Julen er slut

Vores præst Karl Lund fortalte i sin søndagsprædiken, at nu er julen slut! Hellig Tre Kongers dag er i dag den 6. januar 2007.

Hellig Tre Konger

Et lille uddrag: (Fra http://da.wikipedia.org/wiki/Hellig_tre_konger)
Helligtrekongersdag er en festdag, som fejres 6. januar. Indtil Struensees helligdagsreform i 1770 var dagen endvidere en offentlig helligdag. Helligtrekongersaften er aftenen før, altså den 5. januar.

Baggrunden for dagen er beretningen i Matt. 2, 1-2, hvor det lyder:
Jesus var født i Betlehem i Judæa i kong Herodes dage, se, da kom der nogle vise mænd fra Østerland til Jerusalem og spurgte: »Hvor er jødernes nyfødte konge? For vi har set hans stjerne gå op og er kommet for at tilbede ham.« (Citat fra den autoriserede danske bibeloversættelse fra 1992
. Citat slut.

Pastor Lunds prædiken så vi i TV (Lokal antenne). Han fortalte, at Jesus krybbe var tom og hans grav var også forladt, men Jesus står for lyset og dem der vil følge ham oplever lyset! (Meget kort udgave) Samtidig blev vores nabo’s barnebarn døbt i Ansager Kirke.

Vi kender også til skikken med at tænde et trefløjet lys Hellig Tre Kongers aften (5.januar). Det er støbt sammen forneden og når de tre lys brænder sammen i foden, så er julen slut!

Det betød at vores juletræ mistede pynten og vores juledekorationer blev fjernet og de efterhånden mange julenisser og koner blev pakket sirligt sammen i skotøjsæsker og nu afventer julen 2008, sammen med den øvrige julepynt.

Share This Post

Skriv et svar