Statsministeren er blevet smagsdommer?

I denne uge indgik Statsminister Anders Fogh Rasmussen, som smagsdommer i Dansk Politik og undsagde ytrings- og pressefriheden i en ordstrid om DR’s dokumentarfilm om “Den glemte krig” – fra krigen i Afghanistan. En film, som DR erkender der er enkelte faktuelle fejl i, og DR retter disse fejl i den offentlige debat med berigtigelser. Så langt så godt.

Statsministeren har åbenbart ændret syn pp grundlovens § 77:
Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres……….

Kommentar til §77: Ethvert anslag mod ytringsfriheden er pr. definition forkert for ikke at sige ulovlig, og den selvcensur tegnere, bladfolk, forlæggere, politikere – ja, sågar stand-up komikere må lægge sig selv for at tækkes religiøse politiske eller andre forhold skal og må ikke ske.

—————————————————————–

Her er der i statsministerens verden en forskel fra Muhamed krisen – nemlig, at nu er han selv under pres! Derfor er DR er sat under kritisk lup for at aflede opmærksomheden fra det egentlige, at regeringen ikke vil gennemføre en undersøgelse af forholdene for de tagne krigsfanger i Afghanistan og behandlingen AF DEM I AMERIKANERNES VARETÆGT. Tillige er der mystik om en tidligere chef for de danske soldater? – nu venstremand Per Dahl, som havde et “liberalistisk forhold” til behandling af krigsfangerne i Afghanistan, så liberalistisk, at han blev fjernet som chef for de danske jægersoldater, da politikkerne ikke kunne forsvare denne indstilling, han mente tortur kunne forsvares under visse forhold!

Hvad sker der på sigt?
Vil journalisterne i DR rette ind efter statsministerens ønsker, vil DR’s bestyrelse tabe hovedet og sætte medarbejderne under pres for at behage regeringschefen? Vil DR’s ledelse behage de politiske magthavere med Pia og Anders i spidsen? Ja – så er de demokratiske frihedsrettigheder for alvor sat under pres!

Min opfordring til DR’sledelse og medarbejdere er – fortsæt Jeres arbejde som hidtil med en kritisk journalistik og uafhængig position i forhold til statsmagten, det fortjener det danske folk!

Share This Post

Skriv et svar