De mange små besparelser……

Rabat på buskort til efterlønsmodtagere blev skåret væk 1. januar 2011. Efterlønner Hanne Madsen raser. Hun har intet fået at vide. Fik lang næse i kiosken og rammes hårdt i hverdagen.
Det står at læse på forsiden af 3F’s internetavis i dag.

Det er ikke noget de berørte efterlønnere har fået at vide, men det får de, når deres månedskort skal fornys. Det er ikke det regeringen skilter med, for meddelelsen er gået ud til A-kasserne og derfra ikke videre.

Ældresagen:

Ældresagen pointerer, at de økonomiske forhold for efterlønsmodtagere ikke har ændret sig. Derfor opfordrer organisationen til, at trafikselskaberne og politikerne finder en løsning, så der fortsat bliver givet rabat til efterlønsmodtagere ud fra samme vilkår som for pensionister.
Rabatten til efterlønnerne har eksisteret siden 1996 og koster mellem 10 og 13 millioner kroner årligt. Rabatten blevet bevilget via satspuljemidlerne og er en del af satspuljepartiernes forlig om hvilke satspuljeordninger, der skal afskaffes fra i år.
 
Vi har mange af den slags overraskelser i vente, for der skal skaffes penge til skattelettelser til Peter Straarup i Danske Bank og hans venner i Liberal Erhvervsklub, for erhvevsklubbens valgkampstøtte til Partiet Venstre.

Se bare på Folkeskolen i Vejle Kommune,  hvor der ikke i det kommende år kan gives mindste kravet på undervisning på 25 timer for den enkelte elev, fordi kommunen tvinges til at fyre lærerne.

Venstre – ved vi, hvor vi har – Besparelser for de svage og skattelettelser til de stærke!
 
Jeg citerer mit tidligere indlæg fra debaten “Duellen” på DR1: (Skrevet 3. januar 2011)
Lars Løkke brugte de fire listede verbale provokationer, gentagne gange, i forskellige versioner naturligvis, så TV seeren opfatter, at han/hun har fået leveret vinkler på budskabet:
  1.  En masse fine ord men intet konkret.
  2.  Tillægsord.
  3.  Ingen klare svar.
  4.  Kaffemøder med fagbevægelse og SF

Under punkt 4 udskifter jeg ordene “fagbevægelse og SF” med DA, DI og Landbrugsrådet, så bedriver Lars Løkke Rasmussen og hans regering netop det, som Lars Løkke klandrer Helle Thorning-Schmidt for under “Duellen”.

Min konklusion er nem at træffe, for statsministeren manipulerer med de faktiske forhold i stat og kommuner, samtidig kommer der en masse fine ord ud af hans mund og de konkrete resultater er besparelse på besparelse, trods løfter om det modsatte!

Se Folkeskolen som et af det bedste eksempler på statsministeren prøver at trodse det gamle ordsprog:

Man ikke både have mel i munden – og puste samtidigt!!!  🙁

 

 

Share This Post

Skriv et svar