Solen skinner og jeg tænker på klimaændringer?

FN’s klimarapport skruer op for temperaturen.
Rapporten vil beskriver og giver et bud på fremtidens klima – og den er hårdere i sin vurdering af hvem der er synderen, og samtidig skrues der op for temperaturen.

I tidligere rapporter har FN’s klimapanel kun brugt vurderingen “sandsynlig” og angivet sandsynligheden for at den globale opvarmning er menneskeskab til at ligge mellem 66 og 90 %.

Det er barsk læsning og hvad gør vi så ved det?
Der s欧es st?og større biler – ja vi skal helst have en 4-hjulstrækker – vi skal helst have huse på 200 kvm og derover – vi skal tvinges til at slukke på stikkontakten?- vi vil helst ikke spare på standby for det tager tid at vente på vores elaaparat starter! Hvad skal der til for at vi mennesker og vores politikkere forstår budskabet før det er for sent?

Alligevel siger www.dagensvejr.dk i dag: Vinteren er på vej tilbage
Med dagtemperaturer der her i starten af februar ligger 5-8 grader over det normale for årstiden er det ingen sag at sige det bliver koldere. Prognoserne er ikke helt enige om, hvor koldt det bliver og hvor lang tid vinterkulden kan blive liggende over Danmark. Men meget tyder på at vi den kommende uge fårdet målbart koldere med temperaturer omkring frysepunktet og gode chancer for, at der kan falde sne. Citat slut.

Det kan få debatten om klimaændringer til at forstumme og lette på vores dårlige samvittighed. Men det er forkert – for klimaændringerne er kommet for at blive og det vil går stærkt, hvis vi ikke gør noget drastisk for at ændre på vores energiforbrug.

Hvad er så vejen, hvis vi ikke gør det frivilligt – ja det er højere afgifter på energi og kanalisering af disse penge ud til forskning og investering i vedvarende energi som vind- og vandkraft, samt brintenergi.

Share This Post

Skriv et svar