Tillykke til borgerne Nyborg og alle os andre!

Vores miljøminister Karen Ellemann traf en fornuftig beslutning i dag.

Hun sagde nej til afskibning af den 1 sending gift fra Australien til Kommune Kemi i Nyborg.

Men hun ville ikke erkende der var foregået fejl i Miljøstyrelsen eller i Miljøministeriet. Hun fastholdt hårdnakket, at det var en administrativ beslutning, som hun ikke har et ansvar for!  (Den facon er typisk for hende og det har vi hørt før fra hende i Vindmøllesagen.)

Hun fastholdt, at hun i dag har truffet en POLITISK beslutning! Se det er et rendyrket forsøg fra ministeren side på at placere ansvaret hos hendes egne embedsmænd!

Men nu er sagen politisk, det har ministeren selv gjort den til i dag ved sin politiske beslutning.

I lighed med vindmøllesagen fra Nordjylland, så skal vi nu gennem en lang politisk kamp, hvor det gælder for en svag miljøminister om at redde ansigt, men det er denne sag for vigtig til!

Jeg har derfor sendt denne tekst til miljøministeren:

Kære miljøminister Karen Ellemann
Der er ingen anden løsning på denne sag, end du fortæller dine australske venner, det er uholdbart at sejle giften rundt om jorden, for at den skal ende i Danmark! De må selv skaffe den gift af vejen ved at bygge de fornødne miljøbehandlingsanlæg i Australien.

Det kan ikke være meningen Danmark skal have en miljøkatastrofe, fordi vi skal beskæftige 20 mennesker på Kommune Kemi i Nyborg for en kortere periode. Det er en tabersag for regeringen.

Vi holder øje med dig Karen Ellemann og vi fortsætter kampen til du endeligt afviser giften til destruktion i Danmark, selvom du derved mister personlig prestige og anseelse.

Med venlig hilsen
Flemming Bjerggaard

Share This Post

Skriv et svar