En fattig jul………

Vi er gået ind i julemåneden med brask og bram. Frosten og snestormen hærger over det meste af Danmark i disse timer.

GO’Morgen Danmark på TV2 fortalte til morgen om det meget store behov for julehjælp.

Vores socialminister Benedikte Kiær var i studiet og fortalte stolt,  hun havde sendt 3 millioner ud til julehjælp mellem organisationerne, der fordeler denne i juleugen.

En af de ramte familier, en enlig mor med 2 børn var i studiet og fortalte om hun havde 3.300 kroner til rådighed om måneden til at leve for. Der er intet til julegaver og der er heller ikke mulighed for at spare op i løbet af året, for de 3.300 kroner om måneden rækker ikke til det.

Hun ville gerne have et arbejde, men det var ikke lykkedes for hende.

Socialminister Benedikte Kiær (K) smilede bredt over sin store julegave til de 11.000 familier, der lever under fattigdomsgrænsen. Studieværten Morten Reesen forsøgte at få hende til at forstå levevilkårene for disse familier, men hun blev ved med at fortælle regeringen havde løst julehjælpen for 14 dage siden.

Om det var frustration over socialminister Benedikte Kiær ikke svarede på hans spørgsmål eller om Morten var oprigtigt socialt indigneret, det ved jeg ikke! Men han sagde:” Det kunne være løsningen på de fattiges problemer, at ydelserne blev sat op, så de selv kan klare julen“.

Ministerens svar, for hun svarede på det spørgsmål, var:” Det skal også kunne betale sig at arbejde“. Det er den almindelige borgerlige idepolitik, at små sociale ydelser skaber mere arbejde! Jeg mangler dog et bevis for den påstand, for er der ikke et job, så er der heller ikke et arbejde at få.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem regner med det ministerielle tilskud vil tilføre Ekstra Bladet og Dansk Folkehjælps indsamling mellem 300.000 og 400.000 kr., som betyder, at vi kan hjælpe omkring 250 flere fattige familier. Den private indsamling iværksat at EkstraBladet har til dags dato fået 1.042.000 kroner.
Kilde: EkstraBladet.

Det er ikke værdigt for regeringen, den kun udlodder 273 kroner i gennemsnit pr. familie, der ligger under fattigdomsgrænsen i julehjælp!  (3.000.000 kroner : 11.000 familier = 273 kroner.) Det betyder der er mange familier i Danmark der ikke kan holde en anstændig jul. 

Dansk Folkehjælp og Ekstrabladets  julepakke udgør 1.600 kroner til sammenligning.

Kan vi være det bekendt?

Jeg er oprigtig forarget over den meget lille julehjælp, som regeringen udlodder i 2010!!! Den burde mindst være på 20 mill. kroner, for at matche det reelle behov.

Share This Post

Skriv et svar