Brødnid på BT og DR?

www.bt.dk  og www.dr.dk skriver om biskoppers fester og nævner flere eksempler på det de mener er overforbrug:
Kontorchefer og medarbejdere blev inviteret med, så i alt 27 deltog i frokost og gourmetmiddag. Der blev på dette ene møde alene drukket 22 flasker vin, 38 øl og enkelte drinks.

Et andet eksempel:
En anden gang i oktober 2007 drak 11 biskopper, otte ægtefæller og en kontorchef 25 flasker vin, 21 drinks, syv cognac og én øl på restaurant Philip i Århus og sendte den samlede regning på 22.900 kroner videre til kirkeskatteyderne. (Statens vejledning foreskriver 1.000 kroner med baggrund i en dom fra Brixtofte sagen)

 

Det er også galt med overnatninger for biskopperne, der eksempelvis beskrives til at koste skatteyderne 1.750 kroner, hvor statens vejledning foreskriver 805 kroner.

Biskop i Århus Stift, Kjeld Holm, forsvarer de dyre middage og hotelophold, selv om de er i strid med reglerne.
– Det er muligt, men vi vil også gerne have, at det er lidt festligt, og det synes jeg, er helt rimeligt. Man kan altid appellere til den lille misundelse.

Jeg er meget enig med biskop Keld Holm, at det skal være lidt festligt! Hvad andet kan forvente, når man bliver inviteret ud af skatteyderne i Danmark? Og der er nu festligere når der er kvinder med til festen, det er ligesom de kan sætte stemningen lidt i vejret især når der er lidt kavalergang man kan se på!

Disse biskopper og deres hustruer yder et værdigfuldt tilskud til det dabnske samfund. De delatger for det meste om søndagen i kirken, når de ikke er til fest på statens regning, og derres hustruer sørger for ægtefællen trods alt står op om morgenen 😉

Til deres forsvar kan jeg erindre om statsministerens ikke så smålige skelen til hvad der er hans og statens midler, når der skal deles “fadbamser” ud i festligt lag, så her er måske kimen til biskoppernes overforbrug ?

Share This Post

Skriv et svar