Dagen efter festen ….

Jeg har gjort mig tanker om, hvorfor der er så stærk modstand fra flere borgerlige politikkere mod muslimerne samles i Snapstinget for at holde fest på afslutningen af deres faste måned Ramadanen.

Ramadanen har udgangspunkt i profeten Muhammeds første åbenbaring

Ramadanen har udgangspunkt i profeten Muhammeds første åbenbaring

Jeg er kommet til den slutning, at ukendskab til Ramadanen er den største årsag.

Her ser jeg bort fra Dansk Folkeparti, som lever på at forskrække danskerne om alt hvad der omhandler muslimer og danskere af anden etnisk oprindelse.

Med hvad er Ramadanen, det skriver Kristeligt Dagblad om:
En vigtig forpligtelse i islam er fasten i den islamiske månekalenders niende måned: Ramadan. Ramadanen er egentlig navnet på denne måned, men fordi Muhammad fik sin første åbenbaring om natten den 27. ramadan, ligger fasten her (denne nat er beskrevet i sura 97).

Den islamiske kalender, der er indført omkring år 630, er en månekalender. Hver måned er 1-2 dage kortere end den gregorianske kalender, som vi kender fra Danmark. Det resulterer i, at der hvert år er en forskydning på 11 dage.

…… Fasten er ikke kun et spørgsmål om fysiske behov. De troende må samtidig afholde sig fra at bedrage og bagtale andre………..

……. Som den kristne jul er også ramadanen i stigende grad blevet en kommerciel forestilling. Samtidig er ramadanen vanskelig at afholde for eksempelvis herboende muslimer, der skal kunne indgå i en dansk hverdag. Overholdelsen af ramadanen vanskeliggøres af muslimernes ikke-muslimske kollegaer, klassekammerater eller eventuelle kærester, der ikke har samme årlige ritual. Det har medført at ramadanreglerne er blevet udvandet af mødet med de vestlige kulturer. Således er ramadanen i Danmark blevet væsensforskelligt fra ramadanen i for eksempel Damaskus eller Bagdad.

Læs hele artiklen og andre beslægtede artikler på Kristeligt Dagblad.

Jeg ser intet problem i arbejdskammerater, venner eller naboer er praktiserende muslimer. Og jeg ser slet intet problem i muslimer fester i Folketingets restaurant “Snapstinget”.

JEG HÅBER, DER SNART SKER ET ET STEMNINGSSKRED HOS DE BORGERLIGE POLITIKKERE, SOM HAR VÆRET SPÆNDT PÅ DANSK FOLKEPARTIS MEDIEVOGN I DENNE SAG.

Der er ingen tvivl om Dansk Folkepartis modstand, det er alene at piske en folkestemning op, som kan gavne deres modstand mod islam og muslimerne i Danmark og dermed fremme deres stemmetal.

Men jeg håber oplysning og kendskab til den danske Islam kan skabe samme forståelse, som vi har overfor jøder og andre religioner i vores land.

Danmark islamiseres bestemt ikke på grund af en  îd al fitr-festen i Snapstinget, som i bund og grund er en fest på afslutningen af faste måneden Ramadan. De kristne har jo også adgang til Folketingets lokaler, tænk bare på Folketings året starter med en festgudstjeneste i Christiansborg Slotskirke.

Özlem Sara Cekic folketingsmedlem for SF

Özlem Sara Cekic folketingsmedlem for SF

Derfor er det mit håb Özlem Sara Cekic fortsætter med at arrangere festen  for Muslimer i Danmark, ligesom jeg håber kendte danskere vil slutte op om det, for at fremme forståelsen af islam og muslimer i Danmark.

Læs mere om Özlem Sara Cekic.

Share This Post

Skriv et svar