Fremgang i ørnebestanden og store hundelorte.

Politiken skriver den 10. februar 2008:

Oernen i fremgang

Den varme vinter gør det svært at få tal på de svævende rovdyr. Selv om vinteren sidste år var varm, lykkedes det alligevel at tælle 117 havørne og 7 kongeørne.

Lennart Pedersen opfordrer fugleinteresserede og andre til at bruge weekenden på at hjælpe med at få styr på ørnene. Interesserede kan finde oplysninger om, hvordan de hjælper på Dansk Ornitologisk Forenings hjemmeside.

Og rotterne yngler som aldrig før. I år mener eksperterne at de 34 hold unger mod normalt 23 hold. Er der en sammenhæng?

Jeg tror det, da jeg tror på naturen holder justits med sine egne, til tider på en barsk må, da dyrene må sulte eller fryse ihjel, hvis livsbetingelserne ikke er til stede.

Det er menneskene, der med deres godgørenhed ødelægger denne naturlige balance med deres vinterfodring af fugle katte (og rotter, der kommer ved foderbrættet).

Her må jeg slå et slag for de “gavmilde bedstemødre”, der fodrer den vilde kat. Det er helt misforstået, da det medfører at der kommer endnu flere forarmede katte ud af det, som igen skal fodres!

Derfor lad være med at fodre katten og lad dem leve, som kan fange fugle, rotter og mus nok til at overleve i naturen.

Og så til noget helt andet!
Hundeejere!

Elefant oehe hundelorte?

Har hundeejere et “indre gen”, der medfører at de helt overser deres store hund skider lige ud for min indgang til ejendommen, så jeg flere mørke aftener træder pladask på en lort så stor, som var den produceret af en “mindre elefant”?

Vores store dejlige Dagl’brugs i Ansager forhandler poser til opsamling af hundelorte. Der er meget nemt, så her følger en “brugsanvisning”:

Man går i brugsen (eller hos købmanden) og køber en pakke med 50 hundeposer til en pris af 16,85 gode danske kroner.

Man river to poser af og stopper dem i lommen, og herefter tager man fat i sin velopdragne hund, der straks kommer springende, når der kaldes på den!

Hunden påføres en hundesnor og derefter går det rask derud af den “gamle jernbane sti” hen til hundens faste “skidested”.

Her er det så, at forskellen mellem en god og dårlig hundeejer bliver tydelig!

En hundelort i min indgang

Den dårlige hundeejer står og skuler for at se, er der nogen der ser mig? Og er der det, så vender hundeejeren ryggen til og fortrænger hundens gøren og laden! Når hunden har afleveret sin lort, så lister han/hun af sted i tryg forvisning om, at andre rydder op efter dem!

Den gode hundeejer fortrænger intet!
Han/hun ved hvad der sker og er forberedt med en hundepose. Hunden gør sig færdig og hundeejeren griber ned i lommen efter posen og åbner den. Hånden stikkes ned i posen og posen lægges omkring lorten og fingrene lukkes sammen om den og vupti, så er lorten nede i posen, når man trækker posen af hånden med den frie hånd!

Herefter er der bare tilbage at binde for posen og smide den i skraldespanden, når man kommer hjem. Der står en hel del skraldespande forskellige steder, som kan bruges, da de er opstillet af kommunen.

Lad os fremelske den gode hundeejer!

Og den dårlige hundeejer kan risikere at få lorten hjem på trappestenen, så kan han/hun lære det!

Se det var en rigtig hundehistorie.

Share This Post

Skriv et svar