tager en  videregående uddannelse, fordoblet til over 40 procent.

Men dermed øges afstanden til de nydanske mænd, der halter efter  uddannelsesmæssigt. Konsekvensen er, at mange nydanske kvinder ikke vil  gifte sig med de dårligt uddannede nydanske mænd, viser en ny undersøgelse“.

Kilde: Politiken Research - undersøgelsen er ikke repræsentiv.

Kilde: Politiken Research - undersøgelsen er ikke repræsentiv.

 

Mona Khaled, 22 år, studerer statskundskab, KU:
Min far er analfabet. Han fik aldrig muligheden for at tage en uddannelse. Det forstørrer i mine øjne værdien af, at jeg har haft mulighed for at læse på universitetet – og det er derfor også en værdi, som jeg håber at kunne finde i min fremtidige partner. Når nydanske drenge ikke bliver uddannet i samme stil som pigerne, vil jeg pege på forældrene som dem, der har fejlet. Deres opdragelsesstil med at give pigerne al opmærksomheden holder ikke i dagens Danmark“.

 

Fatima Hachem, 21 år, studerer uddannelsesvidenskab, AU:
Da jeg startede på universitet, jokede min mor lidt med, at jeg endelig kunne finde en god muslimsk fyr at blive gift med. Da jeg så mødte op på universitet – med henblik på at uddanne mig først og fremmest – var der kun en somalisk gut i min klasse“.

***************

Jeg vil anbefale dig at læse kronikken, den giver et godt indtryk af Nydanske kvinders situation i dagens Danmark. Den giver også et indtryk af, hvor der kan sættes ind fra politisk hold for at styrke integrationen af nydanskere i Danmark.

Læs den på Politiken.dk.

 

Share This Post