Regeringen forgylder Fritz Schur…………

 
 
 

Statsminister Lars Løkke hilser på Venstres pengeindsamler nr.1 -Fritz Schur.

Statsminister Lars Løkke hilser på Venstres pengeindsamler nr.1 -Fritz Schur.

Venstres pengeindsamler, erhvervsmanden Fritz Schur, har tjent 9,4 millioner kroner på bestyrelsesposter han har fået af den borgerlige regering, skriver BT i dag.

Millionerne er udbetalt siden, den borgerlige regering tiltrådte i slutningen af 2001, og er udbetalt for bestyrelsesposter i SAS, DONG og Post Norden. Fritz Schurs bestyrelseshonorarer fremgår af at svar til Folketinget fra finansminister Claus Hjort Frederiksen, læs artiklen på BT.

Der er sammenfald mellem bestyrelsesposterne i de delvis statsejede virksomheder og Venstres valgfond – “Den Liberale Erhervsklub”, hvor Fritz Schur er et fremtrædende medlem.

Venstre skriver på sit website:Medlemskontingent og frivillige bidrag er helt afgørende for, at Venstre kan gennemføre slagkraftige valgkampagner og dermed sikre opbakning til et friere, rigere og rimeligere samfund“.

Men det fremgår af Partiet Venstres regnskaber, at der er ydet bidrag fra organisationer, der står Venstre nær, inklusiv “Den Liberale Erhvervsklub, på adressen – Søllerødvej 30, Holte: (Det er generte folk, der er medlem af den klub)
År 2007 – 16,2 mill.kr.
År 2008 – 3,7 mill.kr.
År 2009 – 4,9 mill.kr.

Ialt 24,8 mill. kroner i støtte fra organisationerne og Fritz Schurs “Den Liberale Erhvervsklub”.

Desværre fremgår det ikke af regnskabet, hvor meget der er givet fra de enkelte, så langt rækker LIBERALISMEN ikke i Venstre. Tillægges bidrag fra privatpersoner på 1.6 mill. kroner bliver det i alt 26,4 mill. kroner.

Et betragteligt beløb, hvor Frits Schur har givet et “betragteligt” personligt tilskud til, men han har udskudt et meget stort skattebeløb for sine personlige selskaber i samme periode og yderligere tjent 9,4 millioner på bestyrelsesposter i delvist statsejede selskaber, så der er en økonomisk baggrund for at forgylde Venstres partikasse. 

Fuldt lovligt i følge skattereglerne, men moralsk er det ikke godt, når man sidder på regeringens vegne på bestyrelsesposter i delvist statsejede firmaer. Interessekonflikter kan ligge lige for?

I de samme år 2007 – 2009 har Venstres medlemmer betalt 12,7 mill.kroner i kontingent.

Der er ydet Venstre et statstilskud på 71,6 mill. kroner i forhold til Folketingets regler.

De andre partier modtager væsentlig mindre, da det er bestemt af antal stemmer til Folketing- , regions- og kommunalvalg. Partistøtteordningen favoriserer de store partier.

Venstre modtager fortsat statstilskudet, selv partiet på tidligere års websider har har argumenteret mod partistøtte ordningen, men det er ikke at finde på den moderniserede webside i dag.

Med min dokumentation for medlemskontingent, så har Partiet Venstre ikke belæg for at skrive på sin webside:
I de senere år har vi set, at fagbevægelsen har brugt millioner af medlemmernes kontingentkroner på at understøtte især Socialdemokratiet og Socialistisk Folkepartis politik.

Venstres medlemskontingent udgør 12,6% af partiets samlede indtægter i årene 2007 – 2009!

Så der er rent hykleri og valgkampsfusk Partiet Venstre bedriver, når det fremturer med nedenstående tekst på deres webside: “Fundamentet for Venstres økonomi er stadig medlemskontingentet“.

Derfor har jeg bedt om partiets officielle holdning til denne tekst på venstre@venstre.dk  i dag.
 
 
 

 

.

Share This Post

Skriv et svar