Benzinprisen er i top!

Hej igen!

Det er længe siden jeg skrev sidst, men der er sket sket meget siden – benzinprisen var i går den 12. juli 2005 i Ansager på OK Tanken 10,02 kroner for en liter 95 oktan.

Aldrig har jeg oplevet en så høj en pris for en liter benzin – og så er det ikke et ildebefindende, der har fået brugsuddeler Poul Helle Jensen til sætte denne pris, men det er betinget af udviklingen på oliemarkedet.

Der er efter min mening behov for en differencieret udligning for de forskellige områder i landet på skattefradrag for kørsel til arbejde.

Her i Vestjylland er vi afhængig af to biler for at komme på arbejde, da der ikke er offentlige transportmidler på det tidspunkt vi skal møde på arbejdet. Jeg kører dagligt 76 km, og min bedre halvdel 212 km på arbejde, i alt en kørsel 288 km daglig i 5 dage = 1.440 km ugentlig, som betyder en udgift pr. uge 1.440:12 km/l *10,02 = 1.202,40 kroner.

Havde vi boet i hovedstadsområdet havde vi kunne købe et månedskort til 1.015 kroner, som dækker hele området. Det er et område skatteministeren skal se på så vi vestjyder får et skattefradrag, som gør det attraktivt at bo og arbejde i Vestjylland. Det kan hjælpe med til at få normale huspriser i de store byer.

Det er mit bud på løsning af Vestjyllands problem med at fastholde en sund og stabil udvikling i erhvervs- og infrastruktur.

Share This Post

Skriv et svar