Rygeloven trådt i kraft den 15. august 2007.

Under stort mediepostyr med indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen trådte den nye lov om rygning i kraft i dag. En rygende indenrigsminister skulle forklare, at den borgerlige liberale regering havde indført rygeforbud i det “offentlige rum” i Danmark! I sandhed en stor opgave for ham.

Valgfrihed?
Mange aktive rygere slår på deres ret til valg af rygning! Hvad er det? Er det retten til at ryge uhæmmet, hvor den enkelte ryger har lyst?

Nej – det mener jeg ikke! Jeg er tidligere ryger. Jeg holdt op den 1. august 1976. Det var ikke nemt, men jeg har fysisk og økonomisk fået det meget bedre siden mit rygestop indtrådte. Et eksempel: Jeg hoster ikke tobakslim op, når jeg står op om morgenen, hvilket jeg gjorde i min rygeperiode.

Men jeg er ikke hellig! Rygerne må ryge så meget de vil og har lyst til, men de må lære at tage hensyn til andre mennesker, der ikke ryger.

Det skal ikke være forbeholdt rygerne at være alene om at træffe valget om jeg skal være passiv ryger.  Det er mit valg alene at bestemme det. Derfor tager jeg med glæde mod det tilbud, som den nye rygelov giver mig, nemlig en røgfri tilværelse.

 

Share This Post

Skriv et svar