En socialministers mediestunt …….

Vores socialminister Benedikte Kjær (K) var på et mediestunt på “Herberget – En Varm Seng” i dag.

Socialminister Benedikte Kjær (K) med to en halv times varsel i dag meldte sin ankomst til herberget, for at få en rundvisning af leder April Chris.

Socialminister Benedikte Kjær (K) med to en halv times varsel i dag meldte sin ankomst til herberget, for at få en rundvisning af leder April Chris.

Det er godt hun vil besøge herberget og se forholdene med egne øjne, men desværre var det med en skjult dagsorden fra ministerens side.

Politiken skriver:
Når jeg kan læse i B.T. om en ghaneser, som til daglig er automekaniker i Italien og blot er på visit i Danmark og bor på et nødherberg i det indre København, så er det oplagt misbrug af ordningen. Et nødherberg skal ikke være et billigt hotel“, konstaterer ministeren.

Senere………
” Jeg synes at brugerne af ‘En Varm Seng’ slet ikke ser så hjemløse ud, som folk på andre sociale initiativer jeg har besøgt. Det kan jeg blandt andet se på deres tøj. De er godt klædt på, og det ser man ikke de andre steder«, siger socialminister Benedikte Kjær.

Politiken: Borgere i hundredevis har over weekenden doneret tøj til dem – det kunne være en del af forklaringen…
Citat slut.

De to fragmenter på besøget viser jo klart vi har en konservativ socialminister, der ikke har den fornødne indsigt i sit ministeries sagsområde. Det havde været bedre socialminister Benedikte Kjær (K) havde taget ministeriets ansvarlige for Danmarks herberger med på besøget i stedet for sin spindoktor. Så havde hun måske undgået at fortale sig?

Vi har en socialminister og dermed en regering, der har et flosset syn på de hjemløses vilkår i 16 graders frost, hvor de er tvunget til sove udendørs med risiko for at fryse ihjel. (DMI har varslet 16 graders frost natten til lørdag)

Selvfølgelig er der folk, der altid vil misbruge systemet – også herberger for hjemløse – men her må personalet og lederne forhindre, det bliver til et generelt misbrug. Den opgave tror jeg de magter –  også uden en socialminister og spindoktors besøg.

I Danmark må ingen hjemløse fryse ihjel på gaden fordi vores socialminister via en anden organisation hører om en enkelt udlænding, der muligvis misbruger “Herberget – En Varm Seng”.

Jeg venter spændt på en masse nye initiativer fra socialminister Benedikte Kjær, for at løse problemet med de alt for mange hjemløse, som vi har i Danmark.

Et velfærdssamfund må løse problemet med de hjemløse ikke har en bolig, men det kræver vores socialminister opgiver pressestunts og spindoktorerne og trækker i arbejdstøjet sammen med ministeriets ansvarlige på området hjemløse. Der skal skabes de nødvendige rammer for en bedre tilværelse for dem.

God arbejdslyst Benedikte Kjær. Det haster for vinteren kan blive rigtig lang i år.

For det var vel ikke bare et mediestunt????  Jeg mener sagen er alt for alvorlig til bedrive politisk plat på.

Share This Post

Skriv et svar