Sælskindpelsen og portoen fik en tak opad!

I dag blev sælskindpelsen luftet. Vores chef var ude og ønske de fleste af os et godt nytår, men det var ikke alle der kom i betragtning til denne gestus!

Efter en gennemgang af postkontoret hilste chefen (i pelsen) på udvalgte medarbejdere, men derimod ikke på de “udstødte medarbejdere”, nemlig dem chefen ikke kan lide eller dem chefen har forsøgt at fyre uden det lykkedes.  Vi var faktisk en hel del medarbejdere, som ikke fik ønsket om et godt nytår?

Ja – det siger jo mere om chefen og lederens måde at administrere på. Det er ikke en virksomhed værdigt i år 2008. Hvor længe kan man bruge den person i vores virksomhed, der skal fungere i et stærkt markedsorienteret samfund, hvor der er brug for alle kræfter i at skabe et godt solidt produkt, der kan konkurrere med de andre distributører på markedet?

For andet år i træk forsøger Post Danmark, at jage kunderne væk. Sidste år gjaldt det tidskrifter, aviser og blade, som fik en gevaldig prisstigning, som jagede dem over i Dansk Avisdistribution, hvor de kunne omdeles til en lagt lavere pris.

I år gælder det så de øvrige forsendelser, herunder annonceblade, som Post Danmark ikke fik jaget væk sidste år! Nu kan man kun omdele disse forsendelser hver anden dag og snart kommer tiden nok også til de almindelige breve.

I første omgang forsøger man af frivillighedens vej med et produkt som kaldes “Erhvervsbreve” med priser ned til 3,75 afhængig af volumen og vægt, jævnfør Jyllands Posten i dag. Samtidig sætter man laveste takst til 5,50 for et brev. Målet er der skal overflyttes 40% af erhvervsposten til omdeling over 3-4 dage, men Posten kan ikke indfri det i de forhandlede kontrakter med virksomhederne i år.

Det sker måske til næste år, for der må der komme ligeså dårlige tiltag fra Tietgensgade 37 til næste år. Det virker som om City Mail skal hjælpes i gang for en hver pris af vores gamle hæderkronede postvirksomhed Post Danmark.

Eller er det bare en forfejlet strategi udtænkt af en træt ledelse med baggrund i den gamle etat “Post&Telegrafvæsenet”?

Share This Post

Skriv et svar